SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 16 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - dinsdag 16 juli 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Olympische Spelen Frankrijk: hoofddoekverbod bij sport laat discriminerende dubbele moraal zien

Het verbod voor Franse vrouwelijke atleten die een hoofddoek dragen om mee te doen aan de Olympische Spelen is in strijd met de mensenrechten. Het toont de discriminerende hypocrisie van de Franse autoriteiten en de zwakheid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dat zegt Amnesty International vandaag in een nieuw rapport.

Lees verder

Een afrekening met de NAVO

Vorige week organiseerden de VS de 75e NAVO-top in Washington DC. Hoewel een prominent onderwerp op de agenda "verdediging en afschrikking" was, werd een groot deel van de top besteed aan het aandringen op meer escalatie, agressie en militarisme wereldwijd, vooral in verband met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Duitse parlementslid Sevim Dağdelen maakt een vernietigende balans van 75 jaar NAVO.

Lees verder

Aan alle universiteiten: boycot volledig universiteiten Israël

Professoren en doctorandi van het International Center for Urbanism aan de KU Leuven roepen op tot een volledige boycot van alle Israëlische universitaire instellingen. "We steunen de bezetting van onze universiteitsgebouwen door studenten. We roepen de universitaire autoriteit op om dezelfde moed te tonen. Het is de plicht van de universiteit om kritisch te zijn tegenover misdaden tegen de mensheid, vooral wanneer regeringen geen gepaste actie ondernemen."

Lees verder

PFAS: De Wever en co miskennen hoogste rechtscollege in het Oosterweeldossier

Om te weten wat in het arrest van de Raad van State over de Oosterweel-vervuiling staat moet je naar het Belga-bericht in de kwaliteitskranten gaan zoeken. Had dat niet op de eerste bladzijde moeten staan? "Zij verdrinken het Belga-bericht tussen sport en reclame." Deze minachting van de wet wordt begaan door "dezelfde politieke eminenties die nu samen zitten om over de toekomst van België en van Vlaanderen te beslissen".

Lees verder

China: "Lasterlijke, provocerende NAVO is uit op oorlog"

China heeft scherp gereageerd op de verklaringen van NAVO-kopstukken die op 9 juli 2024 het land ervan beschuldigden dat het "een beslissende factor" is in de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. De NAVO-top lijkt te besluiten tot een nieuwe fase in het Koude Oorlogsoffensief tegen China. Welke weg zal Europa nu inslaan?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Is onze toekomst bedreigend of beloftevol?

  Eind vorig jaar verscheen in het Spaans een intrigerend boek over onze tijd: de tijd waarin wij leven. Het is geschreven door de gezaghebbende journalist Martín Caparrós en heeft als titel: El mundo entonces,...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten