SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 16 september 2024

WORLD WORLDWIDE AFGHANISATAN - Avaaz - Ze vagen vrouwen weg

 

SLUIT JE AAN
Onder het wrede regime van de Taliban mogen meisjes niet naar school en vrouwen niet werken. Als ze zich verzetten, worden ze afgeranseld. Dit is gender-apartheid, maar het is niet eens strafbaar onder internationaal recht -- nog niet. Insiders bij de VN hebben ons laten weten dat het erom spant of een nieuw verdrag voor misdaden tegen de menselijkheid erdoor komt of niet.  Dit verdrag kan meisjes en vrouwen in Afghanistan en wereldwijd helpen beschermen, maar om het erdoor te krijgen moeten we het enorme draagvlak onder burgers laten zien -- sluit je aan! 
SLUIT JE AAN
Beste vrienden,
De Taliban hebben meisjes en vrouwen zo ongeveer al hun rechten afgenomen en brengen Afghanistan decennia, zoniet eeuwen, terug in de tijd. Daardoor is Afghanistan nu een van de weinige landen waar vrouwen vaker overlijden door zelfdoding dan mannen. 

En wat helemaal verontwaardigend is… Dit systeem van gender-apartheid is niet eens illegaal onder internationaal recht -- maar daar kan binnenkort verandering in komen.

De VN buigt zich op dit moment over een gloednieuw verdrag over misdaden tegen de menselijkheid en insiders hebben ons laten weten dat het erop of eronder is.

Over vier weken komt de bevoegde commissie samen. Als het ons lukt om meer landen achter het verdrag te krijgen, dan kunnen we voorkomen dat landen als China en Rusland er een stokje voor steken. Teken nu en het Avaaz-team zal onze oproep rechtstreeks overbrengen aan delegaties op de Algemene Vergadering. 
Afghaanse vrouwen leven als het ware onder huisarrest. Als ze naar buiten willen, kan dat alleen “onder toezicht” van een man. Miljoenen meisjes worden beroofd van hun toekomst, zonder onderwijs of gezondheidszorg.

Zij die zich verzetten worden geslagen, gevangengezet, afgeranseld of zelfs bedreigd met steniging.

Maar moedige Afghaanse vrouwen blijven de beweging tegen gender-apartheid leiden -- en dit is hét moment om ons bij hen aan te sluiten! Een nieuw internationaal verdrag zal niet overal alles meteen oplossen -- maar het kan wel afdwingen dat landen gender-apartheid voorkomen en bestraffen, en kan overheden die deze misdaden begaan gemakkelijker ter verantwoording roepen.

Zodra deze petitie massaal is ondertekend, zullen we onze oproep overbrengen aan de leiders bij de VN en eisen dat ze gender-apartheid een misdaad tegen de menselijkheid maken.
Vanaf het moment dat de Taliban de macht hebben overgenomen, heeft Avaaz zich hard gemaakt voor de meisjes en vrouwen van Afghanistan. Meer dan een miljoen van ons hebben wereldleiders opgeroepen zich te verzetten tegen het verbod op meisjesonderwijs. En kleine donaties van Avaaz-leden van over de hele wereld hebben bijgedragen aan levensreddende steun voor Afghanen die donkere dagen doormaakten. Laten we nog eens schouder aan schouder gaan staan met de meisjes en vrouwen in Afghanistan -- en over de hele wereld!

Met hoop,

Nate, Huiting, Parker, Bieta, Antonia en de rest van het Avaaz-team

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 22 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op FacebookX of Instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten