SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 6 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - vrijdag 6 september 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Audi Brussel: waarom moet hypermodern bedrijf sluiten?

De afgelopen jaren werd er massaal geïnvesteerd in de modernisering van de Audi-fabriek in Brussel, ook met publieke middelen. Waarom moet ze dan nu sluiten?

Lees verder

KU Leuven gaat studenten die de Valk 3 bezetten uitzetten na uitspraak rechtbank

De KU Leuven heeft 3 studenten voor de rechter doen verschijnen wegens de bezetting van De Valk 3. De studenten protesteren er tegen de academische banden die de universiteit heeft met Israëlische universiteiten. De uitspraak van vandaag stelt dat de studenten het gebouw moeten verlaten binnen de 8 dagen.

Lees verder

Terug naar school: een dubbel gevoel als we spreken van gelijke onderwijskansen

Boekentassen stonden klaar. Sommige kinderen keken ernaar uit om na een lange zomer hun vriendjes opnieuw te zien. Anderen keken met bange of twijfelachtige ogen naar de schoolpoort die openging. Het schooljaar is opnieuw gestart. Voor kinderen met een migratieachtergrond is dat niet anders. Maar voor een deel toch wel.

Lees verder

Nieuw fotobewijs van nog meer VS-oorlogsmisdaden in Irak

De slachtpartijen door de VS in Vietnam (My Lay, 1968) en in Irak (Collateral Murder, 2010) zijn goed gedocumenteerd, dankzij enkele journalisten die hun werk ernstig namen, meestal tegen hun eigen media in. Jarenlang journalistiek speurwerk levert nu ook schokkende beelden op van nog een ander bloedbad dat VS-soldaten aanrichtten in de Iraakse stad Haditha in 2005. Ook deze oorlogsmisdaad was bekend, maar de mainstream media verkozen toch erover te zwijgen.

Lees verder

Trumpisme en anti-Trumpisme, de twee Janus-gezichten van hetzelfde hoofd dat échte democratie tegenhoudt

Om de vier jaar krijgen we hetzelfde spektakel. De Republikeinse Conventie wil Armageddon, gelukkig is er de Democratische Conventie die eindelijk van de VS de hemel op aarde zal maken. Verbazend hoe vanzelfsprekend de media dat nepverhaal blijven recycleren, met tragisch hilarische commentaren van journalisten die lijken te geloven wat ze zeggen. Er zijn nog echte journalisten zoals de Australische Caitlin Johnstone die doorzien dat de keizer geen kleren aan zijn lijf heeft.

Lees verder

Vrouwenrechten in India? Een diepe kloof tussen retoriek en praktijk

In deze uitgebreide analyse vergelijkt historica en onderzoeker Aurélie Leroy de retoriek van de Indiase regering onder leiding van Narendra Modi over de rechten van vrouwen met de verwezenlijkingen van het regeringsbeleid en met de concrete situatie van vrouwen in India. Vrouwenrechten zijn voor Modi en zijn partij onderdeel van hun politieke propaganda, de maatschappelijke evolutie geeft een heel ander beeld.

Lees verder

Mensenrechtenactivisten aanhouden, sociale media verbannen en toch groeit het verzet tegen de gruwel

Journalisten worden in Groot-Brittannië aangehouden op basis van antiterrorismewetten en Facebook verbant media die daar over berichten. Het Westen blijft Israël bewapenen voor zijn genocide in Gaza. De Europese bevolking wil een onderhandelde einde aan de waanzin 'tot de laatste Oekraïener'. Verzet blijft zinvol. Begin met je te informeren over wat er echt gaande is, onder andere met deze tegendraadse informatie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wanneer de politie de onderdrukkers dient, wordt verzet een plicht

Het confronteren van politieonderdrukking in Brussel en daarbuiten.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten