SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 10 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen Magazine - Progressieve Media - Online news journal UPDATE - Waarom het faillissement van Van Hool een ware schande is

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom het faillissement van Van Hool een ware schande is

Het faillissement van Van Hool is de kroniek van een aangekondigd sociaal drama dat vermeden had kunnen worden. Het management, de aandeelhouders en de Vlaamse regering gaan zwaar in de fout.

Lees verder

Wereld gooit een miljard maaltijden per dag weg

Gezinnen gooiden in 2022 wereldwijd meer dan een miljard maaltijden per dag weg. Tegelijk zijn 783 miljoen mensen getroffen door honger en een derde van de wereldbevolking kampt met voedselonzekerheid. Voedselverspilling schaadt de wereldeconomie en bedreigt klimaat en milieu.

Lees verder

Aziatische landen verzetten zich tegen confiscatie Russisch geld

Na de invasie van Rusland in Oekraïne heeft het Westen voor 200 miljard euro aan Russische staatsactiva bevroren. Een deel daarvan willen ze graag gebruiken om de oorlogskas te financieren. Vanuit Azië komt daar nu zwaar verzet tegen.

Lees verder

Hoezo zijn wij de slechteriken? Na westerse steun voor genocide Gaza is het antwoord: ja

De wanhopige lastercampagne ter verdediging van de Israëlische misdaden richt de schijnwerpers op het toxische brouwsel dat al decennia lang de liberale democratische orde schraagt. Jonathan Cook stelt vast dat 'wij' al tientallen jaren de slechteriken zijn, met de steun voor de genocide in Gaza als gruwelijke apotheose.

Lees verder

Laat het Holocaustmuseum je tot stellingname brengen

Op 12 maart 2024 werd het Holocaustmuseum in Amsterdam geopend. “Laat je bezoek verder reiken dan een terugblik", zo schrijft Wil Heeffer. "Laat het leiden tot stellingname, niet tot naar buiten gaan in onverschilligheid."

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Praten over vrede tijdens Leuvens Wereldfeest op 18 mei

De organisatoren van het Leuvense Wereldfeest – op zaterdag 18 mei in en rond Hal5 in Kessel-Lo – klopten recent aan bij het Groot Ongelijk met de vraag voor samenwerking. Verwijzend naar de vele debatten...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten