SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 25 mei 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - zaterdag 25 mei 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

UGent stuurt politie af op eigen studenten: "Deze disproportionele reactie is onaanvaardbaar"

Gezien UGent na 19 dagen bezetting nog altijd geen academische boycot van Israël heeft doorgevoerd, hebben studenten vrijdagochtend 24 mei een volgende stap genomen en het rectoraat op vreedzame wijze bezet. UGent heeft hierop de speciale eenheden van de politie af gestuurd. "Deze disproportionele reactie van de universiteit en politie vinden we totaal onaanvaardbaar", aldus de studenten. In solidariteit met UGent hebben nu ook aan KULeuven studenten het rectoraat bezet.

Lees verder

Extreemrechts nu en in de jaren 1930, sancties uit misplaatste hoogmoed, Joods VS-ambtenaar 'niet in mijn naam'

Deze Tegendraadse selectie is vier maal Tegendraads Kijkvoer. We hernemen de eerste aflevering van onze videoreeks over de strijd tegen extreemrechts, kijken naar Westerse hoogmoed die ons op weg zet naar een kernoorlog, naar economische sancties tegen Rusland die alleen Europa benadelen en een Joods-Amerikaans ambtenaar die getuigt tegen de VS-steun voor de genocide in Gaza.

Lees verder

Macron zet Nieuw-Caledonië in vuur en vlam

Een nieuwe Franse kieswet moet ervoor zorgen dat Nieuw-Caledonië een kolonie blijft. De inheemse bevolking is woedend en komt al dagenlang op straat.

Lees verder

Sociale Verkiezingen zijn van start: De eerste keer kandidaat, hoe voelt dat?

De afgelopen weken zijn wij op pad geweest om mensen te bevragen die voor de eerste keer meedoen aan de sociale verkiezingen die van 13 mei tot en met 26 mei plaatsvinden. Wij wilden wel eens weten wat hen daartoe aanzette. En wat zijn de sociale verkiezingen eigenlijk?

Lees verder

Ecuador: bestorming van ambassade krijgt juridisch staartje

Ecuadoriaanse troepen bestormden op 5 april de Mexicaanse ambassade en arresteerden een voormalige vicepresident. Het gaat hier om politieke vervolging en zijn advocaten roepen de internationale gemeenschap op om zijn zaak te steunen.

Lees verder

Kan toerisme de Cubaanse economie redden?

Toerisme is de locomotief van de Cubaanse economie maar kampt zelf met grote uitdagingen. Reisverslag door Cuba-kenner Wim Leysen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Promoveren tot inspecteur-generaal onderwijs met een beladen erfenis

  Een verrassing van formaat? De nieuwe inspecteur-generaal onderwijs is de kabinetschef van minister Weyts. Met ingang van 01 september 2024 volgt Katrien Bonneux de gepensioneerde Lieven Viaene op. Dergelijke kabinetsfuncties zijn nu eenmaal een...

Lees verder

Verkiezingen in Congo waren een gigantische georganiseerde chaos

Félix Tshisekedi heeft op 20 januari opnieuw de eed afgelegd als president van Congo. De oppositie noemt zijn herverkiezing een tweede staatsgreep. In 2019 won tegenkandidaat Martin Fayulu immers de stembusgang, maar mits een deal tussen vorig president Joseph Kabila en Tshisekedi, werd deze laatste toch staatshoofd. Hij won nu de verkiezingen middels massale fraude en intimidatie van de opposanten. Een reisverslag van Marijke Welvaert, die het land doorreisde.

Lees verder

Bericht uit Portugal

In 1940 was Portugal dankzij een gewetensvolle Portugese ambtenaar aan de Frans-Spaanse grens een vluchtoord voor Europese Joden en politieke dissidenten uit Noord- en centraal Europa. Hij reikte meer dan 30.000 visa voor doorgang naar Portugal aan en werd hiervoor door fascistisch dictator Salazar ontslagen. 84 jaar later is er een nieuwe onopgemerkte toestroom van Israëlische Joden die Israël niet langer als een veilige haven aanzien, die echter al voor 7 oktober 2023 blijkt te zijn begonnen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten