SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 7 mei 2022

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Wat staat ons te doen vanuit vredesperspectief?

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

'Wat staat ons te doen vanuit vredesperspectief?' In gesprek met Merel Selleslagh van Pax Christi

In deze aflevering gaat host Tjhoi Ng Sauw in gesprek met Merel Selleslach van Pax Christi. Over de oorlog in Oekraïne en over de vrede. Merel pleit voor de-escalatie en vindt dat de reguliere media hier te weinig aandacht aan besteedt. Wat staat er ons te doen vanuit een vredesperspectief? En is er nog plaats voor dat vredesperspectief in tijden van oorlog?

Lees verder

Open brief van de beweging van gewetensbezwaarden aan burgemeester Olivier Deleuze

Op 21 april 2022 heeft Olivier Deleuze, voormalig Ecolo-volksvertegenwoordiger en huidig burgemeester van de Brusselse gemeente Watermaal-Bosvoorde opgeroepen tot het leveren van wapens door NAVO-landen aan Oekraïne. De Franstalige vredesbeweging Agir Pour la Paix herinnert hem in een Open Brief aan zijn engagement om als jonge dienstplichtige het statuut van gewetensbezwaarde aan te vragen.

Lees verder

Oekraïense vredesbeweging: voor onderhandelingen, tegen voortzetting van de oorlog

De Oekraïense vredesbeweging pleit in deze verklaring voor onderhandelingen, tegen de verdere escalatie van de oorlog. De Belgische vredesbeweging Agir Pour la Paix heeft dagelijks contact met de vredesbewegingen in Oekraïne en Rusland, die onder zeer gevaarlijke omstandigheden hun principes verdedigen. De organisatie publiceerde hun verklaring.

Lees verder

Steun De Wereld Morgen

  De oorlog woedt in Oekraïne, de oorlogsretoriek heerst in de media. Meer dan ooit is een ander narratief nodig....

Lees verder

Oorlog kent alleen verliezers, vrede alleen winnaars

De oorlog in Oekraïne woedt volop. De Westerse wereld voert de druk op Rusland op en helpt Oekraïne te overleven. Ook vanuit vakbondszijde wordt gedaan wat mogelijk is om de slachtoffers te helpen.

Lees verder

Milieu- en mobiliteitsverenigingen positief over Spoorvisie federale regering: investeren in het spoor is investeren in de toekomst

Na jaren van afbouw kiest de federale regering met haar Spoorvisie 2040 voor een radicale heropwaardering van het spoorvervoer. Milieu- en mobiliteitsverenigingen Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace, Integrato, Netwerk Duurzame Mobiliteit & TreinTramBus hebben hier jarenlang voor geijverd en reageren tevreden op de beslissing. Wel wijzen ze erop dat de nodige budgettaire middelen vrijgemaakt moeten worden om deze ambities waar te maken.

Lees verder

België aangeklaagd voor willekeur bij grenspraktijken 

In september en december 2021 berichtte de pers over de arrestatie en detentie van Junior Wasso, die aan de UCL wilde komen studeren, en van Ouiam Ziti, die de eindejaarsvakantie met haar broer in Noord-Frankrijk was komen doorbrengen. Allebei werden ze op de luchthaven gearresteerd en in een detentiecentrum voor migranten vastgehouden, ondanks het feit dat ze over geldige visa beschikten. Op 3 mei 2022 stelden hun advocaten een vordering in bij de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel, om vergoeding te krijgen voor de schade die de Belgische Staat hun cliënten heeft berokkend.

Lees verder

Vijfde van ons rundvlees inruilen voor veggieburgers: ontbossing halveert

Amper een vijfde van ons rundvlees vervangen door plantaardige alternatieven, kan de ontbossing met de helft doen verminderen tegen 2050. Dat toont een nieuwe analyse in Nature.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Grootouder? Dat word ik misschien wel nooit

  Vriendin van zoonlief (23) was het boek 'De Eeuw van Felix' van Ruben Jacobs voor me gaan ophalen bij mijn favoriete boekhandel-met-café in Leuven.  Prachtige kaft, sober en origineel. 'De eeuw van Felix' door...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten