SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 5 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen Magazine - Progressieve Media - Online news journal UPDATE - Afslachting hulpverleners Gaza is oorlogsmisdaad | Technologieoorlog tussen China en VS.

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Afslachting hulpverleners Gaza is oorlogsmisdaad, geen 'tragedie'

De moorddadige aanslag op een Palestijnse en zes buitenlandse medewerkers van World Central Kitchen door het Israëlische bezettingsleger was géén foutieve inschatting, geen verkeerde informatie of eigengereid optreden van lagere officieren, maar een doelbewuste aanslag met een duidelijk objectief: de verdere blokkering van alle humanitaire hulp voor Gaza.

Lees verder

Noord-Gaza: mensen moeten overleven met 245 calorieën per dag, minder dan een blik bonen

Mensen in het noorden van Gaza moeten sinds januari overleven met gemiddeld 245 calorieën per dag - minder dan een blikje bonen - omdat de Israëlische strijdkrachten hun militaire aanval voortzetten. Er wordt aangenomen dat er nog steeds meer dan 300.000 mensen vastzitten, die niet weg kunnen. 

Lees verder

De technologieoorlog tussen China en de VS. En waar is Europa?

Er is een technologische tweestrijd losgebarsten tussen de VS en China. En Europa? Die staat erbij en kijkt ernaar. Zo kan je een recent boek van Wolf Hirn samenvatten.

Lees verder

Kolonisten blokkeren humanitaire hulp, 75 jaar zionisme heeft dit monster gebaard

Amerikaans journalist Jeremy Loffredo ging een week op stap met Israëlische kolonisten die hulpkonvooien voor Gaza blokkeren. Hij liet hen vrijuit spreken over hun motieven, een van hen bevestigt openlijk zijn oorlogsmisdaden in Gaza, anderen keuren de hongersnood en de slachtpartijen goed. Hij maakte er deze reportage van die meer zegt dan eender welke kritische analyse.

Lees verder

De handen van de westerse media zijn bevlekt met het bloed van Gaza

De afgelopen vijf maanden zijn verhelderend geweest. Wat verborgen had moeten blijven is aan het licht gekomen. Wat verdoezeld had moeten worden, is scherp in beeld gekomen. De liberale democratie is niet wat ze lijkt.

Lees verder

Dit zijn de Amerikaanse bedrijven die obscene winsten halen uit de bezetting van Palestina

Het gaat niet alleen over de oorlogsindustrie. Ook veel andere in de VS gevestigde bedrijven doen zaken met Israël en zijn medeplichtig aan schending van de Palestijnse mensenrechten in Gaza en daarbuiten. Hier zijn enkele van de ergste overtreders.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Weyts en zijn kabinet hebben iets uit te leggen

Het is ongehoord dat een minister van onderwijs niet achter zijn inspectiekorps staat.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten