SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 29 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - donderdag 28 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Pleidooi van Dirk Verhofstadt en Paul De Grauwe voor rechtvaardige belastingen

De federale regeringsvorming lijkt vast te lopen op een ideologisch dispuut tussen liberalen en socialisten over meer rechtvaardige belastingen. Het voorstel om een meerwaardebelasting op aandelen en obligaties in te voeren wordt fel geprezen door de enen en afgewezen door de anderen. In feite is dit een symbooldiscussie, menen Dirk Verhofstadt en Paul De Grauwe.

Lees verder

Amerikaans rapport: 2023 brak alle klimaatrecords

De concentratie van broeikasgassen, de globale temperatuur op land en in de oceaan en de zeespiegel: 2023 heeft zowat alle klimaatrecords doen sneuvelen. Dat blijkt uit een omvangrijk rapport van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA.

Lees verder

Groen moet dringend existentiële vragen beantwoorden nu het nog kan

Terwijl Vlaamse en federale onderhandelaars wedijveren om de meest klimaatvijandige, antisociale en neoliberale coalitie ooit op poten te zetten, staan drie overblijvende partijen aan de zijlijn, twee links, één extreemrechts. Van die drie zijn het de groenen die dringend existentiële vragen moeten beantwoorden. Alleen kritische analyse van het eigen falen kan het tij keren.

Lees verder

EU heeft twee nieuwe klimaatzaken aan het been

Het Europese klimaatbeleid ligt onder juridisch vuur van milieuactivisten. Zo heeft de EU in twee dagen tijd twee klimaatzaken aan het been: één vanwege haar klimaatdoelen tegen 2030 en één voor het labelen van vliegtuigen en schepen als ‘groene investering’.

Lees verder

Cubaanse dokters vullen gaten in Italiaanse gezondheidszorg

Merkwaardig hoe medisch personeel uit een socialistisch land uit de Derde Wereld een rijk Europees land, met rechts-extremisten aan de macht, ter hulp moet komen.

Lees verder

Westerse media wettelijk aansprakelijk voor medeplichtigheid aan genocide in Gaza

De Israëlische genocidemachine steunt op een derde essentiële pijler: de Westerse media, die willens en wetens Israëlische desinformatie en propaganda verspreiden, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid goedpraten, de Palestijnen ontmenselijken en in het Westen informatie over de genocide wegmoffelen. Vanuit het standpunt van de internationale mensenrechtenwetgeving zouden dergelijke daden kunnen en moeten bestraft worden. Er zijn overigens historische precedenten.

Lees verder

Moord op zesjarige Palestijnse Hind Rajab mede mogelijk gemaakt door Nederland

De gruwelijke afslachting van het zesjarige Palestijnse meisje Hind Rajab en haar familie door het Israëlische koloniale bezettingsleger illustreert het beestachtige Israëlische geweld en de straffeloosheid waarmee dat zich kan blijven voordoen. De Nederlandse inactie is de facto een uitnodiging aan Israël om te blijven moorden.

Lees verder

Gaza: Artsen Zonder Grenzen opent veldhospitaal voor evacuatie Al Aqsa-ziekenhuis

Na een evacuatiebevel van de Israëlische strijdkrachten en een explosie vlakbij het Al Aqsa-ziekenhuis in Gaza, zijn bijna 650 patiënten het ziekenhuis ontvlucht. Artsen Zonder Grenzen (AZG) heeft een veldhospitaal geopend en is begonnen met de opvang van de eerste patiënten, ondanks ernstig gebrek aan voorraden. 'Veldhospitalen zijn geen oplossing, maar een laatste redmiddel als antwoord op Israëls ontmanteling van het gezondheidszorgsysteem', aldus AZG. Ze roepen op om de laatste overgebleven ziekenhuizen in Gaza te beschermen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Minister Peeters, laat u toe dat Audit Vlaanderen van corruptie wordt beschuldigd?

Burgemeester Koen T'Sjien beschuldigt Audit Vlaanderen van corruptie in het onderzoek dat deze autonome overheidsdienst heeft gedaan over de gang van zaken in de gemeente Boechout. Volgens Walter De Smedt heeft Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Lydia Peeters (Open VLD) twee keuzes: of deze beschuldiging weerleggen of het agentschap afschaffen.

Lees verder

“Le nouveau fascisme est arrivé”: lees de supernota van Bart De Wever

Etienne De Belder las het artikel 'De supernota van Bart De Wever' op deze website en vergeleek die met de berichtgeving van De Standaard over hetzelfde onderwerp. “Zo ontzettend vele maskers vallen af omdat ze niet meer nodig zijn. Men waant zich in de zones van de Almacht en de Minachting in zijn beliegen van de bevolking”.

Lees verder

Vindt federale regering geen oplossing voor gezondheidsschade bewoners Brussels Airport, dan is intendant nodig

Al decennia brengt het vliegverkeer van en naar Brussels Airport meer dan 100.000 omwonenden ernstige gezondheidsschade toe. Het is aan de volgende federale regering om ernstige en duurzame oplossingen uit te werken. “Als ze daar niet in slaagt, dan moet een intendant aan de slag om dit dossier uit het slop te halen”, zo stelt Jasper Wouters van Bond Beter Leefmilieu.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten