SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 18 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Woensdag 18 september 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Lucratieve wapenhandel dankzij goedkeurende staten

Een recente Britse beslissing om een deel van hun wapenverkoop aan Israël te bevriezen komt enkele dagen na de tiende verjaardag van de ondertekening van het VN-Verdrag inzake de Wapenhandel. Dit is een perfecte gelegenheid om de geopolitiek en de wetgeving over de wapenhandel in kaart te brengen.

Lees verder

KU Leuven-studenten verlaten De Valk, maar blijven strijden voor academische boycot

Op zaterdag 14 september kondigen KU Leuven-studenten, die het gebouw De Valk vier maanden lang hebben bezet, aan dat ze het gebouw zullen verlaten.

Lees verder

Klimaatcoalitie: Audi Vorst is een voorbeeld van een mislukte rechtvaardige transitie

Met de nakende sluiting van de Audi Vorst-fabriek, verklaart de Klimaatcoalitie haar solidariteit met de mensen die de gevolgen dragen van de verkeerde investeringskeuzes van de Volkswagen Groep. Het is onterecht dat zij hiervoor opdraaien. Een rechtvaardige transitie komt niet vanzelf tot stand; deze moet zorgvuldig en doordacht worden gepland.

Lees verder

Het nieuws over Afrika gefileerd: “Stereotiep, beperkt en voorspelbaar”

Afrika haalt zelden het nieuws met verhalen die niet gaan over hongersnood, kindersterfte of gewapende conflicten. Toch is er veel meer te vertellen over het continent, zeggen onderzoekers Wallace Chuma, Colin Getty Tredoux en Trust Matsilele. Ze roepen de internationale media op om de diversiteit van alle Afrikaanse landen te belichten, meer context te bieden en Afrika niet langer enkel in de rol van hulpbehoevend continent te duwen.

Lees verder

Als kasseien konden spreken: ontdek historisch Brussel met Lucas Catherine

Lucas Catherine kennen we van zijn talrijke boeken over de koloniale geschiedenis van Belgisch Congo en van de kolonisatie van het Palestijnse volk. Hij is tevens historicus van Brussel, de stad waar hij woont en die hij door en door kent. In 'Als kasseien konden spreken' neemt hij je mee op stap door de stadswijken rond de Vlaamsesteenweg.

Lees verder

EU: handen af van Venezuela!

Andermaal loopt Europa de VS achterna in zijn agressieve buitenlandse politiek. Het Netwerk van Intellectuelen en Kunstenaars ter Verdediging van de Mensheid roept de EU op om geen nieuwe sancties uit te vaardigen tegen Venezuela.

Lees verder

10.000 betogers solidair met de 3.000 collega's van Audi Brussel

Meer dan 10.000 werkende mensen uit heel het land betoonden in Brussel hun solidariteit met de collega's van Audi-Brussel. Wij bespraken dit sociale drama met Franky De Schrijver (ABVV Audi Brussel), Lieve De Preter (ACV-Metea), Gert Truyens (ACLVB) en Rohnny Champagne (ABVV-Metaal).

Lees verder

75 jaar Israëlische folterkamers lokten gewelddadige verzet van 7 oktober uit

Er is een oorzakelijk verband tussen het Israëlische misbruik van generaties Palestijnen en de misdaden van Hamas. 7 oktober is een gevolg, geen oorzaak. Dat is de boude stelling van Jonathan Cook.

Lees verder

‘Laten we eerlijk zijn’: Anuna De Wever’s radicaal eerlijk pleidooi voor mildheid en revolutie

In haar boek 'Laten we eerlijk zijn' is Anuna De Wever Van der Heyden tegelijkertijd radicaal, mild en zelfkritisch.

Lees verder

Franse regering steunt Marokkaanse koloniale ambities in Westelijke Sahara

Op 30 juli schreef hij een brief aan koning Mohammed VI van Marokko, waarin hij zich volledig en expliciet schaarde achter het Marokkaanse standpunt over de toekomst van het Sahara-volk.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Respect voor de arbeiders van Audi

Kritische bedenkingen bij de mensonterende behandeling van de arbeiders bij Audi-Vorst.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten