SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 19 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - Palestina Solidariteit - kalender September/Oktober - Donderdag 19 september 2024

 

Beste allen,

De situatie verbetert er niet op, de recente aanslagen in Libanon wijzen er duidelijk op dat Israël niet gaat stoppen met hun "oorlog". De genocide gaat verder en kent geen einde; volgens heel wat betrouwbare bronnen ligt het cijfer van het aantal doden al lang niet meer rond de 40 000 maar zou het aantal directe en indirecte doden eerder liggen tussen 128 000 en 300 000!

Het is daarom dat we als Palestina Solidariteit blijven oproepen voor acties, demonstraties om de druk op Israël, de EU en onze eigen regeringen te blijven opvoeren. We kunnen, als mensheid, de rug niet keren naar een genocide, dit moet stoppen!

Volgende data zijn erg belangrijk en we hopen dan ook dat iedereen zich kan vrijmaken.

Nu zondag 22/9 om 14u gaat de grote parade van het verzet door, een parade die zich afzet tegen discriminatie, apartheid, racisme, militarisering,...

De organisatoren hebben ons gevraagd om als pro- Palestijnen hieraan deel te nemen en we hebben dit toegezegd. Gezien de laatste ontwikkelingen vonden we het belangrijk om zo snel mogelijk weer op straat te komen. Samen met de nationale coalitie voor Palestina, waar we deel van uitmaken , roepen we iedereen op om langs te komen. Een detail het is autoloze zondag in Brussel dus kom met het openbaar vervoer!

Gisteren, bij de opening van het academiejaar en de optocht van de rector en professoren hadden we een goede actie samen met onze vrienden van LAP en de studenten. Een 400-tal mensen is opgedaagd om hun misnoegen te uiten over de medeplichtigheid van de KUL en hun samenwerkingsverbanden met Israël. 

De volgende actie gaat door op dinsdag 1 oktober om 18 u te Leuven, vertrek Martelarenplein

https://www.facebook.com/share/QhUHQ61Kj3nTFpBs/?mibextid=9l3rBW

thumbnail of EN-Facebook

Ceasefire NOW! Justice4Palestine! Nationale Betoging

Op het ogenblik dat het Israëlische offensief op de Gazastrook bijna zijn tweede jaar ingaat, lanceerde Israël op 28 augustus het grootste offensief op de Westelijke Jordaanoever sinds de Tweede Intifada. In Gaza zijn in één jaar meer dan 40.000 Palestijnen gedood door Israël. Een recente studie in The Lancet schat zelfs in dat het totale dodenaantal in Gaza reeds opgelopen zou kunnen zijn tot 186.000. In zijn uitspraak van 26 januari 2024 erkende het Internationaal Gerechtshof het potentieel genocidale karakter van de huidige Israëlische aanval op de Gazastrook. Op de Westelijke Jordaanoever zijn sinds 7 oktober al 652 Palestijnen gedood, waaronder minstens 142 kinderen. Daarnaast zijn 60 Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen overleden als gevolg van marteling, mishandeling en medische nalatigheid.

De GENOCIDE moet STOPPEN.

In een historische uitspraak (19 juli 2024) oordeelde het Internationaal Gerechtshof dat:

  • Israël grote delen van de bezette Palestijnse gebieden heeft geannexeerd, wat een schending is van het internationaalrechtelijk verbod op het verwerven van grondgebied met geweld.

  • Israël een beleid van rassenscheiding en apartheid voert in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever.

  • De Israëlische bezetting van Palestina in haar geheel illegaal is.

Het Hof riep Israël op om “zijn aanwezigheid in de bezette Palestijnse gebieden zo snel mogelijk te beëindigen”. Het vraagt VN-lidstaten om de Israëlische bezetting niet economisch, militair of politiek bij te staan. België is dus verplicht om op te treden. 

DE ISRAËLISCHE BEZETTING MOET OPHOUDEN.

Deze ongekende opeenvolging van genocidaal geweld is een voortzetting van de Nakba, toen in 1948 honderdduizenden Palestijnen met geweld van hun land werden verdreven en hun nakomelingen nog steeds het recht op terugkeer wordt ontzegd. Het vormt de voortzetting van 76 jaar Israëlische schendingen van het internationaal recht, gekenmerkt door kolonialisme, apartheid en systematische onderdrukking van het hele Palestijnse volk, de illegale annexatie van Palestijns grondgebied en 17 jaar blokkade opgelegd aan de Palestijnen die in de Gazastrook wonen. Aan deze schendingen moet onmiddellijk een einde komen. 

DE NAKBA MOET OPHOUDEN.

Onze eisen zijn duidelijk: een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren en de bescherming van alle burgers, de vrijlating van alle gevangenen, een einde aan de illegale bezetting en kolonisatie van bezet Palestijns gebied, een einde aan de apartheidspolitiek, de opheffing van het beleg van Gaza en toegang tot internationale hulp voor de Palestijnen in Gaza en Westelijke Jordaanoever die zich momenteel in een absolute humanitaire noodsituatie bevinden. Israël schendt al tientallen jaren ongestraft het internationaal recht. Alleen internationale druk kan hier een einde aan maken en gerechtigheid brengen voor het Palestijnse volk.

AAN DE STRAFFELOOSHEID VAN ISRAËL MOET EEN EINDE KOMEN.

België moet bijdragen tot het verhogen van de internationale druk om tot een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren te komen! We verzamelen voor een nationale mars op 20/10 om 14u aan het Noordstation in Brussel om te eisen dat de volgende Belgische regering :

  • Verder mee de internationale druk opvoert om tot een akkoord over een duurzaam staakt-het-vuren te komen; 

  • Het initiatief neemt om een volledig internationaal militair embargo in te stellen en in Europees verband artikel 2 betreffende de eerbiediging van de mensenrechten in de associatieovereenkomst EU-Israël te activeren, met het oog op economische en diplomatieke gevolgen ten aanzien van de staat Israël;

  • zijn volledige steun verleent aan de lopende onderzoeken van het Internationaal Strafhof (ICC) en de openbare aanklager aanspoort om van de vervolging van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en de misdaad van apartheid een absolute prioriteit te maken;

  • zijn volledige steun uitspreekt voor de procedure die Zuid-Afrika bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) tegen Israël heeft aangespannen om een einde te maken aan de genocide en etnische zuivering van het Palestijnse volk door Israël, en extra druk zet op Israël opdat het alle voorlopige maatregelen waartoe het Hof heeft besloten, volledig naleeft;

  • het advies van het Internationaal Gerechtshof over de bezetting van de Palestijnse gebieden naleeft, waarin de verantwoordelijkheid van derde landen wordt vastgesteld om “maatregelen te nemen ter voorkoming van handel en investeringen die bijdragen tot de instandhouding van de illegale situatie die Israël in de bezette Palestijnse gebieden heeft gecreëerd”. Dit vereist dat de EU haar politieke en budgettaire steun voor de goede werking en het updaten van de VN-databank over bedrijven die betrokken zijn bij kolonisatie versterkt, en alle handel met Israëlische nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden verbiedt;

  • Een voortrekkersrol opneemt in de instelling van verdere sancties tegen gewelddadige kolonisten en tegen politieke en militaire leiders die zich schuldig maken aan schendingen van het internationaal recht. 

De organisatoren roepen de deelnemers op om deze slogans te respecteren en vreedzaam te demonstreren.

Elke vergoelijking van oorlogsmisdaden, aanvallen tegen burgers of elke uiting van antisemitisme, islamofobie of enige andere vorm van racisme zal leiden tot uitsluiting van de actie.

Op verzoek van onze Palestijnse partners is alleen de Palestijnse nationale vlag toegestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten