We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

Wij willen activisten met verschillende opinies die vechten tegen onrecht in de wereld financieel steunen. Hiervoor hebben wij ook uw steun nodig! Doneer vrijblijvend 1 euro, 2 euro of een ander bedrag naar keuze. Deze activisten hebben de steun hard nodig om hun activiteiten te blijven uitoefenen.

Nous voulons soutenir financièrement des militants aux opinions différentes qui luttent contre l'injustice dans le monde. Nous avons également besoin de votre soutien pour cela! N'hésitez pas à faire un don de 1 euro, 2 euros ou un autre montant de votre choix. Les militants ont vraiment besoin de soutien pour poursuivre leurs activités.

Wir wollen Aktivisten mit unterschiedlichen Meinungen, die gegen die Ungerechtigkeit in der Welt kämpfen, finanziell unterstützen. Dafür brauchen wir auch Ihre Unterstützung! Sie können gerne 1 Euro, 2 Euro oder einen anderen Betrag Ihrer Wahl spenden. Die Aktivisten brauchen wirklich die Unterstützung, um ihre Aktivitäten fortzusetzen.

Queremos apoyar económicamente a activistas con opiniones diferentes que luchan contra la injusticia en el mundo. ¡También necesitamos su apoyo para esto! No dude en donar 1 euro, 2 euros u otra cantidad de su elección. Los activistas realmente necesitan el apoyo para continuar con sus actividades.

Queremos apoiar financeiramente ativistas com diferentes opiniões que lutam contra as injustiças no mundo. Também precisamos do seu apoio para isso! Fique à vontade para doar 1 euro, 2 euros ou outra quantia à sua escolha. Os ativistas realmente precisam de apoio para continuar suas atividades.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 6 augustus 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - #Israël eist huur van #Palestijnen I De wijsheid van bossen

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Israël eist huur van Palestijnen om in eigen huis te mogen blijven

De Israëlische rechtbank biedt de Palestijnse inwoners van de wijk Sheikh Jarrah in bezet Oost-Jeruzalem een ‘oplossing’: betaal voortaan huur voor de woningen aan de Joodse ‘eigenaars’. Hoe erg ook, deze eerder talmende aanpak is ongewoon. Het toont dat Israël begint in te zien dat de gewelddadige etnische zuiveringen in de bezette Palestijnse gebieden een zwaar internationaal ‘imagoprobleem’ worden.

Lees verder

Ontdek de wijsheid van bossen: Het leven is géén langgerekte concurrentieslag

Met het boek van Canadees hoogleraar bosecologie Suzanne Simard ‘Zoeken naar de moederboom - Ontdek de wijsheid van bossen’ brengt psycholoog Paul Verhaeghe zijn derde suggestie voor zomerlectuur. Als het weer tegenvalt zijn er nog altijd boeken, zoals dit, dat naast aangenaam om lezen ook leerzaam is.

Lees verder

Leven zonder risico? Tous ensemble in full control modus

Knuffelcontact, coronabubbel en social distancing. Aan neologismen hadden we het afgelopen jaar geen gebrek. Ze situeren zich in een discours van risicobeheersing en controle. Dit is logisch in de context van een pandemie, maar in feite passen ze mooi in een trend die al eeuwenlang aan de gang is. De mens streeft er namelijk naar om steeds meer controle te krijgen op zijn directe omgeving, via regelgeving, toenemende registratie en het sturen van de natuur. Die nood aan beheersing heeft echter zeer schadelijke effecten op onszelf en de omgeving waarin we leven. We aanvaarden geen risico’s meer en daarom wandelen we samen naar een controlesamenleving.

Lees verder

Libanon een jaar na de explosie: een falende staat gebukt onder armoede en sektarisme

Een jaar na de rampzalige havenexplosie waarbij meer dan tweehonderd mensen omkwamen, duizenden gewond raakten en 300.000 mensen dakloos werden, verglijdt Libanon in een dramatische economische en politieke crisis. Volgen John Nagle, hoogleraar Sociologie aan de Queen’s University in Belfast, is dat vooral het gevolg van het politieke systeem.

Lees verder

Indaver verbrandt PFOS zonder adequate vergunning

Indaver NV is de Europese hub voor het verbranden van chemische afval in de Antwerpse haven. Het bedrijf is eigendom van Katoennatie. Op dit moment loopt er een openbaar onderzoek voor de evaluatie van de verbrandingsoven op de site vlakbij Stabroek. Op deze site wordt chemisch afval verbrand. In deze ovens wordt de vervuilde PFOS grond van Oosterweel verbrand om nog zo min mogelijk PFOS over te houden. In 2019 kreeg het bedrijf een nieuwe vergunning voor haar site. Climaxi nam de lopende evaluatie van de ovens en de mogelijke hervergunning onder de loep en diende bezwaar in.

Lees verder

Onderzoekers vinden link tussen zeeniveau en vulkaanuitbarstingen

De stijging en daling van de zeespiegel heeft een invloed op vulkaanuitbarstingen op eilanden. Dat blijkt uit onderzoek op het Griekse eiland Santorini.

Lees verder

Ook vergunning gascentrale Wondelgem onder vuur

Op 6 mei verleende de Provincie Oost-Vlaanderen een omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe fossiele gascentrale in Wondelgem. Burgeractiegroep Gents Tegengas ging hiertegen in beroep. Dit beroep werd ondertussen volledig en ontvankelijk verklaard. Nadat eerder andere nieuwe gascentrales een vergunning werd geweigerd, ligt hiermee nu ook de vergunning voor de centrale in Wondelgem onder vuur.

Lees verder

Pedro Castillo, van leerkracht tot president van Peru

Pedro Castillo is de nieuwe president van Peru. De linkse outsider was tot 11 april 2021 relatief onbekend maar haalde het in een dramatische verkiezingsrace van eeuwige tweede Keiko Fujimori, dochter van veroordeelde dictator Alberto Fujimori. De peperdure, Trumpiaanse verkiezingscampagne van Keiko kon niet op tegen de man met het potlood. De symboliek van Castillo ‘s overwinning is niet te onderschatten; op 28 juli 2021 vierde het land zijn 200ste verjaardag met aan het hoofd een ex-leerkracht uit het arme departement Cajamarca. Het woord ‘historisch’ is op zijn plaats, en wel om meerdere redenen.

Lees verder

Hittegolf in Siberië deed methaanuitstoot pieken

De historische hittegolf in Siberië vorig jaar deed grote hoeveelheden methaan vrijkomen. Onderzoek door de Universiteit van Bonn waarschuwt voor een sneeuwbaleffect als de temperatuur blijft stijgen.

Lees verder

België blijft Europese topper op vlak van proefdierenleed

De Europese Unie heeft zojuist de laatste statistieken over dierproeven in 2018 gepubliceerd. Het onverteerbare verslag van bijna 400 bladzijden gaat prat op transparantie en kondigt een daling van het aantal gedode dieren aan. België behoort tot de grootverbruikers van proefdieren in Europa. Met 492.479 proefdieren bekleedt België de 7de plaats in de rangschikking van de landen met de meeste dierproeven. Ons land staat in de top 3 van lidstaten met de meeste proefkonijnen. Wat het aantal proefhonden betreft, staan we op de vijfde plaats. Het aantal genetisch gemodificeerde proefdieren is zelfs verdubbeld op 1 jaar tijd in België.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Overstrominge: Burgergroeperingen roepen de autoriteiten op om solidaire vrijwilligers te betrekken bij de coördinatie van humanitaire hulp

Het collectief Citizens Can, bestaande uit een groot aantal burgers en groeperingen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië die hulp bieden aan slachtoffers van de overstromingen, bundelt vandaag zijn krachten. Concreet vragen zij een ontmoeting met de twee bijzondere commissarissen die door de Waalse regering werden aangesteld, Catherine Delcourt en Sylvie Marique.

Lees verder

Leuvense soepcommandant Saskia over hulp aan slachtoffers overstromingen

Dit is de neerslag van een interview dat ik vandaag voor Radio 2 Vlaams-Brabant had met Saskia Jacobs Saskia, je hebt met een aantal mensen eind vorige week in Hal 5 in Kessel-Lo zo’n 300...

Lees verder

Open brief aan Conner Rousseau

Beste Conner Rousseau Graag zou ik, een studente uit de master in de Educatieve Studies, u, de voorzitter van de socialistische partij Vooruit, een brief schrijven waarin ik mijn bezorgdheden uit over een weloverwogen uitspraak...

Lees verder

Klimaatneutrale energie is dringender dan hernieuwbare

Disclaimer: Ik heb dit stuk in eigen naam geschreven en vertolk hiermee noch een standpunt van Groen, noch van Jong Groen, noch van (Jong) Groen Leuven. Zoals een lid van een basisdemocratische (jongeren)partij een mening...

Lees verder

Studenten maak een voor het publiek bruikbare zonnewagen!

De 20 ingenieursstudenten van het Agoria Solar Team van de KU Leuven hebben vandaag hun wagen op zonne-energie voorgesteld waarmee ze dit najaar zullen deelnemen aan de Solar Challenge Morocco, een nieuwe race voor zonnewagens...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten