We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 9 mei 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe - magazine - Progressieve Media - Donderdag 9 mei 2024

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Gentse studenten zijn niet van plan hun actie voor Gaza te stoppen

Al drie dagen, sinds maandag 6 mei, bezetten studenten de campus Universiteitsforum van UGent. “We willen dat de universiteit aantoont wat de banden zijn met Israëlische universiteiten en hoe ze die gaan verbreken. Dat gebeurt niet, dus blijven wij bezetten”. 

Lees verder

Invasie van Rafah: Hoe kan Netanyahu de overwinning uitroepen nu de nederlaag in zicht is?

De komende strijd zal meer bloedvergieten inhouden, maar zal Israëls gijzelaars niet redden en Hamas niet vernietigen.

Lees verder

Ann Vermorgen (ACV): "Perspectief op sociale vooruitgang"

Op Rerum Novarum, het feest van de Christelijke Arbeidersbeweging, doet ACV-voorzitter Ann Vermorgen een appèl op de politiek: werken moet lonen, onze sociale zekerheid moet beschermen, en werkbaar werken zorgt voor productiever werken.

Lees verder

Peter Wouters (Beweging.net) Rerum Novarum: "Pas als je rechtvaardigheid systeem aantoont, aanvaarden mensen de besparingen"

Peter Wouters, voorzitter van Beweging.net in zijn Rerum-Novarumtoespraak: "Als beweging werken wij oplossingen uit voor de kosten van energie, voor verduurzaming en samen-aankoop-modellen, voor renovatie-begeleiding, voor nieuwe wooncoöperatieven. Politici die dit ook belangrijk vinden, hebben aan ons een goede partner."

Lees verder

Ze dreven ons gewoon bij elkaar

We waren vredevol aan het protesteren: wij blokkeerden de weg niet, we waren liederen aan het zingen, slogans aan het scanderen en er werden speeches gehouden. Tot er plots een busje stopte en de oproerpolitie van de federale overheid uitstapte.

Lees verder

Elf warmste maanden ooit gemeten op rij

April was de elfde maand op rij met de warmste temperaturen die ooit zijn gemeten voor de tijd van het jaar. Dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus.

Lees verder

Na het politiegeweld: "Dit bestuur heeft schande gebracht over Columbia University"

Rashid Khalidi, professor Arabische Studies aan Columbia University gaf deze korte toespraak voor de studenten van zijn universiteit die protesten tegen de genocide in Gaza, waarin hij rector Minouche Shafik zwaar bekritiseert. Zijn woorden brengen een belangrijke historische les voor rectoren wereldwijd, ook voor de rectoren van de Ugent, UA, VUB en KU Leuven. “De geschiedenis zal ook u veroordelen”.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dreigende inval in Rafah

Premier De Croo zoekt steun voor sancties tegen Israël. "Eindelijk", zou ik zeggen. Of beter gezegd: "Dat had al lang moeten gebeuren.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten