SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 12 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - woensdag 12 september 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom trekt Bart De Wever nu (weer) de racistische kaart?

Wanneer De Wever het heeft over "huftergedrag" door "vrijwel altijd jongeren van allochtone, meestal niet-Europese, origine”, dan weet hij dat hij mensen gaat schofferen. Meer nog: dat schofferen is precies de bedoeling.

Lees verder

Is China de nieuwe kolonisator van Afrika?

'Kwetsbare, arme Afrikaanse landen worden leeggeroofd door immorele Chinezen', dat is de onderliggende gedachte achter de uitspraken van westerse media en politici. In werkelijkheid zien we dat China en Afrikaanse landen samen aan de onderhandelingstafel zitten, en het Westen niet mag aanschuiven. 

Lees verder

51 jaar éérste 11 september, de VS-staatsgreep in Chili op 11 september 1973

51 jaar geleden pleegde de VS een staatsgreep tegen een democratisch verkozen regering van een ander land. Nu doet de VS-regering dat uiteraard niet meer. Ook de media lopen nu niet meer zomaar in het lijntje van de officiële communiqué's ... Het tegendeel is waar. De misdaad die 51 jaar geleden in Chili werd gepleegd, luidde het begin in van de neoliberale aanval op alle verworvenheden van de sociale strijd over heel de wereld.

Lees verder

Vanwaar al die media-aandacht voor Venezuela?

Mediamanipulatie gaat niet alleen over wat er gezegd wordt, maar ook waarover wordt bericht en waarover wordt gezwegen. De recente gebeurtenissen in Venezuela zijn daar een mooie illustratie van.

Lees verder

Cinematek haalt de Japanse taboebreker Nagisa Ôshima uit de vergetelheid

In de jaren zestig en zeventig gold Nagisa Ôshima als de Godard van het Oosten. De Japanse filmmaker was immers tegelijk toonaangevend, experimenteel én taboedoorbrekend. Nu doet zijn naam nog weinig belletjes rinkelen. Gelukkig zorgt de Franse verdeler Carlotta voor een spectaculaire dvd-release van Ôshima’s schandaalsucces ‘L’empire des sens’ en pakt onze CINEMATEK uit met een stevige retrospectieve.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Hoe de macht van Big Tech indijken en terugwinnen

Voormalig D66-Europarlementslid Marietje Schaake schreef 'De Tech Coup - Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen'. Antropoloog Rik Pinxten las het: “Dit boek is vlot geschreven, wat voor een dergelijk thema verre van evident is, een belangrijk boek voor politici, de enigszins geschoolde burger, maar evenzeer voor de spelers in de technologiesector”.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten