We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 8 juni 2020

JAZZZOLDERvzwNIEUWSBRIEF CORONA alg

JAZZZOLDERvzwNIEUWS                                                    06/06/2020

jaargang 21 - wordt 2 maal per maand naar meer dan 1500 emailadressen verstuurd. 


EXTRA BERICHT n.a.v. Coronacrisis:

De maatregelen in verband met de Corona epidemie worden stilaan versoepeld; onze bubbels mogen wat groter worden en binnenkort kunnen we weer met vakantie naar het buitenland. Voor de concerten blijft het nog wat afwachten en kijken op welke manier de optredens op een veilige manier hervat kunnen worden. Geen sinecure, want zalen voor slechts 1 derde gevuld kunnen niet de kosten dekken.
Als organisator zoeken we alternatieve mogelijkheden om toch zo vlug mogelijk opnieuw live jazz te programmeren.

Jij kan daarbij gemakkelijk helpen!

Misschien denk je er al aan een reis te boeken, of wil je nog andere online aankopen doen

Probeer dit zeker via Trooper: https://trooper.be/jazzzolder
Je zal verbaasd zijn wat er allemaal mogelijk is via deze weg!

Trooper is een portaalsite die de weg wijst naar honderden webshops, waaronder alle bekende aanbieders, van Booking.com en Bol.com tot Coolblue, Collishop, Torfs en veel anderen...

De omweg via Trooper brengt geen extra kosten teweeg, maar heeft wel een leuk neveneffect. De webshops storten via Trooper 1, 2, 3 of meer procent van het aankoopbedrag door naar onze club: https://trooper.be/jazzzolder .

Maak voor uw online aankopen dus gebruik van https://trooper.be/jazzzolder en help ons zo de middelen te vergaren om muzikanten in de toekomst beter te vergoeden en nog betere speelomstandigheden te waarborgen.

Alvast dank aan zij die zo al zorgden voor wat extra centjes voor de jazzzolder!!!


Vele muzikanten kan je op facebook live aan het werk zien in hun woonkamer, maar er was ook een prachtig initiatief:
Bel Jazz Fest: online jazzfestival, 29 & 30 Mei
The Belgian jazz scene is dynamic, flexible and supportive. Belgian Jazz Fest is proof of that. With this online festival, the promotors of 11 established festivals present an extraordinary cross-section of the Belgian jazz scene on May 29 & 30.
The 24 (!) concerts will be broadcast from Flagey, one of Belgium’s finest venues. Don't miss it, support your local jazz scene!
LINE-UP
AliA | Anneleen Boehme Music | An Pierlé Quartet | Antoine Pierre Urbex Electric | Bert Cools | Bram De Looze - Music | Casimir Liberski Trio | Commander Spoon | Compro Oro music | De Beren Gieren | ESINAM | Eve Beuvens | Glass Museum | Jean-Paul Estiévenart Quartet | Kicking K | Cinema Paradiso | Lubiana | Mâäk Quintet | Manuel Hermia Trio | NABOU | Nordmann | schntzl | The Brums | Tuur Florizoone…
ABOUT
Bel Jazz Fest is an organization of kunstencentrum nona (BRAND! Festival), Brosella, Flagey (Brussels Jazz Festival 2021), BRU JAZZ WE, Mithra Jazz à Liège, Gaume Jazz Festival, Gent Jazz, KAAP (Jazz Brugge), Jazz Middelheim, Leuven Jazz Festival & Tournai Jazz Festival with full support of Artkom, DB Video, JazzLab, Kickx, Piano's Maene, Stilletto and VI.BE.

De website van onze huisfotograaf Winus!


Steun artiesten

Stel, je houdt van muziek. Stel, je mist concerten. Dan kan je je voorstellen dat muzikanten die nu optredens missen blij zijn met elke aankoop van hun materiaal.
Ken je hen persoonlijk, dan zijn er wegen om hen aan te spreken. Indien niet, dan kan je met het internet op zoek gaan. Facebook is soms handig, maar het kan ook zonder. Soms vind je met enkele zoektermen het label dat muziek verdeelt van een groep of artiest.
Een idee kan ook zijn om online muziek te kopen via Bandcamp. Je vindt er zeker niet alles, maar het goede nieuws is dat je er kan voorbeluisteren én dat het een beperkt deel van het aankoopbedrag afhoudt. Voor de muzikanten is het verschil in inkomsten niet supergroot.
Op de website van bandcamp.com kan je bovenaan een groepsnaam intikken in het zoekvak. Dan zie je al gauw of de artiest of groep waar je aan dacht langs deze weg muziek verkoopt. Stel dat je op zoek wou gaan naar Kreis, die normaal in mei bij de jazzzolder hadden opgetreden. Die Kreis duikt meteen hoog op in de zoekresultaten. Klik je die Kreis aan, dan kom je op hun bandcamp-pagina, waar je kan beluisteren en kopen.
Sommige groepen bieden een heel album te beluisteren aan, andere een beperkt aantal nummers. Het aantal keren dat je kan beluisteren is ook beperkt. Op een gegeven moment word je gevraagd om in je beurs te tasten. Koop je, dan kan je natuurlijk zo vaak luisteren als je wilt.
Afhankelijk van de muziek kan je de muziek louter in digitaal formaat kopen of ook op een fysieke drager, hetzij cd en/of lp. In digitaal formaat kan je soms één enkel nummer aankopen. De artiesten stellen een minimumbedrag voor. De klant beslist zelf om eventueel wat meer te betalen. Bij het aankoopbedrag kunnen ook nog taksen en transportkosten komen - die verschijnen dan in een overzichtelijk kader.
Betalen doe je met PayPal of met kredietkaart. Eenmaal betaald, kan je de aangekochte muziek downloaden. En luisteren maar. Je bent vrij om een profiel aan te maken, wat handig kan zijn om muziek te streamen (luisteren op het internet via de website van bandcamp op een andere computer dan die waar je de muziekbestanden downloadde).
Om snel een kijkje te kunnen nemen geven we drie links mee van groepen uit onze kalender van 2020:

Clubconcerten

Tot eind augustus zijn alle optredens afgelast. We proberen de betrokken groepen op te vissen door ze in 2021 te programmeren.
Concerten vanaf september: onder voorbehoud. Het is voor iedereen afwachten op instructies van hogerhand. Zal het Predikheren weer opengaan? Mogen er evenementen worden georganiseerd? En zo ja, onder welke beperkende voorwaarden? Misschien kunnen concerten in open lucht? We houden jullie op de hoogte zodra die informatie beschikbaar is.

JazzContest Mechelen 2020

Nadat we de halve finale al hadden uitgesteld vanwege corona, hebben we beslist de JazzContest 2020 helemaal af te gelasten. We hebben de 8 geselecteerde halve finalisten op de hoogte gebracht en uitgenodigd om ook volgend jaar deel te nemen. Om ervoor te zorgen dat de maximumleeftijd geen spelbreker wordt, hebben we besloten de leeftijdsgrens tot -27 op te trekken.

Jazzathome 2020

Ook ons festival jazzathome wordt afgelast; door de crisis zijn we niet in staat om alles georganiseerd te krijgen. In woonkamers zitten op 1,5 meter van mekaar, alles telkens ontsmetten, alle vrijwilligers bij mekaar krijgen, sponsoring vinden, drukwerk maken dat misschien overbodig zou kunnen zijn enz…
Het lijkt ons beter om te mikken op een gezond en veilig 2021 om jazz terug te laten klinken in Mechelen!
Wel zoeken we nog ideeën om Mechelen te laten weten dat jazz niet dood is maar eventjes op adem moet komen.

Jaarabonnementen

We zetten de looptijd vanaf 1 maart stil. De geldigheid wordt verlengd met de periode van het concertverbod. Bedoeling is dat de leden met hun jaarabonnement recht blijven hebben op 24 concerten. Nemen we als voorbeeld een lidkaart die geldig was tot eind mei 2020. Als het concertverbod tot eind mei van kracht blijft, dan wordt de geldigheid met 3 maanden verlengd, tot eind augustus met andere woorden.

Jazz in jullie kot

Gezellig samenkomen in onze club is helaas niet meteen mogelijk, maar we blijven niet bij de pakken zitten. Om afkickverschijnselen te voorkomen, zullen we jullie via deze nieuwsbrief en via onze Facebookgroep op geregelde tijdstippen een portie uitstekende jazz serveren. Om te beginnen zullen we daarbij uit ons eigen videoarchief putten. Maar jullie mogen ook playlists van bevriende jazzmuzikanten verwachten, met favorieten en ontdekkingen geselecteerd door de meesters zelf. Aan jullie om er een wijntje of een Maneblusser bij halen, wij zorgen voor de sfeer…

- Hou facebook in de gaten: https://www.facebook.com/dejazzzolder/
- Kijk regelmatig op onze website: http://www.jazzzolder.be/
- En hou ook je mailbox in het oog!


Interessante tips:
Big Jazz in Little Belgium

Het voorbije jaar trok fotograaf Pieter De Vries naar vele concerten in jazzclubs en culturele centra in Vlaanderen en Brussel. Hij maakte er massa’s foto’s van muzikanten, en koos er een groot aantal uit om in een boek te plaatsen.
Zo kwam hij ook meerdere keren langs in de jazzzolder, en ook op jazzathome ging hij op (foto)jacht.
Het resultaat mag er zijn: een lijvig fotoboek, een mooi hebbeding voor de jazzliefhebber en natuurlijk ook voor de bezoekers van de jazzzolder, jazzathome en hun familie en vrienden (misschien een cadeautip voor eindjaar?)

Het boek is op groot formaat uitgegeven en kwam uit eind oktober 2019
Standaardprijs is 55 EUR.


Links:




Bezoek onze website www.jazzzolder.be

Daar vind je o.a. informatie over de geprogrammeerde optredens, de fameuze affiche's van de optredens, onze sponsors enz...

Bezoek ons ook op Facebook.

En op jazzepoes , de nieuwe site van onze huisfotograaf Winus, vind je eveneens de aankondigingen, fotoreportages en regelmatig slideshows over de optredens in de jazzzolder!


Deze e-nieuwsbrief wordt elke maand rond de 1ste en de 15de verstuurd; wil je ook uw (jazz)evenement verspreiden via onze mailing naar meer dan 1500 geïnteresseerden, mail dan tijdig de nodige info (als tekst) voor onze "interessante tips" naar:  tips.


ONZE SPONSORS

Breng alvast een bezoek aan hun website!
Zij worden ook vermeld op onze website: http://www.jazzzolder.be/sponsors.php

Green10 bvba
Groenstraat 10, 2800 Mechelen
Tel: +32-15 33 02 34

Pieter De Vries & Co GCV
Spoorweglei 18 – 2500 Lier
pieter@pdvphotography.be, 0497 32 31 69

Gentsesteenweg 67, 2800 Mechelen.
tel:+32-15 27 81 70  fax:+32-15 27 76 30, info@vaninnis.be

Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen.
tel: +32-15 63 68 61 info@tinelle.be

- Brouwerij “het Anker”
Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen
tel: +32-15 28 71 41, info@hetanker.be

Noach Gallery  Handgemaakte Oosterse tapijten - Modern & Klassiek - sinds 1927
Blaesstraat 76, 1000 Brussel.
tel: +32-2 512 12 54, info@noach.be

Wil u ook jong talent sponsoren?
Vraag ons sponsordossier aan via email of via 0497/02 93 61 om de verschillende formules en info te krijgen.


Praktische informatie:

Nu uitzonderlijk gesloten wegens de Coronacrisis!
de jazzzolder vzw is open:
Elke 2de en 4de vrijdag van de maand, van 20 uur tot 01 uur.
Deuren open om 20u
Begin optredens om 20u30!!!
Locatie: Zaal Mandela in Het Predikheren,. https://hetpredikheren.mechelen.be/partners
Ingang: Goswin De Stassartstraat 88 in Mechelen
Parking Tinel is vlakbij!
toegang jazzzolder:
leden gratis, niet-leden: 10 euro (daglidgeld), studenten (daglidgeld) 5 euro. Tenzij anders vermeld!

lidgelden:
1 jaar: 100 euro, studenten 50 euro.

reserveren:
Wij werken niet met reservaties vooraf.
Bij het binnenkomen op de avond van een optreden krijgt u aan de kassa een ticket waarmee u uw stoel in de zaal kan reserveren. Daarna kan u in de bar wachten tot het optreden begint.
De deuren gaan open om 20u.
Tijdig komen is dus de boodschap!


info, contact & reacties:
de jazzzolder vzw: p.a. Groenstraat 10, 2800 Mechelen. Tel: 00-32-497/02 93 61

Geen opmerkingen:

Een reactie posten