SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 21 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM GHENT - JazzLab - Klaar voor een nieuw JazzLab-seizoen?

 

Klaar voor een nieuw JazzLab-seizoen?
Wajdi Riahi Trio (tournee vanaf 26.09) - (c) Valentine Jamis

Na een goed gevuld seizoen dat grotendeels in het teken stond van onze 30ste verjaardag, vliegen we er opnieuw in. Maar vooraleer het Wajdi Riahi Trio het tourneeseizoen aftrapt, gaan we eerst wat nazomeren met enkele van onze favoriete artiesten:

JazzLab op de zomerfestivals



Naar goede gewoonte zijn we aanwezig op het gezellige Bijloke Wonderland op de Gentse Bijlokesite. Donderdag 22 augustus kan je daar gaan kijken naar Oerhert, de veelgeprezen voorstelling van MARIS, Astrid Haerens en Jasmijn Lootens. Vorig jaar was dit nog een duovoorstelling, nu kan je gaan kjken wat het uiteindelijk werd: een fantastische combinatie van woord en muziek. Een week later, op 30 augustus, kan je een bijzondere première meemaken van The Siu Lam Project van toptrompettist Carlo Nardozza. Hij brengt samen met een groep kleppers een combinatie van jazz en... kungfu. Beide concerten zijn gratis.

Nog een paar buitenkansen: Oerhert kan je ook zien op het C-mine plein in Genk, op 28 september. Een week later, op 6 september, kijken we al vooruit naar het voorjaar van 2025, want dan speelt het trio Bodem (foto) op het fijne Jazz in 't Park in Gent. Ook dit is gratis. En dan is er nog een verschoven voorstelling van knalbende Dans Kapot, die hun energieke stuntwerk met explosieve dans en jazz voorstellen tijdens het openingsweekend van CC Het Gasthuis in Aarschot. (foto: Monday Agbonzee Jr.)
 

De European Jazz Conference in Gent



Met veel trots halen we van 12 tot 15 september de European Jazz Conference - het grootste evenement in zijn soort in Europa - naar Gent. Samen met partners VI.BEHa Concerts en Europe Jazz Network ontvangen we honderden (inter-)nationale jazz professionals die o.m. polshoogte komen nemen van onze rijke jazzscene. Maar ook JIJ kan daarvan profiteren, met maar liefst achttien concerten die je kan meepikken op diverse locaties in jazzstad Gent. Hier vind je een handig overzicht.


Eerste tournee: Wajdi Riahi Trio, vanaf 26 september



Pianist Wajdi Riahi is bezig aan een komeetvlucht binnen de Belgische jazz, zowel aan de zijde van o.m. Stéphane Galland (Aka Moon) als met zijn eigen muziek. Met zijn Trio presenteert hij warmbloedige jazz die hij samenbrengt met zijn Tunesische roots. Hun tweede album Essia is een pracht van een visitekaartje, met Noord-Afrikaanse stambeli- en gnawa-tradities die de basis vormen voor een sound vol verhalende kracht.  Het resultaat is bedwelmend en trouw aan de losse definitie van jazz als ‘the sound of surprise’. Ze spelen maar liefst twaalf keer en starten op 26.09, wanneer kunstencentrum nona in Mechelen voor het eerst de deuren van haar nieuwe jazzclub Nova Express opent. Welkom!



 

Meer info over ons seizoen vind je hier. Welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten