We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 30 augustus 2012

Socialisme in actie: 'Belast investeringen in bedrijfsactiva'


De regering van François Hollande heeft plannen om alle investeringen in bedrijfsactiva in Frankrijk te gaan onderwerpen aan de solidariteitsbelasting op grote fortuinen.

‘Dat zou neerkomen op de hara kiri van de Franse economie', aldus Laurence Parisot, die de Mouvement des Entreprises de France (Medef) voorzit, in een interview met de Franse krant Le Monde.

Investeringen in bedrijfsactiva zijn in Frankrijk voorlopig nog vrijgesteld van belastingen, maar de socialisten bekijken nu of ze ook daar geld kunnen weghalen om het enorme staatsapparaat in leven te houden. Uit cijfers van Eurostat bleek deze week dat in de EU-27 enkel Denemarken van overheidswege meer geld uitgeeft dan onze zuiderburen.

Bedoeling is om alle bedrijfsactiva samen te tellen en ze -in navolging van de solidariteitsbelasting op grote fortuinen (ISF), die met 75% zouden worden belast op alles wat 1 miljoen euro per jaar aan inkomsten overschrijdt- boven een bepaalde drempel te gaan taxeren.

Parisot vraagt zich trouwens af waar de economische strategie van de regering Ayrault blijft. De Franse regering moet eind september een begroting voorstellen, waarvoor de zakenwereld nu al de adem inhoudt.

Frankrijk kent voor het derde opeenvolgende kwartaal een nulgroei en de brutomarges van de bedrijven zijn tot 28,6% gezakt, vergeleken met meer dan 40% in Duitsland.

Bron : Le Monde / Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten