We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 30 juli 2021

#WORLDWIDE #WORLD #CLIMATE #PLANEET #AVAAZ #News #Journal #Update - Belangrijk: code rood

 

Hoi! Onze planeet wordt deze week nog steeds geteisterd door dodelijke hittegolven en overstromingen -- het herinnert ons er op harde wijze aan dat onze strijd om de planeet te redden essentieel is. Meestal sturen we dit soort e-mails geen tweede keer, maar de aarde bevindt zich in een noodtoestand en de komende vijf maanden zijn cruciaal. Onze beweging wordt volledig gefinancierd door burgers zoals jij -- met de onderstaande knoppen kun je nu doneren. En als een wekelijkse bijdrage niet mogelijk is, dan kun je hier eenmalig doneren. Heel veel dank!

Kom in actie!
Beste vrienden,
De aarde warmt niet op, ze verschroeit

Het is warmer dan ooit gemeten en dat veroorzaakt ongeziene hittegolven, droogte en hevige overstromingen.

Een miljoen diersoorten wordt met uitsterven bedreigd en daarmee riskeren we de vernietiging van het hele levensweb.

Over 50 jaar kunnen gloeiend hete temperaturen ervoor zorgen dat 1,5 miljard mensen op de vlucht moeten slaan -- het zijn er nu al 20 miljoen per jaar.

Het is een wereldwijde stijging van amper 1°C die deze levensbedreigende catastrofe veroorzaakt. We stevenen momenteel af op 3°C. Kun je je de troosteloze en onleefbare planeet voorstellen die we onze kinderen zullen nalaten?

Maar het belangrijkste is: het is nog niet te laat. Wij zijn waarschijnlijk de laatste generatie die er iets aan kan doen. De komende vijf maanden worden cruciaal.

Er komen twee belangrijke VN-toppen aan waarop doorslaggevende beslissingen gemaakt moeten worden over de klimaat- en uitstervingscrisis. Dat kan alles veranderen -- of niets. Het betekent dat we amper 150 dagen hebben om onze leiders wakker te schudden. 150 dagen om talent aan te trekken en fossiele lobbygroepen de baas te worden. 150 dagen om enorme betogingen op touw te zetten en de hele wereld achter ons gewaagde natuurbeschermingsplan te scharen.

De aarde kan niet meer wachten. Dit is een van de allerbelangrijkste periodes ooit voor onze kostbare planeet, want de toekomst hangt aan een zijden draadje. We moeten alles op alles zetten. Als we allemaal een kleine wekelijkse donatie geven, kunnen we een enorm verschil maken. Als je ooit overwogen hebt om te doneren, doe het dan nu. Laten we samen strijden voor de toekomst van onze geliefde planeet:
JA, IK DONEER € 1 PER WEEK
JA, IK DONEER € 2 PER WEEK
JA, IK DONEER € 3 PER WEEK
ANDER WEKELIJKS BEDRAG

In oktober is er een VN-biodiversiteitstop. Als we daar hard genoeg actievoeren, kunnen nieuwe, verregaande beschermingsmaatregelen een einde helpen maken aan de uitstervingscrisis. En een paar weken later volgt de klimaattop van Glasgow: dé kans om nieuwe klimaatakkoorden te sluiten die een catastrofe kunnen afwenden.

Het zal niet makkelijk worden, maar er is hoop.

Bijna alle grote economieën hebben beloofd dat ze CO2-neutraal zullen zijn tegen 2050 -- en de coronapandemie heeft laten zien dat we veel sneller systematische veranderingen kunnen doorvoeren dan velen voor mogelijk hielden. De mensheid begint te begrijpen dat alles op onze mooie planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

Maar dit is een noodgeval en beloftes volstaan niet. We hebben daadkrachtige, resolute actie nodig -- en daarom moeten we de komende vijf maanden tot het uiterste gaan. Dit is ons plan:
  • We gaan ons team massaal uitbreiden met media- en beleidsexperts, onderzoekers en actievoerders om overheden te overtuigen een doorslaggevende nieuwe deal voor de natuur te ondertekenen;
  • We gaan moedige inheemse leiders naar de topmeetings brengen, zodat hun urgente oproep om kostbare ecosystemen te beschermen luid en duidelijk weerklinkt;
  • We gaan keiharde rapporten publiceren en de dubieuze lobbytactieken van de fossiele industrie in de schijnwerpers zetten; en
  • We gaan historische betogingen helpen organiseren, zodat onze leiders beseffen dat alle ogen op hen gericht zijn. 
Dit is meer dan een enorme uitdaging; het is een kwestie van overleven. We mogen dit moment niet missen: de aarde heeft een krachtige stem nodig die leiders overtuigt om moedige beslissingen te nemen. Een kleine doorlopende donatie maakt een ongelooflijk verschil in wat we samen kunnen bereiken -- doneer nu en maak onze oproep oorverdovend:
JA, IK DONEER € 1 PER WEEK
JA, IK DONEER € 2 PER WEEK
JA, IK DONEER € 3 PER WEEK
ANDER WEKELIJKS BEDRAG

In deze strijd om onze planeet te redden zijn er geen zekerheden -- maar wel kansen. Die kansen hebben we samen gecreëerd, door jarenlang de straat op te gaan, actie te voeren en te lobbyen. Samen veranderen we de wereld -- en het is lang geleden dat ik nog zoveel hoop heb gevoeld. En hoop is kracht. De kracht om op te staan en ons volle gewicht in de strijd te gooien. Want het is duidelijk -- als we de handen ineenslaan, 66 miljoen mensen sterk, is onze beweging tot onvoorstelbare dingen in staat. En dat zijn we onze planeet verschuldigd.

Met vurige hoop en vastberadenheid,

Huiting, Ine, Mike, Chris, Marigona, Adela, Fra, Camille, Alis, Mouhamad, Bert en de rest van het Avaaz-team

PS - Misschien is dit je allereerste donatie aan onze beweging. En wat een eerste donatie! Wist je dat Avaaz volledig gefinancierd wordt met kleine donaties van leden zoals jij? Daardoor kunnen we volledig onafhankelijk, alert en doeltreffend zijn. Sluit je aan bij meer dan 1 miljoen mensen die gedoneerd hebben om Avaaz een ware kracht voor het goede op aarde te maken.

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 65 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten