We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 27 juni 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - woensdag 26 juni 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Julian Assange, onbetwist boegbeeld voor de hele wereld – mainstream mediabubbel uitgezonderd

Julian Assange is terug in zijn thuisland Australië als een vrij man. Zijn advocaten stelden tijdens hun persconferentie in Canberra dat hij werd vervolgd voor onderzoeksjournalistiek. Westerse mainstream media erkennen dat hij nooit had vervolgd mogen worden, maar kunnen het nog steeds niet laten die erkenning te ondergraven met herhaling van hun leugens en verdraaiingen van de voorbije jaren.

Lees verder

"Als de misdaden die Assange aanklaagt in Rusland of China gebeurden, zou hij al een monument in Washington hebben"

De voormalige president van Ecuador, Rafael Correa, geeft commentaar op de vrijlating van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. "Ik denk dat met de vrijlating van Julian, de wereld een beetje minder onrechtvaardig werd", zegt hij.

Lees verder

Huispersoneel zonder papieren eist erkenning van hun werk en einde van uitbuiting

Aan de vooravond van de Internationale Dag van het Huispersoneel en daags na de verkiezingen zijn op vrijdag 14 juni vrouwen die werken als huispersoneel zonder papieren in staking gegaan. Samen met militanten van de Liga voor huispersoneel zonder papieren van ACV Brussel en met de steun van de MOC Brussel eisen ze tegenover de voormalige ingang van het Justitiepaleis concrete erkenning van hun werk. Zo willen ze een einde stellen aan hun uitbuiting.

Lees verder

Frankrijk: kunnen voetballers extreemrechts stoppen?

De spelers van het Franse nationale elftal spreken zich tijdens het Europees kampioenschap dat samenvalt met de parlementsverkiezingen uit tegen extreemrechts. De vraag is welk effect dit heeft.

Lees verder

VS-blokkade tegen Cuba veroorzaakte miljoenen amputaties … in de VS

De illegale VS-blokkade tegen Cuba is bedoeld om ontberingen tegen het Cubaanse volk te creëren, maar ook de eigen bevolking in de VS is er op een gruwelijke wijze slachtoffer van.

Lees verder

Belast de rijken, zegt meerderheid in grootste economieën

Een ‘rijkentaks’ kan een meerderheid van de ondervraagden in bijna alle G20-landen wel bekoren. Naast een herverdeling van de rijkdom zijn ze ook voor bredere politieke en economische hervormingen, zo blijkt uit een Ipsos-peiling in opdracht van de denktank Earth4All en de Global Commons Alliance.

Lees verder

Miranda July’s ‘quirky’ roman ‘All Fours’: “Ons innerlijk is raar”

“Het is niet omdat je het werk van iemand apprecieert dat je die persoon ook kent”, zei conceptartieste Miranda July toen ze haar filmdebuut ‘Me and You and Everyone We Know’ voorstelde. Dat gegeven duikt anno 2024 weer op in haar tweede roman ‘All Fours’. Een autobiografisch getint werk maar allesbehalve een narcistisch zelfportret. Deze diepgravende, emotionele en fantasierijke trip houdt ons een spiegel voor. Daarin verschijnt een ‘quirky’ én menselijk beeld. Kennen we ooit iemand ècht? Koesteren we niet beter fragiliteit dan roem? Hoe belangrijk zijn geheimen voor ons emotioneel (over)leven?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Herdenking Congolese slachtoffers van de 'menselijke dierentuin' in Antwerpen

Op 21 juni voerde Hand in Hand tegen racisme actie aan het KMSKA om een gedenkteken te eisen voor de zeven Congolese slachtoffers van de koloniale Wereldtentoonstelling van 1894 in Antwerpen. Ze zijn gestorven omdat...

Lees verder

Gentse Feesten Debatten 2024 "geven sociale en ecologische alternatieven"

Lees hier het programma van de Gentse Feesten Debatten.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten