SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 27 mei 2024

WORLD WORLDWIDE CANADA - ANIMALS - AVAAZ - Okavango 🐘

 

Teken nu
Ik ben diep bedroefd. Een Canadese oliegigant verscheurt het land van mijn voorouders -- het verborgen paradijs in Afrika, de Okavangodelta. De delta huisvest de grootste nog resterende olifantenpopulatie van Afrika en is nu in groot gevaar, maar de Namibische minister van Milieu en Toerisme kan deze ramp voorkomen! Hij schuift zijn beslissing op de lange baan, maar met genoeg internationale druk zouden we hem kunnen verplichten de olievergunning van ReconAfrica in te trekken. Teken dit en sta samen met ons op.
TEKEN NU
Beste Avaazers,
ReconAfrica, een Canadees olie- en gasbedrijf heeft mij het zwijgen proberen op te leggen met smeergeld en een baan.

Maar mijn volk is de corruptie beu. Ook nu deze oliegigant ons en onze rechten aanvalt en de wilde dieren met uitsterven bedreigt, zullen we niet zwijgen.

Mijn naam is Thomas Muronga, en ik ben voorzitter van het Kapinga Kamwalye Community Conservancy.

Dit is het land van onze voorouders, waar we iconische diersoorten zoals leeuwen en giraffen beschermen. Maar van de Afrikaanse olifanten, die ooit met 26 miljoen waren, zijn nu minder dan 450.000 over. De grootste nog resterende olifantengemeenschap in Afrika, met amper 130.000 olifanten, leeft in de Okavango en wordt nu bedreigd door ReconAfrica. Kun je je voorstellen dat ze verdwijnen?

In juni 2022 hebben we ons aangesloten bij het Economic and Social Justice Trust, een activistische groep die corruptie bestrijdt en pleit voor mensenrechten in Namibië. We hebben toen een luide oproep gelanceerd tegen ReconAfrica’s exploiterende activiteiten, die minister Pohamba Shifeta had goedgekeurd, ondanks de duidelijke overtreding van bepaalde wetten en rechten.

Maar twee jaar later is er nog altijd géén uitspraak. Intussen kan ReconAfrica ongehinderd ons land en onze bronnen van inkomsten blijven plunderen en verscheuren.

Sluit je nu aan bij onze wereldwijde oproep en laat minister Pohamba Shifeta weten dat hij een beslissing moet nemen en de Okavangodelta moet redden! Voor de mensen die er leven, voor mijn mensen, en voor de prachtige wilde dieren -- teken nu en deel dit met iedereen die je kent!
ReconAfrica laat zich in onze ogen leiden door hebzucht en verstopt zich zonder moreel kompas achter wettelijke achterpoortjes. Ze vinden hun financiële belangen belangrijker dan ons leven.

De olifanten hebben last van de vibraties van de proefboringen die ReconAfrica uitvoert, en hun migratieroutes worden verstoord door de toename van bouwterreinen, wegen en verkeer. Daardoor belanden ze in dorpen, vernielen ze gewassen en worden ze kwetsbaar voor stropers.

Wij, de lokale gemeenschappen, zijn onvoldoende geconsulteerd en op de hoogte gebracht van het olieproject. Onze rechten worden met de voeten getreden, alsof ons leven en de wilde dieren die we beschermen niets waard zijn.

De pogingen van ReconAfrica om naar olie te boren in de Okavango zullen hoogstwaarschijnlijk catastrofale gevolgen hebben voor de grootste nog resterende olifantengemeenschap in Afrika. We zijn getuige van de versnelde uitsterving van de laatste reuzen op aarde.

Als genoeg van ons deze petitie tekenen, zullen we die rechtstreeks overhandigen aan minister Shifeta. We zullen opkomen voor de rechten van mijn volk en de rechten van duizenden diersoorten die niet voor zichzelf kunnen spreken.

Gaan we toekijken hoe bedrijfsbelangen een van Afrika’s laatste wildreservaten verwoesten? Nee, we gaan de handen ineenslaan om de Okavango te verdedigen!
We staan op de rand van onomkeerbare schade. Daarom is de nood om in actie te komen groter dan ooit. We moeten opstaan tegen de hebzucht en het land van onze voorouders verdedigen. Sluit je aan bij de strijd om de Okavangodelta te beschermen voor het te laat is!

Met hoop en vastberadenheid,



Thomas Muronga en het Avaaz-team

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 22 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op FacebookX of Instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten