We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 1 september 2021

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - #Thunbergs klimaatbeweging roept op tot redden van #Afghaanse #klimaatactivisten

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Thunbergs klimaatbeweging roept op tot redden van Afghaanse klimaatactivisten

Klimaatactivisten van de Fridays for Future-beweging hebben geprobeerd Afghaanse collega-actievoerders en hun families op evacuatielijsten te krijgen. Maar ruim een week na hun eerste oproep om hulp is er nog altijd geen reactie gekomen. “We worden in de steek gelaten.”

Lees verder

Onze Vlaamse kunsten zijn wereldklasse, behandel ze ook zo

De Vlaamse kunsten en kunstenorganisaties zijn al decennialang een blikvanger in het buitenland. Het internationale publiek en ook de professionals uit de sector zien Vlaamse producties graag komen. Die brede buitenlandse erkenning is een belangrijke financieringsbron voor Vlaamse producenten, maar de coronacrisis riep de internationale aanwezigheid van de Vlaamse kunsten bruusk een halt toe. De gevolgen zijn niet mals. Zes beleidsaanbevelingen om van een intrinsieke sterkte een hefboom voor relance te maken.

Lees verder

Voor echt recyclebare papieren bekers moet je niet bij Starbucks zijn

Naar schatting 1,6 miljoen bomen per jaar worden omgehakt om te eindigen als Starbucksbekers. En ondanks voornemens van de koffieketen zijn de bekers nog altijd niet goed te recyclen: zo'n 4 miljoen eindigen jaarlijks op de afvalstort. Het wordt tijd dat Starbucks in actie komt, zeggen experts. De oplossing bestaat namelijk al.

Lees verder

Afghanistan en de grove leugens van Bart De Wever

Bart De Wever is vandaag hét mediapolitieke product bij uitstek. Over alles heeft hij een gehaaide uitleg en als geen ander weet hij zich te schikken naar de eisen en formats van commerciële media. Op een leugentje meer of minder wordt daarbij niet gekeken. We zien dat allemaal heel goed aan het werk in een interviewboek dat binnenkort uitkomt. Een voorproefje.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

PVDA-Leuven eist oplossing voor bewoners van 40 panden die stadsbestuur wil afbreken

PVDA eist oplossingen voor bewoners van de circa 40 panden die Leuven wil afbreken aan de Diestsesteenweg, Oude Diestsesteenweg en IJzerenweg in Kessel-Lo. 

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten