SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 4 mei 2022

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIË #HARTbovenHARD #News #Journal #Update - 8 mei komen we samen tegen #fascisme!

 

8 MEI KOMEN WE SAMEN TEGEN FASCISME!
Met de 8-mei-coalitie naar Breendonk 

8 mei nadert, de dag dat Hart boven Hard samen met heel wat middenveldorganisaties, academici, kunstenaars en burgers samenkomt met één duidelijke boodschap: Maak van de dag dat we nazi-Duitsland overwonnen opnieuw een wettelijke feestdag!

Afspraak om 11u aan het Fort van Breendonk. Zien we jou daar?Om de aanwezige Hart boven Hard-leden te bedanken, regelden we een groepsbezoek aan Breendonk op 8 mei om 14u45. Dit duurt twee uur. 

Doe jij mee aan de actie in de voormiddag en kom je graag mee op groepsbezoek in de namiddag? Stuur dan een bericht naar fred@hartbovenhard.be! Er is plaats voor 25 personen.

Vredesconferentie op 19 mei

We zijn erg bezorgd over de oorlog in Oekraïne. Met pijn in het hart zien we elke dag de beelden van onnoemelijk leed. We willen dat daar zo vlug mogelijk een einde aan komt. 

Wat kan de vrede dichterbij brengen? Zijn wapenleveringen en militaire escalatie de oplossing of vergroten ze net het probleem? Zijn er pistes voor een niet-militaire oplossing? Is er een weg naar duurzame vrede?  Wordt er gewerkt aan een nieuwe Europese veiligheidsarchitectuur? 

Stel jij je ook die vragen? Kom dan zeker naar de vredesconferentie, georganiseerd door het vredesplatform ‘Europe for Peace & Solidarity’ op donderdag 19 mei om 19u in het ACV-gebouw, Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel. Aan het programma wordt nog gewerkt. Je vindt het in onze volgende nieuwsbrief. 

Steun jij ook een humaan beleid voor mensen zonder papieren?

Je kan nog tot 17 mei het burgerwetsvoorstel van In My Name ondertekenen voor een rechtvaardig en humaan regularisatiebeleid!  

Je kan ook handtekeningen verzamelen op papier, het formulier vind je hier

Als we 25.000 handtekeningen verzamelen voor die datum, komt het voorstel automatisch op tafel bij het Federale Parlement. Meer info vind je op de website, op Facebook en Instagram, of in deze video. 

Move your Money slaat de gong!

Per minuut pompen de Belgische grootbanken 60.000 euro in fossiele brandstoffen.   Daarom sloeg de  actiegroep #moveyourmoney van Hart boven Hard en FairFin op 9 april elke minuut op de gong op de Kouter in Gent, thuisbasis van veel banken die zich schuldig maken aan fossiele investeringen.

De actie kreeg veel media-aandacht. Maar de strijd is nog niet gestreden. Informeer jezelf, je vrienden en familie waarom over te stappen naar een Wil je weten hoe de actie eruitzag? Bekijk de aftermovie:duurzame bank, die geen olie giet op het vuur van de klimaat- en biodiversiteitscrisis en van de vele oorlogen.

Wil je weten hoe je eigen bank scoort en welke banken het beter doen? moveyourmoney.beWil je weten hoe de actie eruitzag? Bekijk de aftermovie.

Vragen aan Hart boven Hard?Contacteer dan onze vaste medewerkers:

Fred Libert: fred@hartbovenhard.be

Sara Eelen: sara@hartbovenhard.be
Facebook
Instagram
Website


Copyright © 2022 Hart boven Hard, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten