SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 30 mei 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - donderdag 30 mei 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Verkiezingscheck: veilig leven binnen ecologische grenzen

In deze reeks vergelijken we de partijprogramma's van verschillende politieke partijen met de standpunten van sociale bewegingen. Van armoedebestrijding tot klimaatactie, ontdek hoe partijprogramma's zich verhouden tot de eisen van vakbonden, de vredesbewegingen en het brede middenveld.

Lees verder

Intimidatie van socioculturele sector door Jan Jambon moet stoppen

Parlementaire vragen en inspecties, dat is waar kritische socioculturele organisaties mee afgedreigd worden. Als ze te mondig van mening verschillen met sommige regeringspartijen, worden ze zelfs onder toezicht geplaatst. De koepel van organisaties in het sociocultureel volwassenwerk trekt aan de alarmbel.

Lees verder

Studenten bezetten VLIR: "Alle Israëlische universiteiten zijn problematische partners"

Studenten uit verschillende universiteiten hebben op woensdag 29 mei het gebouw van de VLIR (Vlaamse Interuniversitaire Raad) bezet. Ze willen een brief overhandigen aan de rectoren waarin ze duidelijk maken dat alle samenwerkingen met Israëlische universiteiten problematisch zijn.

Lees verder

Ons Vlaanderen: frisse campagne die spottend de gevaren van Vlaams belang benadrukt

“Geen gezeik, stem rijk.” Dit is een van de quotes uit de campagne Ons Vlaanderen, die spot drijven met Vlaams Belang en ons wijzen op het gevaar van deze extreemrechtse partij.

Lees verder

Zijn wij allen Palestijnen?

Onlangs schreef Amerikaanse professor Jodi Dean over haar reactie op de gebeurtenissen van 7 oktober. Een fascinerend artikel, getiteld ‘Palestine speaks for everyone’. Ik voelde me betrapt, en dat was goed.

Lees verder

Ursula von der Leyen beschuldigd van medeplichtigheid aan genocide in Gaza

Ursula von der Leyen, voorzitter van de EU-commissie, is de afgelopen maanden herhaaldelijk bekritiseerd vanwege haar onvoorwaardelijke steun aan Israël. Het Geneva International Peace Research Institute (GIPRI) heeft een verzoek ingediend bij het Internationaal Strafhof (ICC) wegens medeplichtigheid aan Israëlische oorlogsmisdaden in de Gazastrook.

Lees verder

VS brengt zichzelf steeds meer in discrediet

Al het geweld, de tirannie en het onrecht waarvan het beweert dat het op afstand wordt gehouden door zijn leiderschap over de hele wereld, wordt door het imperium zelf veroorzaakt, elk jaar op brutalere en flagrantere manieren.

Lees verder

Actie-opera ‘Furiosa: A Mad Max Saga’: dystopie zoekt utopie

Wat in 1979 begon als een hondsbrutale Australische B-film is anno 2024 geëvolueerd tot grootschalig postapocalyptisch actiespektakel. De eerste ‘Mad Max’ bleef twee jaar verboden in Frankrijk maar voor George Millers nieuwste opus ‘Furiosa: A Mad Max Saga’ rolde Cannes de rode loper uit. De tocht dendert andermaal door de puinhopen van een toxische wereld die een voedingsbodem vormt voor wraak en geweld. Maar actieheldin Furiosa’s oorsprongsverhaal introduceert hoop en solidariteit in de woestenij. Terwijl deze prequel bij ‘Mad Max: Fury Road’ duchtig de draak steekt met machismo en patriarchale systemen.

Lees verder

Actie op 3 juni: nieuwe bezuinigingsregels hebben grote invloed op de gezondheidszorg, het onderwijs en het klimaat

De Europese parlementsleden hebben nieuwe bezuinigingsregels goedgekeurd. Als dit wordt doorgevoerd, zal België niet in staat zijn om cruciale investeringen te doen, bijvoorbeeld in gezondheidszorg, onderwijs of klimaat. Op 3 juni komen de vakbonden in actie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Stem voor een vrij Palestina

Afgelopen week scrolde ik meermaals voorbij een artikel van De Standaard over 'first voters' met een Palestijnse vlag op de bijbehorende afbeelding. Door toeval ben ik op tweeëntwintigjarige leeftijd ook een 'first voter'. Omwille van een minder toevallige reden zal mijn stem bepaald worden door één thema.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten