SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 22 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe online magazine - progressieve media - woensdag 22 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Activisten dwingen AXA zich terug te trekken uit Israëlische banken betrokken bij bezetting

Onder druk van een jarenlange campagne van activisten stopt de Franse grootbank AXA haar leningen aan Bank Hapoalim, Israel Discount Bank en Bank Leumi.

Lees verder

Klimaatverandering doet toekomst van Boliviaanse bergbeklimsters verdampen

Een groep inheemse vrouwen in traditionele kledij begeleidt toeristen op de hoogste gletsjers van Bolivia. Maar door klimaatverandering smelten de besneeuwde toppen van de Andes, en daarmee ook de dromen van deze opmerkelijke berggidsen.

Lees verder

Rapport jeugdwerkloosheid: “Werkloos zijn maakt jongeren angstig”

Het aantal werkloze jongeren wereldwijd is een reden voor bezorgdheid stelt een nieuw rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Vooral het feit dat jongeren zonder werk of opleiding vaker angstig zijn, baart de organisatie zorgen.

Lees verder

Zionisme op de rand van de afgrond: de Gaza-oorlog voorbij Netanyahu

Zelfs als de Israëlische rechterzijde elk vertrouwen in Netanyahu kwijt is, zonder hem als verenigende figuur is voor hen alles verloren, niet alleen de kansen van het extreemrechtse kamp om zichzelf te redden, maar ook de toekomst van het zionisme. Een pertinente analyse van Ramzy Baroud, hoofdredacteur van The Palestine Chronicle.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Free-B licentie voor renteloze kredietverlening: een mensenrecht en burgerplicht in de actieve welvaartstaat

Mensenrechten staan onder druk. Het neoliberalisme zorgde voor een verderschrijdende privatisering en commodificatie van de samenleving. De gevolgen daarvan zijn toenemend precaire condities voor een groot deel van de bevolking, schrijnende stijging van de kinderarmoede, algemene toename van psychisch en existentieel lijden en uitholling van sociale rechten en gemeenschapsdienstverlening.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten