We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 2 augustus 2020

nieuws media informatie online update #Knack / ochtend - ZONDAG 2 AUGUST 2020


Hans Kluge (WHO): 'Immens belangrijk om het aantal contacten te verminderen'
België mag absoluut geen massa-evenementen toelaten en moet maximaal mondmaskers gebruiken. Dat zegt Vlaming Hans Kluge, Europees directeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een interview met De Zondag.
Lees meer
Coronanieuws: Wereldgezondheidsorganisatie maakt zich op voor 'zeer lange' epidemie
Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Lees meer
Antwerp verrast Club Brugge en wint de Beker van België
Antwerp heeft zaterdag in het Koning Boudewijnstadion de derde Beker van België uit haar clubgeschiedenis gewonnen. De verrassend sterke Great Old klopte landskampioen Club Brugge met 1-0. Lior Refaelov maakte halverwege de eerste helft tegen zijn ex-club het enige doelpunt van de partij.
Lees meer
+zone Sommige vogels hebben een donkere huid
Sommige vogels hebben een donkere huidDe huid van vogels is, net zoals bij mensen, donkerder naarmate ze dichter bij de evenaar leven.
Lees meer
Zomersolden van start onder strikte regels: '50 procent minder omzet'
Zomersolden van start onder strikte regels: '50 procent minder omzet'Er heerste geruime tijd onduidelijkheid over, maar de koopjesperiode is uiteindelijk toch zaterdag van start gegaan. Dat gebeurt dit jaar wel een maand later dan de vorige jaren en onder strikte regels. Een succes werd het evenwel niet.
Lees meer
+zone Kroniek van de week: over de lamentabele aanpak van de coronacrisis en een tekort van 70 miljard
De voorbije week ging het over de nachtklok in Antwerpen omdat er niet voldoende kan worden getest en het tracingsysteem nog altijd niet op punt staat. Maar ook over de vorming van een nieuwe federale regering, die aan de slag zal moeten met een tekort van 70 miljard. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
Lees meer
'Tien pijnpunten voor een regeringsvorming'
Na maanden van herhaalde mededelingen dat een regering N-VA met de PS niet zou lukken, heeft de koning de burgemeesters van Antwerpen en Charleroi belast om een federale regering te vormen. Wat zijn de pijnpunten voor de opdracht van de partijvoorzitters van de twee grootse partijen N-VA en PS ?'Tien pijnpunten voor een regeringsvorming'
Lees meer
Drie mannen gewond bij racistische aanval in oosten van Duitsland
Drie mannen gewond bij racistische aanval in oosten van DuitslandIn Erfurt, in het oosten van Duitsland, zijn zaterdag drie mannen uit Guinee gewond geraakt bij racistisch geïnspireerd geweld. Een van de drie Guineeërs is er ernstig aan toe, zo heeft de politie meegedeeld.
Lees meer
Protesten door heel Israël tegen premier Netanyahu
Duizenden mensen zijn zaterdag in Israël de straat gekomen voor protesten tegen premier Benjamin Netanyahu. In meerdere steden riepen demonstranten om het vertrek van Netanyahu vanwege aantijgingen van corruptie en recente stijgingen van het aantal coronabesmettingen.Protesten door heel Israël tegen premier Netanyahu
Lees meer
Facebook blokkeert profielen van Bolsonaro-aanhangers wereldwijd
Facebook blokkeert profielen van Bolsonaro-aanhangers wereldwijdDe sociaalnetwerksite Facebook heeft op bevel van het Braziliaanse hooggerechtshof wereldwijd profielen geblokkeerd van een reeks aanhangers van de rechts-populistische Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Facebook geeft aan in beroep te zullen gaan tegen die beslissing.
Lees meer
MEER NIEUWS
+zone 'De Olympische Spelen van Londen waren succesvol omdat sport bijzaak was'
Open VLD: 'N-VA en PS moeten bijsturen'
'Het verenigingsleven bloedt'
Federale regering heeft strategisch plan klaar met coronacommissaris
MEEST GELEZEN
1
Coronanieuws: Wereldgezondheidsorganisatie maakt zich op voor 'zeer lange' epidemie
2
Corona zorgt voor leegstand in rusthuizen: 9.000 bedden beschikbaar
3
Federale regering heeft strategisch plan klaar met coronacommissaris
4
'Tien pijnpunten voor een regeringsvorming'
5
Open VLD: 'N-VA en PS moeten bijsturen'
+ MEEST GELEZEN
1
+zone Kroniek van de week: over de lamentabele aanpak van de coronacrisis en een tekort van 70 miljard
2
+zone Moeten de 'troepen van Trump' de president aan een tweede ambtstermijn helpen?
3
+zone Vande Lanotte en Van Orshoven wijzen formatie de weg
4
+zone Waarom halsbandparkieten worden gezien als 'de ratten van de lucht'
5
+zone Trump verhuist Amerikaanse troepen naar België: strategische beslissing of vete met Merkel?
DEZE WEEK IN KNACK
Hoe counteren we de tweede coronagolf? 'We zullen dieper moeten gaan dan de eerste keer'
Abonneren
+zone Analyse Bekerfinale: Antwerp blijft de groten kietelen
Analyse Bekerfinale: Antwerp blijft de groten kietelen
Met een eerste prijs in 28 jaar - als we de promotie naar 1A niet meerekenen - blijft Antwerp progressie maken. Nu ook onder een nieuwe coach. 'We dream big', zei Ivan Leko die na de bekerwinst aan de vooravond van de start van een nieuwe competitie niet wil spreken van mee doen voor de titel. Maar zijn eerste prijs heeft hij wél op zak.
Lees meer
+zone De enige Belgische futurist: breekt Jules Schmalzigaug eindelijk door?
De enige Belgische futurist: breekt Jules Schmalzigaug eindelijk door?Jules Schmalzigaug was een van de eigenzinnigste Belgische avant-gardistische schilders - tot de Eerste Wereldoorlog zijn carrière fnuikte. In 1917 pleegde hij zelfmoord, amper vijfendertig jaar oud. Meer dan eeuw later lijkt het grote publiek eindelijk klaar voor zijn werk.
Lees meer
+zone Antwerpse horeca loopt leeg: 'Op café is het nochtans veiliger dan in de supermarkt'
Antwerpse horeca loopt leeg: 'Op café is het nochtans veiliger dan in de supermarkt'
Na de verstrenging van de coronamaatregelen regent het annulaties in de Antwerpse horeca. Verschillende zaken sluiten vrijwillig omdat openblijven gewoonweg duurder is. Knack Weekend polste naar de teneur bij enkele Antwerpse etablissementen.
Lees meer
+zone De zomer van de sitcom: van 'perfecte vader' Bill Cosby tot Franse cafébaas René Artois
De zomer van de sitcom: van 'perfecte vader' Bill Cosby tot Franse cafébaas René ArtoisDe eerste klacht over deze lijst komt van een ambtenaar die vindt dat Parks and Recreation te laag geklasseerd stond. Benieuwd wat verzetshelden over de positie van 'Allo 'Allo te melden hebben.
Lees meer
+zone Kijk, kijk! Waarom we zo graag naar mensen loeren
Kijk, kijk! Waarom we zo graag naar mensen loeren
We zijn supersociaal en dodelijk nieuwsgierig, zo blijkt, en bovendien trekken we heel wat - vaak accurate - conclusies, gewoon door iemand te zien voorbijlopen. Over het genot van het mensen kijken.
Lees meer

New Deal
New DealNew Deal:
uitzonderlijk aanbod
Met de New Deal van Knack krijgen abonnees voortaan ook onbeperkt toegang tot Trends, Le Vif/L’Express en Trends-Tendances.
Mis dit aanbod niet.
Knack aan € 18/maand
Abonneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten