SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 27 mei 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen.be magazine - progressieve media - maandag 27 maart 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Geen enkel volk heeft ooit kolonisatie getolereerd

Dat ronkende academische titels een mens niet vrijwaren van misplaatste eigendunk, extremistische standpunten, historische vervalsing en apologieën van genocide tegen niet-witte onderrassen is de lezers van deze nieuwssite bekend. Wat Mark Elchardus, Stefaan Boudry en andere mandarijnen van de keizer recent presteren verlegt andermaal de bakens. Dit is geschiedenisvervalsing. Ons antwoord.

Lees verder

Over bezetting UGent-rectoraat: "Het geweld vindt plaats in Gaza!"

Koen Bogaert, docent aan de Universiteit Gent (UGent) is verontwaardigd over de framing in de media en de argumentatie die rector Rik Van de Walle gebruikt tegen de acties van studenten die het rectoraat symbolisch hebben 'bezet'. Er zou 'gebruik van geweld' geweest zijn? “Voor alle duidelijkheid: het geweld vindt plaats in Gaza. Al acht maanden lang”.

Lees verder

KUL-rector Luc Sels stuurt liever politie dan met de studenten te praten

De studenten die het KUL-gebouw De Valk III symbolisch bezetten (zonder de toegang van studenten en personeel te beletten) klagen het totale gebrek aan transparantie aan van rector Luc Sels en zijn doelbewust verwarrende communicatie, die de indruk moet geven dat niet hij maar de studenten de dialoog zouden weigeren. "Het is nu overduidelijk dat Luc Sels de studenten liever door de politie laat wegslepen, dan ze recht in de ogen te kijken".

Lees verder

Aan de Rector UGent: "Wij staan open voor toekomstige dialoog"

De vreedzame bezetters van het Universiteitsforum UFO van de Universiteit Gent (UGent) blijven bereid tot dialoog, ook al communiceert rector Rik Van de Walle doelbewust verwarrend door via de media te beweren dat zij niet zouden reageren op zijn oproep tot dialoog, terwijl zij op dat ogenblik reeds dialogeren met de door de studenten én e rector goedgekeurde bemiddelaar. "We zijn nogmaals teleurgesteld door de misleidende communicatie van de rector. Wij hebben altijd opengestaan voor dialoog."

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Promoveren tot inspecteur-generaal onderwijs met een beladen erfenis

  Een verrassing van formaat? De nieuwe inspecteur-generaal onderwijs is de kabinetschef van minister Weyts. Met ingang van 01 september 2024 volgt Katrien Bonneux de gepensioneerde Lieven Viaene op. Dergelijke kabinetsfuncties zijn nu eenmaal een...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten