We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 30 april 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 30.04.2019

Verder in deze nieuwsbrief ziet u dat België en Bulgarije een trieste statistiek delen, leest u dat de zakkenroller een comeback maakt in het digitale tijdperk en leert u hoe vulkanen werken. 

1. De elektrische wagen is voor Duitsland wat de Brexit is voor Engeland

In Duitsland wordt  keer op keer het argument naar voren gebracht dat de ecologische voetafdruk van een elektrische wagen groter is dan die van de nieuwe generatie benzinewagens. Een argument dat in een studie van het Ifo Institut recent nog eens werd bekrachtigd. 

2. Het einde van eigendom: bezit maakt plaats voor gebruik

Het lijkt er dus op dat bezit gekoppeld aan de notie van rijkdom, status en succes minder belangrijk wordt. Eigendom gaat er op achteruit, terwijl het gebruik stijgt, blijkt uit het onderzoek. Mensen bezitten minder auto’s, maar rijden meer kilometers. Mensen bezitten minder muziek, maar luisteren naar meer liedjes, etc.

3. De Block wil éénzelfde statuut voor werknemers, zelfstandigen en ambtenaren

Open Vld-topper Maggie De Block gooit een ambitieus plan op tafel voor de sociale zekerheid: hetzelfde statuut voor werknemers, zelfstandigen en ambtenaren. Dit zogenaamde eenheidsstatuut zou een revolutie zijn, waar de liberalen al jaren van dromen, maar dat voor de vakbonden en links onbespreekbaar is. 
4. België en Bulgarije hebben een trieste statistiek gemeen
Een voor ons land ontluisterende grafiek van Eurostat. We vatten samen. Één  op de negen minderjarigen in ons land groeit op in een gezin zonder inkomen uit arbeid.  In de Europese Unie ligt dat aantal enkel in Bulgarije even hoog hoog. 
Liefst 12,1 % van de Belgische kinderen groeit op in een huishouden waar niemand werkt en daarmee is België is de slechtste leerling van de Europese klas wat betreft kinderen in huishoudens zonder arbeidsinkomen. 
Maar: Dat gemiddelde verbergt zoals maar al te vaak grote regionale verschillen. Kijk even naar het verschil tussen het Vlaamse Gewest (7,3%), het Waals Gewest (16,2% of Vlaanderen x 2) en het Brussels Gewest (23,2% of Vlaanderen x 3). L'Union fait la force?

5. Zakkenroller maakt comeback in digitale tijdperk

De traditionele zakkenroller was een man van middelbare leeftijd. De nieuwe generatie bestaat echter vooral uit jongere mannen. De individuele handigheid heeft vaak plaats moeten maken voor een samenwerking in groepsverband. De gemaakte buit, meestal na een botsing met het slachtoffer, wordt snel aan partners doorgegeven.

6. Uw Bordeaux wijn komt straks uit… China

Ao Yun heeft inmiddels voor zijn aanbod Cabernet Sauvignon al internationale bekendheid verworven. Alleen al door een verkoopprijs van ongeveer 300 dollar is Ao Yun door eigenaar Moët Hennessy al in de hoogste categorieën van de Bordeaux-wijnen geplaatst.
7. Het massakerkhof Facebook?
Er zitten meer dan twee miljard gebruikers op Facebook, maar daarvan gaan er elke dag tienduizend dood. Dat wil zeggen dat we binnenkort met héél veel profielen van doden op Facebook zitten en die zouden snel in de meerderheid kunnen zijn.
Zo zijn er al meer dan 30 miljoen Facebookprofielen van mensen die overleden zijn. Elk uur komen er daar nog eens 428 bij. Die slapende accounts krijgen verjaardagswensen, vriendschapsverzoeken, tags van foto's en honderden verzoeken voor Candy Crush Saga.
Tegen 2065 of 2070 zou Facebook een digitaal kerkhof kunnen zijn. Als de populariteit van Facebook blijft stijgen, hebben we nog zo'n honderd jaar, maar andere socialemediawebsites nemen het nu al van Facebook over. 
Hoe een account van een overleden familielid deleten? Meer hier
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in

8. 5 tips voor een sterke presentatie

Een presentatie is pas geslaagd als de boodschap goed overkomt bij je publiek.  Deze vijf tips zorgen ervoor dat je vanaf de eerste seconde de aandacht van het publiek grijpt. 

9. Hoe werken vulkanen en welke zijn de meest actieve?

Niets is spectaculairder dan een vulkaanuitbarsting, maar waarom blazen sommige bergen regelmatig lava, as, rotsen en giftige gassen in de atmosfeer? En welke vulkanen zijn het meest actief? Kunnen wetenschappers een uitbarsting voorspellen?
10.000 leugens
Volgens de Washington Post Fact Checker heeft de Amerikaanse president Trump sinds zijn ambtsaanvaarding al 10.000 leugens of misleidende uitspraken gedaan.
Opvallend is dat de snelheid waarmee hij deze uitspraken doet toeneemt:
Trump had 601 dagen nodig om 5.000 valse of misleidende uitspraken te doen - gemiddeld 8 per dag.
Hij had amper 226 dagen nodig om dat totaal te verdubbelen - tot 23 per dag.
In de eerste 100 dagen werd de president nog op minder dan 5 valse claims per dag betrapt.
Express.be [NL]
Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
Belgium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten