We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 1 oktober 2019

Update: Nieuws en informatie van over de hele wereld - 1.10.2019

View in browser
Ryanair vliegt naar Rusland - "Nederland, doe wat aan je rol als belastingparadijs!" - 7 zaken die je moet weten over productiviteit

 ⏰Deze nieuwsbrief telt 1.240 woorden - leestijd: 4 minuten

Karel Van Eetvelt

1. Bedrijven zetten A.I. en gezichtsherkenningstechnologie in bij rekrutering personeel

In Groot-Brittannië zetten bedrijven voor het eerst artificiële intelligentie (A.I.) en gezichtsherkenning in wanneer ze nieuwe medewerkers rekruteren. Unilever is een van de bedrijven die het taalgebruik, de intonatie en de gezichtsuitdrukking van de verschillende kandidaten filmt wanneer ze hen een reeks vragen laten beantwoorden.
Algoritmes doen de rest. Ze halen er daarna de beste kandidaten uit door hun opnames te vergelijken met een reeks van 25.000 andere opnames van mensen die uiteindelijk succesvol bleken in de job.
Tesla Model 3

2. “Trump vroeg Australische premier om Mueller te diskrediteren”

De Amerikaanse president Trump heeft tijdens een recent telefoongesprek de Australische premier Scott Morrison verzocht procureur-generaal William Barr bij te staan in de zoektocht naar informatie die het Mueller-onderzoek in diskrediet moet brengen. Dat zeggen 2 Amerikaanse functionarissen met kennis van de zaak tegenover de krant New York Times.
De inhoud van het gesprek is door het Witte Huis beperkt toegankelijk gemaakt. Slechts een kleine groep assistenten van de president kan de inhoud ervan opvragen. Dat is een ongewone beslissing. Die is vergelijkbaar met het omstreden telefoongesprek dat Trump in juli met zijn Oekraïense ambtsgenoot Zelensky voerde. De inhoud van dat gesprek heeft de Democraten ertoe bewogen een afzettingsprocedure tegen Trump op te starten.

3. Ryanair, EasyJet en WizzAir vliegen straks naar Rusland

In het geval van Sint-Petersburg zou het buitenlandse luchtvaartmaatschappijen toegelaten worden in de Russische stad te landen vanuit elk land en niet enkel vanuit het land waar ze geregistreerd staan. Geen enkele Russische luchthaven geniet op dit ogenblik zulke vrijheid.
Luchtvaartmaatschappijen kunnen voorlopig enkel tussen hun land van oorsprong en Rusland vliegen. Zo vliegt Lufthansa enkel tussen Duitsland en Rusland en British Airways enkel tussen het VK en Rusland. Open Skies bestaat sinds 2002, maar Rusland heeft zijn markt tot nog toe op rigide wijze beschermd.
4. "Nederland, doe wat aan je rol als belastingparadijs!"
"Als je mij vraagt wat de meest corrupte plekken zijn die ik in mijn leven ben tegengekomen, antwoord ik niet Napels of Lagos, maar: Londen en Amsterdam. En daarmee bedoel ik geen corruptie op straatniveau. Bij jullie zijn niet de politici of de agenten corrupt, zoals in Napels of Lagos. Ik heb het over het systeem. En dan vooral jullie financiële systeem. Het klopt dat de meeste criminaliteit op straat Marokkaans, Italiaans, Servisch of Russisch is, maar vergis je niet: het witwassen is allemaal Nederlands."
Nederland kon de afgelopen jaren een vrijplaats worden voor maffiosi doordat de banden met de Nederlandse Antillen zo nauw zijn dat er zonder al te veel tussenstappen cocaïne naar Nederland kan worden gesmokkeld, waardoor de kiloprijs er lager is dan in veel andere landen. Verder is de haven van Rotterdam, die op een zeer strategische plek ligt, een snelle, efficiënte haven, waardoor containers er minder lang blijven en de kans op controle dus kleiner is. En vooral belangrijk: het Nederlandse financiële systeem biedt een bepaalde fiscale schaduw waarin criminelen goed kunnen gedijen. 
"Denk aan de vele brievenbusfirma's die het dankzij ingewikkelde constructies mogelijk maken om grote sommen geld via tal van lussen en U-bochten langs allerlei financiële centra in de hele wereld te loodsen, waardoor controle naar de herkomst ervan bijna ondoenlijk is. 
Als ik de Nederlandse premier tegenover me zou hebben en hij zou mij vragen hoe jullie criminele probleem is op te lossen, zou ik hem als eerste zeggen: doe wat aan je rol als belastingparadijs."
De Italiaanse schrijver en journalist Roberto Saviano, in De Volkskrant

5. McKinsey opent een winkel

Het gerenommeerde adviesbureau McKinsey gaat in de Mall of America in de Amerikaanse stad Minneapolis (Minnesota) een winkel openen. De hogepriesters van het multinationale kapitalisme gaan nu zelf een zaak beheren, eerder dan anderen te vertellen hoe ze dat moeten doen.
Express Telex 
Het zieke web: 🌐Foto's van kinderen die seksueel misbruikt worden om de ziekelijke obsessie van volwassenen te bevredigen floreren op internet. Nooit eerder was het probleem groter dan vandaag. Techbedrijven rapporteerden vorig jaar liefst 45 miljoen online foto's en video's waarop zulk misbruik te zien is. In 2014 ging het nog om 'amper' 1 miljoen.
IPO: Het Saudische olieconcern Aramco gaat aandeelhouders jaarlijks 75 miljard dollar in dividenden uitbetalen. 
A.I. wil uw job: Volgens McKinsey verliezen tegen 2025 ruim 140 miljoen 'kenniswerkers' hun job aan automatisering. 30% van alle financiële en verzekeringsjobs zijn in gevaar, net als 50% van alle administratieve banen.
The drums of war: 🚀Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de Chinese Volksrepubliek zijn tijdens een militaire parade de Dongfeng-41 raketten getoond. Elke raket beschikt over 10 kernkoppen die volgens de Chinese machthebbers binnen de 30 minuten de Verenigde Staten kunnen treffen.
The drones of war: 🚀Zowat de helft van alle landen zet nu drones in bij legermanoeuvres. Aanvallen met drones, zoals dat recent in Saudi-Arabië gebeurde, mogen dus in de toekomst nog worden verwacht. De VS, China en Israël beschikken over de meest gesofisticeerde drones, maar Turkije en Rusland halen hun achterstand stilaan in.
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in
Simon Mignolet Club Brugge

6. Uber en co hebben impact op brede transportsector

Het rapport van het Bureau of Labor Statistics toont dat een gemiddeld Amerikaans huishouden vorig jaar aan verplaatsingen met de taxi een bedrag van 70 dollar uitgaf. Dat is meer dan een verdrievoudiging tegenover drie jaar voordien. Toen gaven de Amerikaanse gezinnen aan dergelijke diensten een bedrag van 20 dollar uit.
7. "In België zijn we de democratie aan het verknallen"
“We kunnen in elke regio wel democratisch stemmen, maar botsen daarna op een veto door een politieke structuur die er misschien toe zal leiden dat we een of twee jaar geen regering zullen hebben. Waar is de democratie dan nog?”
[...] “Als ik plannen heb om te herstructureren, maak ik een keuze: ofwel blijf ik bij de huidige structuur, ofwel ga ik all the way naar een nieuwe structuur. Maar halfweg blijven steken in een systeem dat zichzelf kan gijzelen, is onverantwoord. Let op: ik heb veel respect voor het andere landsdeel, en ik heb veel respect voor België, maar ik vind dat het de politici aan moed ontbreekt om het algemeen belang voorop te stellen en de patstelling die telkens weer ontstaat te doorbreken.”
Aangezien het in ons land vrij ondenkbaar is om alle gesplitste bevoegdheden weer samen te voegen, betekent dat dan de facto een pleidooi voor confederalisme?
“Ons systeem neigt al in die richting en ik besef wel dat een verdere staatshervorming niet gemakkelijk is en veel politieke moed vergt. Maar dat confederalisme is wel de olifant in de kamer, en die olifant moet daar gewoon eens uit geraken.”
Guido Vanherpe, CEO La Lorraine en Panos, in De Tijd (€)

8. Zeven zaken die u moet weten over productiviteit

Kent u een methode om in 18 minuten uw productiviteit op een ongekende hoogte te brengen? Peter Bregman wel en hij schreef er een boek over. In 18 Minutes: Find Your Focus, Master Distraction, and Get the Right Things Done, legt hij uit hoe hij dat dagelijks ritueel volbrengt.
9. Foto du Jour 
De Franse president Emmanuel Macron groet de met een Franse vlag gedrapeerde doodskist van de vorige week overleden Franse president Jacques Chirac. (Getty Images)
Express.be [NL]
Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
Belgium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten