SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 4 mei 2022

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #Radio #Classic #KLARA #News #Journal #Update - Herbeleef Toots 100!

 

  
Instagram Instagram Instagram

Herbeleef Toots 100

Toots Thielemans, dé man met het mondmuziekje, de vrolijke ket uit de Marollen én componist van de wereldhit Bluesette. De rasartiest die Molenbeek zou inruilen voor The Big Apple en met de Amerikaanse nationaliteit op zak ook weer terug keerde. Als publiekslieveling bij uitstek, werd hij eveneens op handen gedragen en bijzonder gewaardeerd door zijn collega’s, muzikanten uit alle mogelijke genres en van overal ter wereld. Op vrijdag 29 april zou hij 100 jaar zijn geworden.

Win een abonnement voor Kunstenfestivaldesarts!

Van 7 tot 28 mei 2022 nodigt Kunstenfestivaldesarts artiesten van over de hele wereld en België uit om op meer dan 30 Brusselse locaties de grenzen van theater, dans en performance te hertekenen. Jij kan erbij zijn!

 
 
 

De Twintigers: Bekijk de concerten

In 2022 kijkt Klara naar de toekomst en stelt de zender een generatie twintigers voor die het verschil maakt. De jonge muzikanten komen uit verschillende hoeken die tot de muziekradius van Klara behoren: klassiek, jazz en world.

Ontdek de nieuwe videoreeks De Architecte

De vierdelige videoreeks De Architecte duikt in de wereld van baanbrekende architectes. Zij drukten – elk op hun eigen manier – hun stempel op het Belgische architectuurlandschap. Met een stapel foto’s onder de arm gaan we bij hen op bezoek ...

 
 
 

Ga met Klara op reis naar Venetië en Verona

Geniet samen met Klara van een rondvaart doorheen het hart van de Veneto, Lombardije, Emilia-Romagna en zijn rijk cultureel en gastronomisch erfgoed

 
 
 
 
LUISTER
DEZE WEEK OP KLARA

Klara Live op maandag 2 mei: de h-Moll Messe met Philippe Herreweghe

Op 2 mei 2022 wordt Philippe Herreweghe 75 en dat mag gevierd worden!

 
 
 

Pat Donnez praat met filosoof Guido Vanheeswijck

'Ik vind Nescio beter dan Spinoza.' 'Wel dat kan tellen voor een filosoof!'

Pompidou deze week

Pompidou viert 100 jaar Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en kijkt uit naar het Kunstenfestivaldesarts. Verder nieuwe boeken van Joseph Pearce en Julian Barnes.

 
 
 

Kunstenfestivaldesarts zet muziek in de kijker

Binnenkort gaat het Kunstenfestivaldesarts in Brussel van start. Tussen 7 en 28 mei worden artiesten en programmatoren van over de hele wereld uitgenodigd om hun werk te komen voorstellen op dit unieke creatiefestival in de Belgische hoofdstad ...

Klara.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten