SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 13 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - vrijdag 13 juli 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom klimaatontkenners ongelijk hebben

In 2023 zag Europa bijna elke maand boven gemiddelde temperaturen met daarbij een recordhitte in september. De noodzaak voor een standvastig klimaatbeleid lijkt echter steeds minder aandacht te krijgen. Zal Europa onder de grens van 1.5C kunnen blijven afgesproken in het klimaatakkoord van Parijs of geven we toe aan klimaatpragmatisme?

Lees verder

Litouwen wil uit Verdrag inzake Clustermunitie: “gevaarlijk precedent”

Handicap Internationale slaat alarm over het Litouwse voornemen om zich terug te trekken uit het Internationaal Verdrag inzake Clustermunitie. Een gevaarlijk precedent dat andere landen op ideeën kan brengen, vreest Handicap International.

Lees verder

Herstructurering Audi Brussels: zeker 2.900 mensen zullen hun baan verliezen

Er staan zware herstructureringen voor de deur bij Audi Brussels. De productie wordt aanzienlijk verminderd en de bouw van elektrische SUV's stopt volledig in 2025. Deze maatregelen zullen tot een aanzienlijk banenverlies leiden. Audi heeft steken laten vallen, maar met een bredere blik zien we dat de industrie krimpt.

Lees verder

En als we Rusland nu eens onder elkaar verdelen?

De pas benoemde Europese minister van Buitenlandse Zaken, Kaja Kallas, is voorstander van de opsplitsing van Rusland. Ze kiest zo voor de langdurige confrontatie. Een slecht voorteken voor wie hoopt op vrede in Oekraïne.

Lees verder

Een Nouveau Front Populaire in België, pourquoi pas?

Alle 27 opiniepeilingen voorspelden een spectaculaire overwinning van het extreemrechtse Rassemblement National (RN) bij de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen van 7 juli. Ze zaten er allen naast. De Belgische politieke context is anders, maar toch zijn er enkele belangrijke lessen te leren uit het onverhoopte succes van het Nouveau Front Populaire (NFP).

Lees verder

Venezuela, Assange, VS, China en linkse intelligentsia: veel alternatief kijkvoer

Weer veel Tegendraads Kijkvoer in de selectie van dit zomerse weekend. We stoppen enkele weken met onze vaste rubriek maar zijn er half augustus weer. Venezuela, Assange, het VS-imperium, wat moet communistisch China in hemelsnaam met aandelenbeurzen en een filosofisch gesprek over Westers imperialisme en linkse intelligentsia die dat OK vinden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

"In een schurkenstaat zitten procureurs op de plaats van de rechters"

Niemand kan het recht worden ontnomen om door zijn natuurlijke rechter te worden berecht. Zo staat het in de Grondwet. Het is aan de rechter om te oordelen wanneer burgers in hun verhouding met het beleid in een conflict komen dat zij zelf niet meer kunnen oplossen. In de praktijk worden de rechten van de burger in het gerechtelijk apparaat steeds verder uitgehold, volgens Walter De Smedt, voormalig lid van de commissie-Franchimont

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten