SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 4 mei 2022

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Communicatiestrategie van Conner is geen weg

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De communicatiestrategie van Conner is geen weg Vooruit

De mening van Conner Rousseau over Molenbeek en migratie zijn geen communicatie-foutjes. De laatste uitspraak was regelrecht een klap in het gezicht van elke Molenbekenaar. Vooruit mikt op een vreemde cocktail van steekvlam-communicatie, enkele sociale ideeën en een reeks rechtse tot extreemrechtse insinuaties en voorstellen. Maar door extreemrechts na te lopen, los je de sociale problemen niet op. Integendeel, extreemrechts komt er sterker uit.

Lees verder

Autobiografie Angela Davis, geschreven in 1974, brandend actueel

De nieuwe Nederlandse vertaling van Angela Davis 'Een autobiografie' is niet zomaar een tijdsdocument. Ooit gepubliceerd in 1974, toen zij amper 28 was, is het bijna niet te vatten hoe accuraat haar inzichten toen al waren – en nog steeds zijn – over de structurele verbanden tussen racisme, oorlog, uitbuiting, dekolonisatie, feminisme, gevangenissen, homofobie, politiegeweld en zoveel meer. Dit gaat niet over één vrouw, dit is het verhaal van moedige miljoenen over heel de wereld.

Lees verder

Minderheden in Azië en Midden-Oosten vrezen voor gevolgen van Twitter-overname door Elon Musk

De overname van Twitter door Elon Musk heeft de alarmbellen doen afgaan bij mensenrechtenactivisten in Azië en het Midden-Oosten. Ze zijn bang dat het socialemediaplatform (nog meer) zal aanzetten tot geweld – waardoor vooral minderheden worden getroffen.

Lees verder

'Intieme vreemden' van Paul Verhaeghe, geen contradictie

Paul Verhaeghe schreef voor de Maand van de Filosofie het essay 'Intieme vreemden', een op het eerste zicht wat vreemd klinkende titel. Over de eeuwen heen is ons zelfbeeld voortdurend veranderd, met altijd één constante: we hebben steeds het gevoel tekort te schieten. Waarom willen we én intiem zijn met elkaar én tegelijk afstand houden. Vreemd. Of toch niet?

Lees verder

Europese persvrijheid onder druk: “Minder onafhankelijkheid en meer agressie tegen journalisten”

De persvrijheid in Europa ligt onder vuur. De Raad van Europa waarschuwt dat de onafhankelijkheid van zowel private als publieke media-organisaties wordt uitgehold en dat journalisten steeds vaker geconfronteerd worden met geweld en intimiderende rechtszaken.

Lees verder

Psychiatrie op drift: waarom sluipt er geweld in de zorg? En hoe veranderen we dat?

Dwangtoestanden in de psychiatrie … psychologe Evi Verbeke schreef er het boek 'Psychiatrie op drift. Over macht, ethiek en verzet' over. Patiënten tijdens een psychose opsluiten in een koude cel; kinderen met psychische problemen tijdens een opname hun knuffelbeer ontzeggen. Als psycholoog in een psychiatrisch ziekenhuis had Evi er mooie ontmoetingen maar de duistere kant van de kliniek beroerde haar: er heerste dwang. Waarom sluipt er geweld in de zorg? En hoe veranderen we dat?

Lees verder

Dénes Nagy over ‘Natural Light’: “Op de Hongaarse oorlogsmisdaden rust een taboe”

Zilveren Beer van Berlijn winnaar ‘Natural Light’ is een visueel verbluffende en moreel complexe film over de wreedheden van het Hongaarse leger in de Sovjet-Unie tijdens W.O. II. Voor zijn fictiedebuut vertrok de Hongaarse cineast Dénes Nagy van een lijvige roman om de militairen betrokken bij deze gewelddadige excessen te portretteren. “De wandaden waren onderdeel geworden van de dagelijkse routine.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Gent stuurt 'recht op protest' met kluitje in het riet

Vandaag boog de Gentse gemeenteraad zich over het burgerinitiatief van vakbonden en een dertigtal middenveldorganisaties. Het initiatief vroeg een verandering van de politieverordening omdat die volgens de initiatiefnemers belemmeringen bevatte op het betogingsrecht (het ‘recht op vergaderen’).

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten