Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.
De instrumenten die je hoort op het vandaag verschenen album van Lucie Horsch zijn wel heel speciaal: ze bespeelt 17 historische blokfluiten uit de collectie van Frans Brüggen (1934-2014). Met haar album The Frans Brüggen Project brengt Horsch samen met het Orkest van de Achttiende eeuw een eerbetoon aan deze Nederlandse blokfluitlegende, die in 2014 overleed. Iedere blokfluit uit de collectie bleek zo zijn eigen karakter en willetje te hebben.
Horsch: 'Ik moest luisteren naar wat elk instrument van mij wilde. Ik kon niet al hun kwaliteiten verkennen vóór de opname, dus het was een kwestie van heel intuïtief en aandachtig zijn in het moment tijdens de opnamesessies. Ik hoop dat mensen net zo verrast zullen zijn als ik was over het prachtige en warme geluid van de instrumenten.'
Wat is er uniek aan de blokfluiten uit de collectie van Frans Brüggen? En hoe is het om erop te spelen? Lucie Horsch vertelt erover samen met Machtelt Brüggen Israëls, Frans Brüggens weduwe en beheerder van de collectie.
Je kan het een revolutie noemen: hoe Frans Brüggen in de jaren 60 en 70 de blokfluit terug op de kaart zette. En daarna stuwde hij als dirigent zijn Orkest van de Achttiende Eeuw op tot een van de belangrijkste ensembles van de historische uitvoeringspraktijk. Een terugkijk op het leven van deze muzikale legende.
Als een van de oudste instrumenten uit de klassieke muziek schittert de blokfluit in renaissance- en barokmuziek. Maar er worden ook gloednieuwe composities voor geschreven. De stukken uit deze Top 10 moet je eens gehoord hebben.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten