SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 21 juni 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM GHENT - De Bijloke - Muziekcentrum - program -concerts - donderdag 20 juni 2024

 


Beste,


We konden ons geen mooiere seizoensafsluiter dromen dan Côté Jardin afgelopen zondag. Het kwakkelweer schrikte jullie niet af en onze binnentuin, Café en Concertzaal zaten gezellig vol met muziekliefhebbers van elke leeftijd. Bedankt voor jullie komst en geniet samen met ons na van dit fotoverslag.

Ook gratis, en ook in onze binnentuin (toch meestal): Bijloke Wonderland 2024! Als Muziekcentrum programmeren we van 15 augustus tot 1 september elke donderdag, vrijdag en zaterdag een concert om 19 uur en elke zondag een familievoorstelling om 16 uur. 

Enkele namen? Sonic Hug is het nieuwe project van Louise van den Heuvel met Hendrik Lasure (SCHNTZL). Zwornturf verenigt de kleppers Frank Deruytter, Jozef Dumoulin en Dré Pallemaerts. Sofie Vanden Eynde en IMAGO MUNDI brengen een zuiders programma. The Great Django belooft gipsyswing en Rosalba verleidt kleuters vanaf 3 jaar.

Ontdek snel het volledige programma van alle partners op www.bijlokewonderland.be en begin die agenda maar al vol te schrijven met zonnige zomerbar-concertjes!

Warme groet op een veel te frisse dag!

Het Bijloke-team



 

Onze concerten

Sonic Hug
Jazzkwartet van Louise van den Heuvel met Hendrik Lasure
do 15 aug 2024 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
Bassiste Louise van den Heuvel wist pianist Hendrik Lasure (SCHNTZL) te strikken voor haar nieuwe kwartet Sonic Hug. Tel daar saxofonist Werend Van Den Bossche en drummer Daniel Jonkers bij en je weet: dat is véél spraakmakend jong jazzgeweld samen op één podium.
 Info
Karel Cuelenaere Trio
Avontuurlijke jazzpiano
vr 16 aug 2024 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
Ze tasten graag de grenzen van het traditionele akoestische pianotrio af, zeggen ze zelf. Het leverde alvast de boeiende ep ‘An Afternoon at Johnny Green’ op, zeggen wij.
Info
Zwornturf
Frank Deruytter / Jozef Dumoulin / Dré Pallemaerts
za 17 aug 2024 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
Saxofonist Frank Deruytter, toetsenist Jozef Dumoulin, drummer Dré Pallemaerts: drie klasbakken van de vaderlandse jazz. Massa’s ervaring, ongekende virtuositeit maar bovenal: tonnen speelplezier! Nu eens funky, dan weer groovy, nooit voorspelbaar.
Info
Rosalba (3+)
Familievoorstelling met Sofie Vanden Eynde & Lieselot De Wilde
zo 18 aug 2024 16:00
Bijloke Wonderland - Tent
’Rosalba’ is een muzikale beleving voor kleuters geïnspireerd door de 'ballad tunes' van componist John Dowland en een schilderij van Sandro Botticelli. Rosa en Alba zijn zussen, twee tegenpolen. Alba wacht, als een ijsschots in de branding.
Info
Oerhert
Cd-presentatie van Astrid Haerens, Mariske Broeckmeyer & Jasmijn Lootens
do 22 aug 2024 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
“Astrid Haerens, winnares van de Poëziedebuutprijs, laat in ‘Oerhert’ gedichten horen die doen meezuchten. Twee muzikantes klinken alsof ze de noten ter plekke uitvinden.” Dat schrijft De Standaard in de viersterrenrecensie over deze nieuwe voorstelling.
Info 
Het lied van Feniks
Beklijvend Iraans meesterwerk
vr 23 aug 2024 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
'Het lied van Feniks’ (‘Aavaaz-e Ghoghnoos’) is gebaseerd op poëzie uit het meesterwerk "De Samenspraak van Vogels" van Attar Neishabouri, Iraans mysticus en dichter uit de 12e eeuw. Het inspireerde Shahab Azinmehr tot composities die eindeloos beklijven en ontroeren.
Info
The Great Django
Gipsy Jazz Gent Project
za 24 aug 2024 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
Vogelvrij, wiegelend melodieus, immer goedgezind, vrolijk virtuoos. Wie Django Reinhardts gitaarspel één keer hoorde, kan het nooit meer vergeten. De jazzgitarist die amper zijn voornaam kon schrijven, laat staan muziek kon lezen, is onder Roma-muzikanten een godheid.
Info
Midzomerdroom (6+)
Intieme familievoorstelling met folk & barok
zo 25 aug 2024 16:00
Bijloke Wonderland - Tent
Zelfs op de langste dag van het jaar wordt het uiteindelijk donker. Snel, laten we een vreugdevuur bouwen, voor de nacht valt! Laten we bloemen onder onze hoofdkussens leggen, zodat we mooie dromen krijgen straks. Maar eerst groots en meeslepend feestvieren.
Info
I SOLISTI & YoungStars
Mentoren & leerlingen samen on stage
do 29 aug 2024 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
De I SOLISTI YoungStars, dat zijn getalenteerde tieners die het hele jaar door gecoacht worden door de kraks van I SOLISTI. Vandaag staan de meesters en hun leerlingen samen op ons Bijloke Wonderland-podium met uitdagende kamermuziek van Mozart, Haydn, Beethoven, Cage, Neyrinck en anderen.
Info
The Siu Lam Project
Jazz meets kungfu
vr 30 aug 2024 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
Wat als… kungfu en jazz twee even grote passies waren? Dan maak je gewoon een voorstelling waarin muziek én kungfu de hoofdrol spelen. Dat moet trompettist Carlo Nardozza gedacht hebben toen hij in de ban raakte van de eeuwenoude Chinese krijgskunst.
Info
Sofie Vanden Eynde & IMAGO MUNDI
De los álamos vengo
za 31 aug 2024 19:00
Bijloke Wonderland - Tent
IMAGO MUNDI viert het broeierige Sevilla uit de renaissance en laat vindingrijke fantasia’s en statige dansen van Mudarra en Fuenllana weerklinken naast Sefardische en Maghrebijnse liederen.
Info
Concert Soundpainting Academy
Live muziek bij animatiefilm
zo 1 sep 2024 11:00
Concertzaal
Dirigent beweegt, orkest zet instant om in livemuziek: dat is het idee achter 'soundpainting', bedacht door de Amerikaanse componist Walter Thompson. De deelnemers van onze allereerste Soundpainting Academy brengen de theorie in de praktijk.
Tickets & Info
I SOLISTI Summer School: publiek toonmoment
Jong talent in het Kraakhuis
zo 1 sep 2024 14:00
Kraakhuis
Aan het einde van hun bootcamp tonen de jonge deelnemers van onze I SOLISTI Summer School wat ze de voorbije dagen geleerd hebben.
 Registratie & Info
Help! De taart staat in brand! (4+)
I SOLISTI YoungStars
zo 1 sep 2024 16:00
Bijloke Wonderland - Tent
Draak Dries heeft veel wensen te vervullen. Maar daarvoor moet hij eerst de kaarsjes op zijn verjaardagstaart uitblazen. Nogal moeilijk als vuurspuwende draak! Hij gaat bij iedereen te rade, maar het is zijn vriendinnetje Bertha de bever die hem uiteindelijk helpt met zijn belangrijke missie.
Info

 met de steun van

Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent en de Nationale Loterij.

VRAGEN? Godshuizenlaan 2, 9000 Gent | T +32 (0)9 323 61 00 | E tickets@debijloke.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten