SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 5 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - donderdag 5 juli 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Amnesty International pleit voor universele toegang tot abortus zonder discriminatie

De nieuwe campagne van Amnesty International roept op om abortus expliciet te erkennen als gezondheidszorg en volledig te decriminaliseren. "Alle mensen die een abortus nodig hebben moeten hier legaal, zonder discriminatie en in alle veiligheid toegang toe kunnen krijgen."

Lees verder

Israëls gelekte plan voor de annexatie van de Westbank

Het plan van de Israëlische Minister van Financiën, Bezalel Smotrich, heeft als doel meer dan 60% van het grondgebied van de Westbank te annexeren. Maar Palestijnse experten zeggen dat dit plan in feite “reeds in uitvoering is.”

Lees verder

"In naam van God, stop de repressie"

Priester Mark Cornelis roept de kerkelijke leiders op om zich uit te spreken tegen de genocide "In naam van God: stop de repressie".

Lees verder

60 VS-academici: “NAVO mag op komende top Oekraïne niet dichter bij lidmaatschap brengen!”

“De NAVO mag in geen enkel geval Oekraïne dichter bij lidmaatschap brengen” is de boodschap die 60 VS-academische experten op vlak van buitenlands beleid, waaronder John Mearsheimer, in een open brief richten aan hun regering. De ondertekenaars zijn allesbehalve medestanders van de Russische invasie en verwerpen de Russische motieven voor de invasie, wat hun boodschap nog acuter maakt.

Lees verder

Onderzoek door Israëlisch leger: veel slachtoffers door eigen troepen op 7 oktober 2023

Onderzoek door het Israëlisch leger identificeerde talrijke voorbeelden van troepen die overreageerden of niet reageerden tijdens de aanval van Hamas.

Lees verder

Gaza: andermaal staat Duitsland aan de verkeerde kant van de geschiedenis

De Duitse regering wil nieuwkomers trouw aan Israël doen zweren en Israël-kritische stemmen gewoonweg deporteren. En dan zit de extreemrechtse AfD nog niet eens in de regering …

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Kortemark opnieuw in beroep tegen PFAS-lozing bij Silvamo-stort

  In Kortemark vroeg Silvamo in 2022 een verlenging van haar stortvergunning aan. Silvamo is een categorie 2-stortplaats voor niet-gevaarlijk afval. In de hervergunning wordt de poort echter opengezet om er vervuilde PFAS-gronden te storten....

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten