SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 7 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Maandag 7 oktober 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

1 jaar na 7 oktober is Israël de meest gehate staat ter wereld

Eén jaar na 7 oktober 2023 maken we de balans op van de Israëlische invasie in Gaza. De strijd van Gaza is de strijd van ons allen.

Lees verder

Gemeenteraadsverkiezingen: de slag om Antwerpen

De hysterie bij de N-VA is de beste campagne voor de PVDA van de afgelopen jaren.

Lees verder

Gemeenteraadsverkiezingen: “In Borgerhout kan wat elders niet kan”

Een linkse politiek op lokaal vlak? Ja, het kan en het werkt. Borgerhout toont al twaalf jaar dat zelfs met weinig middelen een progressief en warm beleid mogelijk is.

Lees verder

Fouad Ahidar: “De kiezers hebben beslist. Wij zijn er voor alle Brusselaars”

De verrassing van de parlementsverkiezingen op 9 juni 2024 was de Brusselse lijst Team Fouad Ahidar, die onder de mainstream mediaradar drie zetels haalde in het Hoofdstedelijk Parlement en één zetel in het Vlaams Parlement. We gingen met de man achter dit succes praten. “Dit kwam niet uit het niets, hier ging 20 jaar inzet in het Brussels Parlement aan vooraf.”

Lees verder

Waarom een genocide lichter weegt als ze van de goede kant komt

Waarom stopt het niet? Miljoenen stemmen wereldwijd roepen, schreeuwen, brullen het uit: ceasefire now! En het gaat onverstoorbaar verder. Iedere Palestijn in Gaza is vijandelijk doelwit. Elke morele of ethische grens is overschreden. De wapens blijven toestromen en de fanatici aan het stuur van de zionistische moordmachine weten zich straffeloos. En dat alles aan de haak van 7 oktober 2023.

Lees verder

Leesgroep: Anti-imperialisme voor beginners

Heb je interesse om deel te nemen aan de leesgroep over de belangrijkste ideeën van historicus Vijay Prashad, die samen met Noam Chomsky een van de belangrijkste progressieve intellectuelen is van deze tijd? Dan kan je je nu aanmelden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Hoe justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) de Kerk redde van vervolging

Indien de federale parlementaire commissie over de misbruiken in de kerk haar werkzaamheden herneemt zal het de vierde maal zijn dat een parlement zich over dit onderwerp buigt. "De meest essentiële opdracht van een parlementaire onderzoekscommissie, toezicht op de uitvoerende macht, is, ondanks drie parlementaire commissies, nog steeds niet duidelijk nagekomen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten