We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

Wij willen activisten met verschillende opinies die vechten tegen onrecht in de wereld financieel steunen. Hiervoor hebben wij ook uw steun nodig! Doneer vrijblijvend 1 euro, 2 euro of een ander bedrag naar keuze. Deze activisten hebben de steun hard nodig om hun activiteiten te blijven uitoefenen.

Nous voulons soutenir financièrement des militants aux opinions différentes qui luttent contre l'injustice dans le monde. Nous avons également besoin de votre soutien pour cela! N'hésitez pas à faire un don de 1 euro, 2 euros ou un autre montant de votre choix. Les militants ont vraiment besoin de soutien pour poursuivre leurs activités.

Wir wollen Aktivisten mit unterschiedlichen Meinungen, die gegen die Ungerechtigkeit in der Welt kämpfen, finanziell unterstützen. Dafür brauchen wir auch Ihre Unterstützung! Sie können gerne 1 Euro, 2 Euro oder einen anderen Betrag Ihrer Wahl spenden. Die Aktivisten brauchen wirklich die Unterstützung, um ihre Aktivitäten fortzusetzen.

Queremos apoyar económicamente a activistas con opiniones diferentes que luchan contra la injusticia en el mundo. ¡También necesitamos su apoyo para esto! No dude en donar 1 euro, 2 euros u otra cantidad de su elección. Los activistas realmente necesitan el apoyo para continuar con sus actividades.

Queremos apoiar financeiramente ativistas com diferentes opiniões que lutam contra as injustiças no mundo. Também precisamos do seu apoio para isso! Fique à vontade para doar 1 euro, 2 euros ou outra quantia à sua escolha. Os ativistas realmente precisam de apoio para continuar suas atividades.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 3 april 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Reserveren op de trein? Onverwezenlijkbare onzin die andere agenda dient | Kinderzorg is geen 1-aprilgrap, de kinderbegeleiders zijn het beu

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Reserveren op de trein? Onverwezenlijkbare onzin die een andere agenda dient

Het idee voor reservatie als 'oplossing' voor overvolle kusttreinen is onverwezenlijkbare onzin, die uitgaat van net die politieke krachten die de trein de voorbije veertig jaar hebben stuk bespaard en weigeren middelen en mensen in te zetten voor degelijk openbaar vervoer. In werkelijkheid roepen zij dit als voorbereiding op hun ultieme droom: privatisering.

Lees verder

Ervaringsdeskundigen bij herstelgerichte zorg: ‘Helpen van andere mensen helpt mij ook’

Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZC) in Rekem zet sinds 2017 ervaringsdeskundigen in bij herstelgerichte zorg. Ervaringsdeskundigen vertellen hun eigen herstelverhaal aan patiënten en bewoners die er nood aan hebben om zo het praten over psychische problemen makkelijker te maken. Hiermee helpen ze zichzelf ook. Een positief verhaal dat hopelijk snel verder zal groeien.

Lees verder

Kinderzorg is geen 1-aprilgrap, de kinderbegeleiders zijn het beu!!!

Kinderverzorgers vragen aandacht voor hun situatie. Vlaanderen telt ruim 20.000 kinderbegeleiders in voor- en buitenschoolse opvang, waaronder een kleine 5000 onthaalouders. “Reeds sedert het begin van de pandemie blijven wij op post. Wij doen ons werk met hart en ziel, want voor de verloning moet je deze job niet kiezen. Wij drogen traantjes en snottebellen, geven kusjes op kapotte knieën en knutselen naar hartelust. Na de laatste persconferentie is voor ons echter de maat meer dan vol. Wij eisen erkenning, een stem rond de tafel", klinkt het.

Lees verder

'Donkere gedachten': WATWAT biedt jongeren psychische hulp en advies

Tweedejaarsstudent journalistiek Giel Lehouck van de Hogeschool PXL ging in het kader van hun 'fieldproject' over maatschappelijke problemen kijken naar de psychische problemen die jongeren ondervinden en keek naar de concrete voorbeelden van Talia en Tessa. Het initiatief WAT WAT zet zich in om jongeren als zij advies en hulp te bieden.

Lees verder

Extinction Rebellion België bezet de hoofdkantoren van ING, KBC en BNP Paribas

Als onderdeel van een internationale golf van geweldloze acties onder de naam ‘Money Rebellion’ bezetten zo’n honderd rebellen van Extinction Rebellion België (XRBe) sinds 11 uur vanochtend de hoofdkantoren van drie van de grootste banken van België.

Lees verder

‘Ik schaamde me omdat ik dacht dat ik mijn ouders ging kwetsen’: Jezelf creatief uiten helpt

In het kader van hun 'fieldproject' ging tweedejaarsstudent journalistiek Bono Marting van de Hogeschool PXL praten met medestudenten Brianne en Tess en met ervaringsdeskundige Jasmine over hun aanpak van depressie en psychische problemen. Organisaties als TeGek!? doen degelijk werk, maar gewoon een goed gesprek met een vriend, een familielid, een niet-professioneel vertrouwenspersoon blijft bijzonder nuttig om je verhaal te doen.

Lees verder

Braziliaanse legertop dient zijn ontslag in: nieuwe crisis voor Bolsonaro

Nu de Braziliaanse overheid door elkaar geschud is, komt de populariteit van Jair Bolsonaro steeds meer in het gedrang. Te midden van een gezondheidscrisis is de president nu ook terechtgekomen in een heuse militaire crisis.

Lees verder

LEF: een pool van ervaringsdeskundigen in psychische problemen

Studenten van het tweede jaar PXL Journalistiek maakten als “fieldproject” multimediale reportages (audio, beeld, tekst) over maatschappelijke problemen met telkens een concrete spilfiguur in het verhaal. Noa Oudermans sprak met Melissa, die haar ervaringen met depressie inzet voor anderen in het Limburgs Ervaringsdeskundigen Forum.

Lees verder

HerstelAcademie werkt aan cursussen voor kwetsbare jongeren: ‘Met mijn miserie kan ik anderen helpen’

Brussel — Samenwerken met ervaringsdeskundigen is een van de troeven van de HerstelAcademie. Iedereen die over psychisch herstel wil leren, kan bij hen terecht. Of toch bijna iedereen. Voor jongeren heeft de HerstelAcademie nog geen cursussen en daar moet verandering in komen. Daarom werkt de Academie nu samen met Homaar en Esperto om cursussen voor jongeren te ontwikkelen.

Lees verder

“Met homeopathische steun gaan we deze crisis niet kunnen betalen”

Het begrotingstekort blijft oplopen en de regeringen blijven steun uitkeren, terwijl buitenlandse bedrijven en de farmaceutische industrie met de grootste winsten weglopen. In dit interview laat fiscaal expert Michel Maus zijn licht schijnen op de economische problemen en mogelijke oplossingen voor deze coronacrisis.

Lees verder

Cinema@home voor jonge ogen

Rekken vol dvd’s, een kluwen van streamingdiensten, diverse televisiezenders. Ook zonder de helaas gesloten bioscoopzalen blijft het filmaanbod ruim. Daar zitten heel wat kinder- en jeugdfilms bij. Goede en minder goede. Bekend werk en ontdekkingen. Helaas tamelijk onoverzichtelijk allemaal. Met kaf én koren. Tijd dan ook voor aanraders en suggesties. Cinema@home voor jonge ogen.

Lees verder

Etnische minderheden worden structureel gediscrimineerd op Leuvense huurmarkt

Een significant deel van de makelaars en particulieren actief op de Leuvense huurmarkt discrimineert etnische minderheden, rolstoelgebruikers en blinden met...

Lees verder

Gelijk maakt gezond

Corona ontwricht ons. De sociale ongelijkheid komt meer dan ooit naar boven. Het duwt meer mensen verder de dieperik in. Niet alleen het virus, maar ook de groeiende ongelijkheid kost mensenlevens. Gezondheidssystemen zijn, wereldwijd, niet bestand tegen de uitdagingen die we moeten doorstaan.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Rijbewijs via turbocursus

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten