SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 26 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - maandag 26 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Gaza kort: Hoop als wapen, de strategie van Netanyahu, ...

In deze rubriek brengen we korte berichten over de recente actualiteit in Gaza. Deze keer onder andere over de onderhandelingen voor een staakt-het-vuren als wapen in de oorlog, de uitbraak van het poliovirus en de strategie van Netanyahu.

Lees verder

Shin Bet: In Israël vervelt zionisme tot fascisme

Israël is in de greep van “Joodse Terreur”, dat zeggen niet de pro-Palestijnse betogers in heel de wereld, maar Ronen Bar, chef van de Israëlische geheime binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet. Wanneer de Shin Bet spreekt, is aandachtig luisteren geboden.

Lees verder

Vermogensbelasting: meer dan ooit nodig en haalbaar

Guido Deckers legt uit waarom vermogensbelasting een van de belangrijkste maatregelen is die de volgende regering moet nemen.

Lees verder

Waarom Revolutie? Wel, daarom!

De jeugd is niet meer geïnteresseerd in politiek, alleen de carrière telt nog. Het werd al gezegd in voorjaar 1968. Enkele weken later brak mei' 68 uit. Dat de media dat cliché graag reproduceren is een feit, het cliché zelf is géén feit. Dat bewijst de jonge auteur Sander Barrez die met hulp van kompaan Seppe De Meulder 'Waarom Revolutie? Het handboek van wereldverbeteraars' schreef. Een boek voor alle generaties.

Lees verder

Ja zeggen, ja doen? Houdt België zich aan VN-Verdrag voor personen met handicap?

De Belgische en Vlaamse overheden kregen donderdag 22 augustus in Genève zes uur lang vragen van het VN-comité over de rechten van personen met een handicap. De dagen voorheen hebben belangenorganisaties gesproken met leden van het comité om hun kritische bemerkingen in te brengen. Volgens GRIP, de mensenrechtenorganisatie van en voor personen met een handicap, kon je dat goed merken aan de scherpe vragen voor de overheid.

Lees verder

VS voeren wereldwijde economische oorlog tegen 'ongehoorzame' landen

VS-regeringen leggen economische sancties op aan landen over heel de wereld die niet volgzaam genoeg zijn. Niet de stelling van linkse anti-imperialisten, maar het besluit van systeemkrant Washington Post. De krant bekritiseert deze sancties niet om morele redenen, maar omdat ze niet effectief genoeg zijn, wat in mainstream media onder de rubriek 'kritische berichtgeving' valt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Detentiehuizen wettelijk verankerd in België: “Er is nu geen weg meer terug”

VZW De Huizen is trots op de recente wettelijke verankering van detentiehuizen in België. Dit is een mijlpaal binnen het jarenlang lobbyen voor een duurzaam, humaan en zinvol penitentiair beleid. Onze visie op detentie, waarin kleinschaligheid, differentiatie en verankering in de buurt centraal staan, heeft nu een solide juridische basis. Dit betekent een belangrijke stap in de paradigmashift die we met VZW De Huizen trachten te bewerkstelligen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten