SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 24 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - maandag 23 september 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Na de parade van 22 september gaat het Groot Verzet door

Op 22 september kwamen meerdere organisaties en duizenden sympathisanten samen in Brussel om hun Groot Verzet te tonen tegen de verrechtsing. We spraken erover met Fred Libert (Hart Boven Hard), Ruben Ramon (SAAMO), Miep Buggenhout (Extinction Rebellion), Ludo Segers (Hand in Hand tegen Racisme) en Bernard Hubeau (Grootouders voor het Klimaat en Ida Dequeecker (Furia).

Lees verder

Israël zette minstens twintig maal VS-wapens in voor vermoedelijke oorlogsmisdaden

De in dit onderzoeksverslag vermelde aanvallen op de bevolking van Gaza door het Israëlische bezettingsleger vertegenwoordigen slechts enkele van de mogelijke mensenrechtenschendingen, gepleegd met VS-vliegtuigen, granaten en bommen.

Lees verder

Brief van een Palestijnse vriend: “Hoe gaat het met jou?”

Net als vele andere mensen met een kloppend hart en de capaciteit om zelf na te denken, weg van het mainstreamdiscours, raakt de genocide in Gaza Marleen Bosmans zeer diep. De neiging om mentaal af te haken is begrijpelijk. Toch geeft zij de strijd niet op. Een recent bericht van een Palestijnse vriend gaf haar terug vertrouwen. “Solidariteit heeft vele vormen, dat gaat nooit voorbij.”

Lees verder

‘Dahomey’ van Mati Diop: De terugkeer van geroofd Afrikaans erfgoed

Nadat de Frans-Senegalese Mati Diop indruk had gemaakt in Cannes met Grand Prix winnaar ‘Atlantique’, een magisch-realistische ode aan Afrikanen die het leven lieten tijdens de tocht over zee naar Europa, won ze dit jaar in Berlijn de Gouden Beer met ‘Dahomey’. Een tussen fictie en documentaire zwevend visueel essay over de restitutie van tijdens koloniale plunderingen naar westerse musea overgebrachte Afrikaanse artefacten. Poëtische cinema die aan het denken zet.

Lees verder

Hoe Rusland de westerse sancties omzeilt en nieuwe handelsroutes creëert

Ondanks dat de Oekraïense campagne wordt afgestraft, blijft de oorlog voor het Kremlin toch houdbaar. De binnenlandse economie is, ondanks apocalyptische voorspellingen, niet ingestort.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Zal de paus KU Leuven schijn-heilig verklaren?

Professor Lieven De Cauter, filosoof aan het departement Architectuur van de KU Leuven was er bij tijdens de plechtige opening van het academiejaar van de KU Leuven. Hij nam er ook aan deel. Wat hij zag was echter geen ritueel van hoogwaardigheid maar een 'muur van schande'. De KU Leuven is medeplichtig aan de etnische zuivering van Palestina en aan genocide. Dat zegt niet hij, dat zegt het internationaal recht.

Lees verder

Open brief aan aartsbisschop Terlinden

  Uw reactie op mijn hartenkreet en die van de vermoorde en heilig verklaarde aartsbisschop van El Salvador Oscar Romero: 'In nombre de Dios: cesse la repression' klinkt misschien mooi, maar is klassieke en vrijblijvende...


Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten