We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 30 juli 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #HAMSESSIONS #AkaMoon #concert #News #Journal #Update - Ham Sessions Indoor: Aka Moon, Opus 111

 

   INDOOR


 

Aka Moon    Opus 111

 

2 december 2021, 20u
Turbinezaal De Centrale, Gent


Op 2 december brengt de Ham Sessions in coproductie met De Centrale en in samenwerking met Aubergine Artist Management Aka Moon naar Gent met hun Opus 111.

De ticketverkoop is nog niet gestart maar zet het concert alvast in jullie agenda!
Behalve dat het een van Beethovens meest symbolische werken is, is de Sonate 32 Op. 111 voor piano (1821-22) een demonstratie van radicale moderniteit. Ze markeert het begin van het uiteen spatten van de sonatevorm, de formele pijler voor elke componist van de 18de eeuw; en introduceert in zijn tweede deel zelfs een nieuwe manier om de muzikale frase te construeren, zodat het door sommigen als het uitgangspunt van de jazz wordt beschouwd. De innovaties op vlak van ritmiek, hebben de meeste tijdgenoten van de componist in verwarring gebracht.
 
Op dit betekenisvol kruispunt met meerdere resonanties benadert Fabrizio Cassol deze specifieke sonate die emotionele ruimtes doorheen tijdperken, culturen, sociale of esthetische gezichtspunten synchroniseert.
 
Dit gegeven vormt een ideale muzikale context voor het trio Aka Moon die voor de gelegenheid ook drie extra, sterke muzikale persoonlijkheden rond zich verzamelt. De zanger Fredy Massamba, die zijn expressieve kracht van Afrikaanse “verhalenverteller” introduceert. De accordeon van rijzende ster Joao Barradas, voegt een stedelijke moderniteit toe aan het geheel mede dankzij het spelen van zowel akoestische als elektronische instrumenten. De pianist Fabian Fiorini, een oude metgezel van het trio, treedt op als een “spiegelend muzikant “ van de sonate van Beethoven.

Met de steun van

 
Website
Facebook
Instagram
Email
Copyright © 2021, Ham Sessions vzw, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten