SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 5 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - vrijdag 5 juli 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Franse verkiezingen: de sluwe strategie van extreemrechts

In de beginfase was het Rassemblement National een kleine partij van foertstemmers. Stap voor stap heeft de partij een groter deel van het electoraat weten te bereiken op basis van een schrandere strategie.

Lees verder

IMF en Wereldbank zetten Nigeria op stelten

Op 31 mei riepen de twee belangrijkste vakbonden van Nigeria een algemene staking uit voor onbepaalde tijd. Ze eisen een forse verhoging van het minimumloon en protesteren tegen de scherpe daling van de levensstandaard. De staking is intussen opgeschort maar de beroering duurt voort, aangemoedigd door de succesvolle strijd in Kenia.

Lees verder

NAVO viert 75e verjaardag in Koude Oorlogssfeer

Van 9 tot 11 juli komen de staatshoofden en regeringsleiders in Washington samen om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Nog niet zo lang geleden verkeerde de militaire alliantie in crisis. Vredesorganisaties uit de hele wereld houden er een tegentop 'No to Nato, Yes to Peace!.

Lees verder

Groot-Brittannië, waar 36 procent een 'meerderheid' wordt, maar ook waar linkse krachten de strijd nooit opgeven

Het voornaamste besluit dat men uit de Britse verkiezingen kan trekken zal sociaal denkende mensen niet verrassen. De Britse massamedia zijn geen objectieve toekijkers, maar actieve deelnemers aan het politieke proces. Zij zijn een onmisbaar onderdeel van het Britse politieke machtssysteem dat standhoudt dankzij een daartoe ontworpen kiessysteem dat minderheden in stemmen steeds parlementaire meerderheden oplevert.

Lees verder

Paradigma: een blik op onze toekomst door de lens van het verleden

Jozef Devillé en Pablo Eekman (The Sound of Belgium, Onze Natuur) bivakkeerden voor hun nieuwe documentaire in het archief van de VRT.

Lees verder

Kolonisatiepier in Gaza, dakloos zijn misdrijf in VS, Zelensky boos op NAVO en Corbyn sprak met Assange

Dit weekend brengen we een brede selectie van buitenlands alternatief nieuws dat de mainstream media u besparen: VS-zeepier bereidt herkolonisering Gaza voor; te arm zijn voor een dak boven het hoofd wordt misdaad in de VS; Zelensky is boos dat Oekraïne minder corrupt en meer democratisch moet worden en een aangename afsluiter: Corbyn sprak met Assange.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Kortemark opnieuw in beroep tegen PFAS-lozing bij Silvamo-stort

  In Kortemark vroeg Silvamo in 2022 een verlenging van haar stortvergunning aan. Silvamo is een categorie 2-stortplaats voor niet-gevaarlijk afval. In de hervergunning wordt de poort echter opengezet om er vervuilde PFAS-gronden te storten....

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten