SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 5 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - HART BOVEN HARD - Nieuwsbrief: voor een warme en geëngageerde zomer

 

Voor een warme en geëngageerde zomer!

Wie deze zomer in België blijft voor een staycation zal zich niet vervelen met de volgende activiteiten in aantocht! Geniet van een warme en geëngageerde zomer!

De Big Jump in Lokeren - 14 juli

Doe mee met de Big Jump voor een betere waterkwaliteit op 14 juli in de Durme bij de aanlegsteiger in het Prinses Josephine Charlottepark. Het springen begint om 15:00 uur en inschrijven kan vanaf 14:00 uur. Schoenen zijn verplicht en duiken is niet toegestaan, voetjes eerst! Dit evenement wordt georganiseerd door Masereelfonds Lokeren, Lokerse Queesten, en Ontmoetingshuis De Moazoart. Bezoek ook de Moazoartfeesten die om 11:30 uur starten op de speelplaats van VTI (VLOT campus Sint Laurentius) in de Prosper Thuysbaertlaan. Samen voor schoon water!

Meer info vind je hier.


De Gentse Feesten Debatten - 20 t.e.m. 28 juli

Wie op de Gentse Feesten niet enkel wil feestvieren, maar zich ook inhoudelijk wil verdiepen in maatschappelijke thema’s, kan deze zomer ook de Gentse Feesten Debatten op de agenda zetten! De debatten zijn gratis, vinden plaats op het Sint-Baafsplein 17 en beginnen op 20 juli met een panel om U tegen te zeggen. Rond het thema “de sociale maskers van extreemrechts” vind je onze eigenste Hart Boven Hard’er Marijke Persoone (auteur “Wiens Belang ?”), Dominique Willaert (auteur “Niet alles maar veel begint bij luisteren”), Rudi Laermans (socioloog), Ellen De Soete (8 Mei Coalitie), Vincent Scheltiens (historicus), Henri Heimans (auteur “KZ-syndroom”) en Léonie De Jonge (Assistant Professor Politics & Society).

Meer informatie alsook de inhoud van de andere debatten vindt je op de website.

Fietstocht van Climaxi - 20 t.e.m. 25 augustus

Ontdek deze zomer de kracht van actie en solidariteit tijdens "Op de velo voor het klimaat". Van 20 tot 25 augustus nodigt Climaxi klimaatbewuste deelnemers uit voor een boeiende mix van ontspanning, educatie en actie, gericht op het thema water en overstromingen. De fietstocht begint op 20 augustus in Antwerpen en leidt langs de Schelde en Dender naar Geraardsbergen, waar op 24 augustus een gezamenlijke actie met Denderhoop plaatsvindt voor een sociaal overstromingsbeleid in de Denderstreek. Tijdens deze tocht bezoeken deelnemers actiecomités en doorkruisen ze adembenemende landschappen, terwijl ze bijdragen aan concrete oplossingen voor klimaatverandering.
Meer info op de
website.

Doe-dag op maandag 26 augustus in Gent

Op 9 juni 2024 was Vlaams Belang bijna de grootste partij. Bij de Europese verkiezingen doen de extreemrechtse partijen het zeer goed. De lokale verkiezingen van 13 oktober staan voor de deur. Het gevaar is reëel dat Vlaams Belang in een stad of gemeente aan de macht komt. Dit is voor ons geen optie. Daarom verzamelen we op 22 september 2024 in Brussel voor een Grote Parade.

In de aanloop naar die Grote Parade maken we graag samen met jullie allerhande materiaal dat we in de parade met ons mee kunnen dragen. Op 26 augustus spreken we hiervoor af in Gent, tussen 17u en 21u (adres: Speldenstraat 1). Wij voorzien iets om te eten, en ook allerhande materiaal om te knutselen. Eigen ideeën en materiaal zijn steeds welkom!
Kom je graag meedoen of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar fred@hartbovenhard.be.

Manifiesta - 7 en 8 september

Sluit de zomer af op 7 en 8 september in Oostende tijdens Manifiesta, hét festival van de solidariteit! Kijk zeker op de website voor de indrukwekkende line-up en droom alvast van de internationale eettentjes met heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Bezoek ook het standendorp en ontdek tal van lokale en internationale organisaties zoals Geneeskunde voor het Volk, Intal, Solidaris en de 8 meicoalitie. Ook Hart Boven Hard is er weer bij met een eigen tent waar we onze werking en campagnes toelichten.
Kom langs! En wie zin heeft om mee het standje te bemannen of een lokaal project wil voorstellen, mag daar een mailtje voor sturen naar
eline@hartbovenhard.be.

Tickets kan je kopen via: https://manifiesta.eventsquare.store/nl/2024/shop

Save the date: De Parade van Het Groot Verzet - 22 september

Op 22 september vindt de langverwachte Parade van het Groot Verzet plaats in Brussel. Deze optocht staat volledig in het teken van de strijd tegen verrechtsing. De parade zal een krachtig signaal uitsturen tegen de besparingslogica en vóór een beleid dat sociaal welzijn en maatschappelijke maatregelen bevordert. Daarnaast roept het initiatief op tot het behouden van het cordon sanitaire tegen Vlaams Belang op elk niveau.

Het exacte tijdstip en de locatie van de parade worden binnenkort bekendgemaakt, dus houd de website in de gaten voor verdere updates. Laten we samen een krachtig statement maken voor een inclusieve en rechtvaardige samenleving.

Hartslag - 26 oktober 2024

Op 26 oktober komen we samen in de Foyer in Molenbeek (Werkhuizenstraat 25) voor een nieuwe Hartslag! Deze bijeenkomst zal in het teken staan van de recente verkiezingen en het dreigende besparingsbeleid. In de ochtend zullen inspirerende sprekers hun analyses delen van de verkiezingsresultaten, direct na de lokale verkiezingen. Daarna gaan we in provinciegroepen aan de slag om te bespreken hoe we deze inzichten kunnen omzetten in concrete acties in onze regio's.

In de namiddag kun je deelnemen aan sociale stadswandelingen door de wijk Molenbeek, waarbij we de impact van beleidsbeslissingen ervaren en in gesprek gaan met de gemeenschap. Daarnaast zijn er workshops en rondetafelgesprekken over actuele maatschappelijke vraagstukken. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar eline@hartbovenhard.be.
De inschrijvingslink volgt binnenkort!

View this email in your browser
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2024 Hart boven Hard, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten