SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 20 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Donderdag 20 september 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Klimaatopwarming: het verband tussen Cycloon Boris en de Polaris Dawn-missie

Vorige week zagen we op het nieuws een miljardair een wandelingetje in de ruimte maken. Deze week zagen we hoe Cycloon Boris voor enorme overstromingen zorgt in Europa en tientallen mensen het leven kost. Wat het nieuws ons echter niet laat zien, is het verband tussen die twee gebeurtenissen.

Lees verder

Het Groot Verzet voor een solidaire maatschappij begint 22 september

Het Groot Verzet, dat is wat er op zondag 22 september zal plaatsvinden in Brussel-Noord, in de vorm van een grote parade. De campagne van Hart boven Hard bestaat uit talloze organisaties uit alle hoeken van het middenveld, die elkaar vinden in een gemeenschappelijke strijd: de strijd voor een solidaire samenleving.

Lees verder

Guy Vanthemsche: “België is een schots en scheef vehikel, maar het werkt wel”

Weinig historici hebben een zo grote bijdrage geleverd aan onze kennis over de sociaal-economische en politieke geschiedenis van België als Guy Vanthemsche, emeritus professor aan de VUB. Samen met specialist vroegmoderne geschiedenis professor Roger De Peuter schreef hij een uiterst leesbare synthese van 2.000 jaar Belgische geschiedenis. Aktief ging net voor de verkiezingen met Vanthemsche in gesprek over de natiestaat België, democratie en anti-democratie.

Lees verder

Historisch: Palestina erkend als staat door VN-Algemene Vergadering

Palestina zat op 10 september voor het eerst mee aan tafel bij de VN-lidstaten tijdens de eerste zitting van de 79e Algemene Vergadering in New York. “Dit is een historisch moment”, verklaarde Riyad Mansour, permanent waarnemer voor Palestina bij de VN achter zijn bordje 'State of Palestine' vanop zijn vaste zetel tussen Sri Lanka en Soedan.

Lees verder

Biden, haal Cuba van de lijst van sponsors van terrorisme!

Dat uitgerekend Cuba op de lijst staat van sponsors van terrorisme is te gek voor woorden, maar de gevolgen ervan zijn wel desastreus. Ignacio Ramonet, voormalig hoofdredacteur van de Franse krant Le Monde Diplomatique, spoort president Biden aan om dit historisch moment aan te grijpen en Cuba van de lijst te schrappen.

Lees verder

Emmanuel Macron gaat koloniale toer op in Nieuw-Caledonië

Het gaat slecht in Nieuw-Caledonië en VN-experts maken zich zorgen over de rol en verantwoordelijkheid van Frankrijk daarin.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Kerk- of Staatsdienaar? Een theoloog als bestuurder?

‘Als u straks koning wordt, mogen mijn zonen dan naast u zitten’ lees je in Mattheüs 20, 20-28. In die passage gaat het over dienstbaarheid en leiderschap. Over die zaken heeft Jaap Smit het in zijn boek ‘Zonder kompas geen koers, een theoloog als bestuurder in een zoekende samenleving’. Het boek kreeg goede recensies maar wat draagt zo’n inkijk in een geslaagd leven bij als het gaat over de vraag naar een cultuuromslag in het openbaar bestuur?

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten