SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 2 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - maandag 1 juni 2024

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Extreemrechts wint Franse verkiezingen, met dank aan Macron

Emmanuel Macron betrad in 2017 het Elysée met de missie om Frankrijk te bevrijden van de aantrekkingskracht van extreemrechts. Zeven jaar later staat Marine Le Pen dichter dan ooit bij het presidentschap en kan ze mogelijk binnenkort zelfs de premier leveren.

Lees verder

Nederland herdenkt vandaag slavernijverleden, maar dat is nog lang niet genoeg

Vandaag 1 juli is het Keti Koti, wat "verbroken ketenen" betekent in het Surinaams. Dit is de nationale Nederlandse herdenking van de afschaffing van de slavernij. Dit jaar was er extra aandacht voor dit stuk erfgoed, dat door de geschiedenis heen weinig aandacht heeft gekregen. Toch blijft de Nederlandse samenleving worstelen met het slavernijverleden.

Lees verder

Hitterecord: Gaan we terug naar een zeer hete zomer?

Wetenschappers waarschuwen voor een stijging aan sterfgevallen door de hitte, nu in grote delen van de wereld juni tot augustus de heetste periode ooit kan worden. De recente golf van hoge temperaturen "is slechts een teken van wat komen gaat", waarschuwt speciaal adviseur voor klimaatverandering van de VN, Selwin Hart in de Financial Times. Landen moeten volgens hem dringend actie ondernemen om mensen te beschermen tegen de extreme hitte.

Lees verder

“Haal de NAVO weg uit onze landen, uit onze wereld!”

De NAVO 'viert' van 9 tot 11 juli haar 75e verjaardag. De vredesbeweging roept op om deel te nemen aan de tegentop, demonstraties en acties in Washington en elders met de boodschap: NAVO, ga weg uit onze landen, uit onze wereld! Dit is de toespraak van Ludo De Brabander op een conferentie van de International League of Peoples' Struggle (ILPS) in Maleisië.

Lees verder

“Antwerpen is ziek van cruises”: Extinction Rebellion voert actie tegen cruiseschepen

Extinction Rebellion heeft zaterdag 29 juni actie gevoerd op de Grote Markt om de aanwezigheid van de cruiseschepen in het stadscentrum aan te kaarten. De schepen mogen met bunkerolie tot in het centrum varen, terwijl er voor auto’s strikte regels gelden binnen de lage-emissiezone.

Lees verder

De nakende ineenstorting van het Amerikaanse imperium

De wereld van vandaag wordt gerund door een exclusieve klasse van Amerikaanse afpersers die met een schier onbeperkte hoeveelheid wapens en geld hun zaakjes drijven. Dat maakt Matt Kennard wereldkundig in zijn boek.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

SAAMO over Vlaams regeerakkoord: 'Sociaal wonen is oplossing voor woonproblematiek'

Mensen met een laag inkomen hebben het ontzettend moeilijk op de woonmarkt. Een eigendom verwerven is haast onmogelijk, een huis of appartement huren op de private huurmarkt is nagenoeg onbetaalbaar, voor een sociale woning zijn er uitzichtloze wachttijden. SAAMO Limburg focust op betaalbaar en kwaliteitsvol wonen voor iedereen. Samen met Limburgse armoede-verenigingen hebben we de woonproblematiek onder de loep genomen en formuleren we deze aanbevelingen om hiermee aan de slag te gaan.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten