SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 30 mei 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe - Met DeWereldMorgen naar de stembus: tweede verkiezingsbrief

 

Met DeWereldMorgen naar de stembus

Beste volger van DeWereldMorgen
Op zondag 9 juni is het zover. Iedereen naar de stembus voor Federale, Regionale en Europese verkiezingen. DeWereldMorgen volgt de verkiezingen zoals je dat van ons gewend bent, ongebonden maar onbeschaamd betrokken.

Tot aan de verkiezingen krijg je elke donderdagochtend een extra nieuwsbrief van ons, met essentieel lees- en kijkmateriaal van DeWereldMorgen. Analyses, opinies, voer voor verzet. Voor jezelf, en om te delen met vrienden en collega's.
Wat zeggen de partijen?

Nieuw op DeWereldMorgen: Verkiezingscheck

In onze nieuwe reeks vergelijken we de partijprogramma's van verschillende politieke partijen met de standpunten van sociale bewegingen. Van armoedebestrijding tot klimaatactie, ontdek hoe partijprogramma's zich verhouden tot de eisen van vakbonden, de klimaatbewegingen en het brede middenveld.
Ontdek alle verkiezingschecks.
Save the date

 

12 juni, de Expeditie in Gent:

DeWereldMorgen Aftertalk Verkiezingen


DeWereldMorgen maakt de balans op van de verkiezingen, live in Gent en via streaming.

Met host Ng Sauw Tjhoi en gasten Anton Jäger (politicoloog KU Leuven), Seppe De Meulder (DeWereldMorgen), Fatiha Dahmani (ACV Puls),  Angeline Van Den Rijse (ABVV), Fatih De Vos (sociaal-cultureel werker en rapper) en Ludo De Brabander (Vrede vzw).

Woensdag 12 juni,  20u (welkom vanaf 19u30) in De Expeditie, Dok-Noord 4F, 9000 Gent.
Gratis, reserveer je plaats via redactie@dewereldmorgen.be

DeWereldMorgen Verkiezingen Aftertalk | Facebook

Onderwijs

Het onderwijs heeft geen nood aan ‘budgettaire neutraliteit’ maar aan een ‘massieve financiële injectie’

Vlaamse en Franstalige onderwijsmensen vinden elkaar in hun roep om grootschalige investeringen in de scholen. Leerlingen en personeel hebben dringend nood aan extra ondersteunend personeel, meer leerkrachten en betere infrastructuur.
Lees de opinie van Wim Benda

Vrouwenrechten

Handmaid’s Tale: een dystopie waar we langzaam naartoe drijven met de opkomst van extreemrechts

De serie ‘The Handmaid’s Tale’ schetste een totalitaire maatschappij, geleid door mannelijke elite. Klinkt als een, dystopie, een eng sprookje toch? Wat ik zie, is een duistere spiegel van een samenleving die al bestaat, en waar we steeds dichter naartoe dreigen te drijven met de opkomst van extreemrechts.
Lees de opinie van Youna Mulock Houwer

Video: De dreiging van extreemrechts

Een fascinerende vierdelige serie die de dreiging van extreemrechts belicht, met diepgaande gesprekken onder leiding van Lode Vanoost en deskundige bijdragen van Dirk Verhofstadt, Fatiha Dahmani , Dominique Willaert en Ico Maly.
Ontdek de hele serie op DeWereldMorgen.be/extreemrechts
https://www.facebook.com/DeWereldMorgen
https://twitter.com/dewereldmorgen
http://www.instagram.com/dewereldmorgen_be
[DeWereldMorgen.Be]https://www.dewereldmorgen.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten