SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 7 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - AVAAZ - news journal UPDATE - Iedereen naar de stembus.

 

Kom in actie!
Beste vrienden,
Hitler is pas tegengehouden toen het al te laat was. Nu is extreemrechts weer in opmars.

Extreemrechtse leiders wakkeren haatgevoelens aan en gaan op veel plekken in de wereld aan kop in de peilingen -- waardoor alles waar we voor staan in gevaar komt.

Eerst verketterden ze vluchtelingen, de LHBTQI+-gemeenschap en vrouwenrechten. Maar nu hebben Trump en zijn copycats hun pijlen gericht op beschermingsmaatregelen voor het klimaat -- en houden ze dringende acties tegen terwijl de klimaatchaos alleen maar toeneemt.

Ze willen een wereld met fossiele brandstoffen waar de natuur geen kans maakt -- en als je er niet uitziet zoals zij, liefhebt zoals zij en bidt zoals zij, dan ben jíj het probleem.

De komende maanden zijn cruciaal.

De halve planeet trekt dit jaar naar de stembus en Avaaz plant een enorme burgeropstand om extreemrechts te helpen verslaan. We zullen het ware gezicht van extreemrechts laten zien en met miljoenen mensen een luid en duidelijk standpunt innemen tegen haat en de vernietiging van de planeet.

Dat is ons al gelukt in Brazilië en Spanje -- maar nu moeten we in meer landen van ons laten horen, politiek strategen in de arm nemen, grootschalige campagnes opzetten en allianties sluiten met burgerorganisaties. We staan klaar om in Europa van start te gaan en we hebben jouw steun nodig.

Alles wat Avaaz doet, wordt volledig gefinancierd door mensen zoals jij. Lees er hieronder meer over -- of doneer nu wat je kunt missen om dit kolossale verzet tegen het gif van extreemrechts te steunen:
IK DONEER € 3
IK DONEER € 5
IK DONEER € 7
IK DONEER € 11
IK DONEER € 18
ANDER BEDRAG
Politici van de extreemrechtse Duitse partij AfD zijn onlangs betrapt toen ze plannen aan het bekokstoven waren voor massadeportaties, wat doet terugdenken aan Hitlers plannen om miljoenen joden te deporteren naar Madagascar. Nazigroeten, steun voor Poetin en zware inperkingen van vrouwenrechten -- het is allemaal gaande in Europa en daarbuiten. Net nu miljoenen van ons worden getroffen door de klimaatcatastrofe willen ze wetten afschaffen die mensen en de planeet beschermen.

De verkiezingen dit jaar zullen bepalend zijn voor de wereld die onze kinderen erven. Maar onze beweging kan het verzet oorverdovend maken -- als we genoeg inzamelen, kunnen we:
  • Toponderzoekers inhuren om de gevaarlijke plannen van extreemrechts tegen vrouwen, immigranten en ons klimaat bloot te leggen;
  • Grootschalige, opvallende mediastunts opzetten om extreemrechts te ontmaskeren in landen zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje en andere;
  • Politiek strategen en communicatie-experts aannemen om de opkomst bij belangrijke verkiezingen zwaar op te schroeven;
  • Allianties sluiten met influencers en burgerorganisaties om de kracht van mensen te mobiliseren als nooit tevoren; en
  • Investeren in onze langetermijncampagnes ter verdediging van de democratie, mensenrechten en het milieu.
In Brazilië hebben we de oorverdovende nederlaag van Bolsonaro mogelijk helpen maken en zo het Amazonewoud helpen beschermen. In de recente Spaanse verkiezingen hebben we extreemrechts zo hard op stang gejaagd dat ze Avaaz voor de rechter hebben gesleept -- maar ze hebben ons niet kunnen tegenhouden.

En dat is allemaal gelukt omdat we ervoor hebben gekozen op te staan voor de toekomst van onze kinderen -- en omdat we geloven dat een mooiere, betere wereld mogelijk is. Nu moeten we weer van ons laten horen:
IK DONEER € 3
IK DONEER € 5
IK DONEER € 7
IK DONEER € 11
IK DONEER € 18
ANDER BEDRAG
Dit is een strijdkreet voor de hartstochtelijke verdediging van onze rechten en vrijheden, en alles waar we van houden. Laten we samen zorgen voor een wereld waar tolerantie overheerst, politici wetten aannemen die onze veiligheid en vrijheid echt garanderen, en ons milieu beschermd wordt. Daarvoor moeten we ons blijven inzetten!

Met hoop en vastberadenheid,

Chris, Ine, Marie, Pascal, Patri, Jon, Camille, Nell, Kaitlin en de rest van het Avaaz-team

De afbeelding laat leden van North West Infidels zien, een extreemrechtse groepering uit het Verenigd Koninkrijk, in een gewelddadige confrontatie met antifascistische betogers in het centrum van Liverpool in 2016.

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten