SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 7 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - Tegendraads Leesvoer uit andere media

 

View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

Journalisten worden in Groot-Brittannië aangehouden op basis van antiterrorismewetten en Facebook verbant media die daar over berichten. Het Westen blijft Israël bewapenen voor zijn genocide in Gaza. De Europese bevolking wil een onderhandelde einde aan de waanzin 'tot de laatste Oekraïener'. Verzet blijft zinvol. Begin met je te informeren over wat er echt gaande is, onder andere met deze tegendraadse informatie.

You can't arm a genocidal state into moderation. So why does the West keep trying?

Jonathan Cook: “De genocide van Israël blijft het schokkende bewijs dat de westerse hoofdsteden niet de bastions van democratie en de bolwerken tegen barbarisme zijn die ze beweren te zijn.” Het echte beleid komt hier op neer, Israël blijven bewapenen en tegelijkertijd beweren dat men zo Israël tot rede zal brengen. “Je kan een genocidaire staat niet tot rede brengen met ze te bewapenen.”

Human rights activist Sarah Wilkinson arrested by UK police

In 2023 werden in Groot-Brittannië meer dan 3.000 mensen opgepakt voor hun acties op sociale media. Journalisten wordt op basis van de antiterrorismewet ‘in afwachting van hun proces’ het zwijgen opgelegd – wat jaren op zich laat wachten (de échte politieke doelstelling). Alternatieve nieuwsbron The Cradle die dit bericht verspreidt over mensenrechtenactiviste Sarah Wilkinson werd recent zonder recht op beroep verbannen door Meta/Facebook.

Germany: the end of EU hegemony?
De euforische oorlogsgeilheid van de EU-regeringen en NAVO-lidstaten is zo groot dat ze bereid zijn hun economische ondergang erbij te nemen. Nergens is dit gruwelijke fanatisme zo evident als in Duitsland. Sociaal-democraten en groenen in de regering en conservatieve christen-democraten in de oppositie willen de oorlog met Rusland verderzetten ‘tot de laatste Oekraïener’, terwijl de Duitse economie in elkaar klapt. Zelfs zware electorale verliezen overtuigen hen niet.
On Ukraine war, Europe is totally out of touch with its people, poll shows
Geopolitical Economy Report

Alle ernstige peilingen wijzen op hetzelfde: in tegenstelling tot de EU-regeringen, de EU-Commissie, de NAVO en de mainstream media wil de meerderheid van de Europese bevolking onderhandelingen met Rusland voor een vreedzaam einde van de oorlog, niet omdat ze ‘pro-Russisch’ zouden zijn – de overgrote meerderheid verwerpt de Russische invasie – maar omdat ze de horror ‘tot de laatste Oekraïener’ willen stoppen.


 

Agenda


 
7 - 8 september 2024
ManiFiesta
ManiFiesta
Locatie: Wellingtonrenbaan, Oostende
11 september 2024
Welk pad naar duurzame vrede in Palestina?
Hart boven Hard
Locatie: 't Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout
Tijd: 19:30u - 21:30u
15 september 2024
Feest van de Democratie
SAAMO
Locatie: De Singel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Tijd: 14u - 17u
20 september 2024
Global Climate Strike - #NowForFuture
Youth for Climate, Rise for Climate, Grootouders voor het Klimaat, e.a.
Locatie: Brussel Centraal
Tijd: 17:30u - 20u
22 september 2024
De Parade van het Groot Verzet
Het Groot Verzet
Locatie: Noordstation, Brussel
Tijd: 14u

29 september 2024
Refugee Walk

Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Locatie: Sint-Pietersinstituut Gent en andere locaties
Tijd: vanaf 14u

 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be


Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 GetBasic, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten