SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 20 september 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - HART BOVEN HARD - Zondag 22 september 2024, de Parade van Het Groot Verzet!

 

Deze zondag vindt de Parade van Het Groot Verzet plaats in Brussel.
We komen samen op straat voor inclusiviteit, solidariteit en menselijke waardigheid. 
We maken een oorverdovend signaal tegen onrechtvaardigheid! Mis het niet!

In deze nieuwsbrief vind je allerlei info over de Parade!
Wil je graag op de hoogte blijven van last-minute-nieuws? Volg Het Groot Verzet dan ook op Facebook en Instagram!

Nog drie dagen tot de Parade van Het Groot Verzet!

Wees zichtbaar, wees creatief en laat Brussel knallen van kleur. ๐ŸŒˆ๐Ÿ”ป Neem je vlaggen, banners, borden, en elke creatieve tool die je hebt mee! Dit is hรฉt moment om op te staan tegen extreemrechts en voor een sociaal en ecologisch beleid!
Grote, kleurrijke banners met krachtige leuzen / Vlaggen / Handgemaakte borden met jouw persoonlijke boodschap / ... ๐——๐—ถ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ผ๐—บ ๐—ฐ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ, ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ด ๐—ฒ́๐—ป ๐—ผ๐—ฝ๐˜ƒ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐˜๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป.
Zorg dat we niet te missen zijn op 22 september! Jouw stem, jouw boodschap moet gezien worden! ๐Ÿ’ฅ✊
...............................................
๐—ฆ๐—”๐— ๐—˜๐—ก ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—ž, ๐—ฆ๐—”๐— ๐—˜๐—ก ๐—ญ๐—œ๐—–๐—›๐—ง๐—•๐—”๐—”๐—ฅ!
๐Ÿ”ป Op zondag 22 september, 14u (autoloze zondag)
๐Ÿ”ป Samenkomst vanaf 13u op de Koning Albert II laan aan het Noordstation.
๐Ÿ”ป ๐——๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—ฑ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฝ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ | Tag je kameraden | Sluit je aan in de strijd!

Stewards op 22 september De Parade van Het Groot Verzet: een hoognodig alarm! (opinie)

De langdurig zieken, de jongeren in psychische nood, de werknemers van Audi, mensen op de vlucht voor bosbranden, overstromingen en oorlogsgeweld: het zijn mensen. Geen cijfers in een statistiek. Zij willen onbezorgd kunnen ademen, letterlijk en figuurlijk. Zij willen toekomst voor hun kinderen.

Investeren in preventieve en betaalbare zorg, in klimaatvriendelijke mobiliteit, in sociale woningen, in werkbaar werken en een goed loon, in goede scholen, in mensenrechten, in vrede… is dat niet wat de meeste mensen willen? Krijgen wij regeringen die daarop zullen inzetten? De uitgelekte nota’s van de regeringsonderhandelaars gaan helemaal de foute richting uit. Geen oor voor waar mensen echt van wakker liggen.

“Asociaal”, zo noemen Miranda Ulens van het ABVV en Els Hertogen van 11.11.11 de gelekte supernota. “Meer sรฉrieux en minder pesterijen alstublieft,“ schrijft Ann Vermorgen van het ACV erover. Pax Christi lanceert een petitie met als titel: “Gevaarlijk voor onze samenleving. We zijn verontwaardigd: meer oorlogsmateriaal ten koste van wie ziek is of met pensioen.” Bond Beter Leefmilieu, Canopea en 11.11.11 schrijven dan weer, bezorgd over het uitblijven van enige aandacht ervoor: “De klimaatcrisis neemt geen vakantie!” Ook de opbouwwerkers van Saamo schrijven  ongerust: “Geen uitsluitende, anti-solidaire maatregelen overnemen van extreemrechts!”

Rode loper

De besparingen rollen een zondebokkenbeleid uit, breken rechten af en leggen de oplossing voor maatschappelijke problemen op de schouders van het individu. De echo’s uit de Vlaamse onderhandelingstafel volgen dezelfde logica: mensen in armoede hebben zelf schuld aan hun situatie, ouders nemen onvoldoende verantwoordelijkheid voor hun kinderen, scholen moeten zelf oplossingen zoeken voor het lerarentekort… Structurele ongelijkheid en de opdrachten van de overheid blijven zo uit beeld.

De zondebokken zijn de “passieven”: de langdurig zieken, de bruggepensioneerden, de studenten die te lang over hun studies doen, de asielzoekers… Zo zet je mensen tegen elkaar op: gezonde versus zieke werknemers, mensen met een job versus mensen zonder job, Walen versus Vlamingen, asielzoekers versus inwoners van Belgiรซ. Zo brokkelt onze samenleving uit elkaar.

We weten wie garen spint bij angst en sociale onzekerheid. Zeker als tegelijk de vleugels van het middenveld geknipt worden, krijgen haat en discriminatie vrij spel.

Geloof dat het anders kan

Er zijn brede meerderheden onder de burgers en in het middenveld voor een sterke sociale zekerheid, betere pensioenen, eerlijke belastingen, een sociaal klimaatbeleid en meer veiligheid. Voor broederlijkheid tussen de mensen en de landsdelen en voor vredetussen de volkeren. Als de velen samenkomen en niet langer geรฏsoleerd blijven, kunnen ze menselijkheid, vredesinspanningen en cohesie bovenaan de agenda zetten.

Er is een nieuw begin nodig. We zullen een stem geven aan de stemlozen en een podium aan de onzichtbaren. Samen kunnen we het land en de wereld helpen veranderen. Wij roepen van harte mee op om samen alarm te slaan op de Parade van het Groot Verzet. “Samen voor een sociaal en ecologisch beleid, samen tegen extreemrechts.”

Opstelling en verloop van de parade

๐Ÿ“ŒVanaf ***13u*** begint de OPSTELLING van de PARADE op de Koning Albert II-laan.
Op de afbeelding hierboven zie je de plaats van de verschillende thematische blokken waar je je bij kan aansluiten.
1 (kop) "Samen voor een een sociaal en ecologisch beleid. Samen tegen extreemrechts".
2: "Verrechtsing verarmt. Verbinding is ons kapitaal"
3: "Human rights for all"
4: "Als alles privรฉ is, zijn we alles kwijt"
5: "Stop climate change"
6: "Pot op met haat. Strijd voor solidariteit"
7: Solidariteit met Palestina-blok
8: Politieke partijen-blok

๐Ÿ“Œ De Parade VERTREKT om ***14u***. We voorzien een spandoek & kick-ass animatie voor blokken 1-6, en ook de zon is besteld!
๐Ÿ“Œ Aankomst voorzien op het Jean Rey-plein tegen 15u30. We sluiten daar af tegen 17u.

We gaan samen 'alarm'-slaan!

De Parade van Het Groot Verzet gaat om die reden effectief 'alarm' slaan. Op het einde van de parade, vragen we aan iedereen om met zoveel mogelijk megafoons, luidsprekers en gsm's een 'alarm' te laten klinken. Op een afgesproken teken, laten we ons samen horen. Samen maken we het duidelijk: dit gaat te ver!

Neem dus zeker megafoons, luidsprekers en allerhande alarm-tools mee!

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar fred@hartbovenhard.be.

Autoloze zondag!

๐—ญ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿฎ๐Ÿฎ ๐˜€๐—ฒ๐—ฝ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฎ๐˜‚๐˜๐—ผ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐—ถ๐—ป ๐—•๐—ฟ๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—น! Schone lucht, ruimte om te wandelen & te fietsen en een stressvrije sfeer!

! Kom naar de parade ๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐˜, ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ณ๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€ ๐—ผ๐—ณ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—ฟ.
! Met het Mobility Ticket van NMBS reis je heen en terug met de trein voor € 8, overal in Belgiรซ! Meer info vind je hier.

Wiens Belang? - Boekvoorstelling in Lokeren op 24 september

Marijke Persoone schreef een scherp boek over de echte agenda van extreem-rechts. Ze focust niet alleen op het Vlaams Belang maar ook op extreem-rechts in de rest van Europa. Wat zegt het Vlaams Belang nu echt over de sociale zekerheid, over vakbonden, hoe verhoudt ze zich tot het middenveld? 

Stefaan Segaert gaat in het jeugdhuis Vagevuur in gesprek met haar. Daarna kunnen ook vragen door de zaal worden gesteld. 

Meer info via deze link.

View this email in your browser
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2024 Hart boven Hard, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten