We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 31 maart 2017

6 jaar conflict in Syrië: stop de straffeloosheid

Zes jaar conflict in Syrië:
Eis gerechtigheid nu!
Het conflict in Syrië is al zes jaar aan de gang. Dat zijn zes jaar waarin het regeringsleger en de gewapende groepen burgers bombarderen en terroriseren. Zes jaar waarin alle partijen zich bezondigen aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid, zonder verantwoording te moeten afleggen.
Het is genoeg geweest.
Het conflict in Syrië heeft al honderdduizenden levens geëist. Miljoenen mensen, meer dan de helft van de bevolking, zijn op de vlucht in Syrië zelf of in het buitenland.

Tot nu toe zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor de gruwel buiten de greep van het gerecht gebleven. Het lijden van de burgers gaat onverminderd door.

Het is dringend tijd voor gerechtigheid en compensatie voor de slachtoffers van het geweld en hun families. De oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid mogen niet langer onbestraft blijven.

Het kan lang duren eer gerechtigheid zegeviert, maar het is mogelijk.

De hoop op gerechtigheid flakkert op. Er is een nieuw mechanisme van de Verenigde Naties gericht op onderzoek van de misdaden begaan tijdens het conflict in Syrië. Het komt er nu op aan dat de internationale gemeenschap alles in het werk stelt zodat dit mechanisme goed werk kan verrichten.

Komende dinsdag, 5 april, krijgen ze een eerste kans tijdens de internationale conferentie over Syrië in Brussel. Roep samen met ons de VN op voldoende middelen en fondsen vrij te maken zodat de misdaden in Syrië effectief onderzocht worden en de daders later vervolgd worden.

Zet je naam onder onze petitie aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. Eis gerechtigheid, nu!
Teken de petitie.
Deel de actie met anderen:
Post op Facebook
Tweet
Stuur de e-mail door
Deel op LinkedIn
Amnesty International, samen vechten we voor mensenrechten
Copyright © 2017 Amnesty International Vlaanderen I Waversesteenweg 169, 1050 Brussel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten