We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 18 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen.be Magazine - Progressieve Media - Online news journal UPDATE.


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Onze sociale zekerheid: een statige kathedraal dankzij 80 jaar sociale strijd, een strijd die onverminderd doorgaat

De vakbonden ABVV, ACV en ACLVB organiseerden een gemeenschappelijk symposium in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel over 80 jaar sociale zekerheid. Het publiek kreeg een wetenschappelijk onderbouwd pleidooi. Politici van de democratische partijen gaven commentaar, waarbij een electorale breuklijn voor de komende verkiezingen duidelijk werd.

Lees verder

ACC Dienstencheques verliest "eindelijk" erkenning na jarenlange klachten over wantoestanden

Met de ingetrokken erkenning van poetsbedrijf ACC Dienstencheques "wordt eindelijk gevolg gegeven aan jarenlange klachten over fraude, gesjoemel en misbruiken”, aldus de vakbonden. Zij zetten alles op alles om de ongeveer 600 werknemers aan een nieuwe job te helpen.

Lees verder

Gaza kort: aanvallen op terugkerende Palestijnen in Noord-Gaza, grootste kolonisten aanval Westelijke Jordaanoever ...

In deze rubriek brengen we korte berichten over de recente actualiteit in Gaza. Deze keer onder andere over de aanvallen op terugkerende Palestijnen, de aanvallen in de Westelijke Jordaanoever en de mogelijke aanval van Israël op Iran.

Lees verder

Aaron Bushnell roept herinneringen op aan historisch verzet binnen VS-leger

Op 25 februari stak de 25-jarige militair Aaron Bushnell van de Amerikaanse luchtmacht zichzelf in brand voor de Israëlische ambassade in Washington. Hieronder de speech van Joe Piette, Vietnamveteraan, op een wake voor Aaron.

Lees verder

De illegaal uitgeleverde Ali Aarrass krijgt eindelijk erkenning

De Belgisch-Marokkaanse Ali Aarrass werd door Spanje illegaal uitgeleverd aan Marokko, waar hij werd onderworpen aan foltering en onmenselijke behandeling. Op 10 april 2024 erkende het Spaanse Grondwettelijk Hof de ontvankelijkheid van de klacht van Aarrass over de schending van zijn grondrechten. 

Lees verder

Japanse regering belooft VS nog meer bij te staan, in strijd met eigen grondwet

Op woensdag 10 april organiseerde president Joe Biden een staatsdiner met de Japanse premier Fumio Kishida, waar hij ook een gezamenlijk defensieprogramma tussen Japan en de Verenigde Staten aankondigde. Achteraf lichtte president Biden de doelstellingen van dit programma toe: “Het gezamenlijke defensieprogramma wil belangrijke stappen implementeren om de commando- en controlestructuren te moderniseren. We vergroten de samenwerking en planning van onze legers, zodat ze soepel en effectief kunnen samenwerken.”

Lees verder

VN-baas roept op tot schuldverlichting voor arme landen: “catastrofe aan de gang”

De Verenigde Naties roepen op tot dringende hervorming van het wereldwijde financiële systeem. Vooral een schuldverlichting voor de armste landen dringt zich op om een catastrofe te vermijden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Iraanse aanval op Israël is vooral een politieke overwinning

  “Als je je ‘neutraal’ opstelt tegenover situaties van onderdrukking kies je de kant van de onderdrukker”, aldus Zuid-Afrikaans bisschop Desmond Tutu die in 1984 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg. DeWereldMorgen veroordeelt de recente...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten