SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 28 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Vrijdag 28 september 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wat voor iemand is de paus eigenlijk?

Tijdens het pausbezoek focussen de mainstream media voornamelijk op binnenkerkelijke kwesties en het kindermisbruik. Daar valt inderdaad heel wat over te zeggen, maar door enkel daarop te focussen, laten ze belangrijke aspecten van de huidige paus buiten beeld. Aspecten die, wellicht niet toevallig, niet in hun kraam passen.

Lees verder

De wereld is groot genoeg voor moslima’s die kiezen voor de hijab

In de eerste aflevering van Eerste Keus stelde Vlaams Belang-kopstuk Guy D'haeseleer dat religieuze symbolen, zoals de hoofddoek, niet thuishoren bij publieke functies zoals die van loketmedewerkers. Zijn redenering: religieuze uitingen zouden de neutraliteit van de overheid schaden. Wat volgt is een bekend gesprek dat helaas vaak de kern van de kwestie mist.

Lees verder

Njet op nieuwe abortuswet: duizenden vrouwen in kwetsbare situaties worden vergeetput ingeduwd

Het njet op het nieuwe voorstel rond de verlenging van de abortustermijn duwt duizenden vrouwen dieper de put in. “Deze weigering is een blammage voor de vrouwenrechten en de 6 miljoen vrouwen in ons land. Maar voor vrouwen in kwetsbare situaties in ons land is het een ramp.”

Lees verder

Bloedbaden in Libanon en westerse hypocrisie

Israël richt in Libanon een nieuwe slachting aan om de Gaza-oorlog in de hele regio te doen escaleren. De grootmachten, van de VS tot de Europese Unie, lanceren hun oproep tot de-escalatie, zowel tot Hezbollah als tot Israël. Alsof die twee even verantwoordelijk zijn. Een nieuw staaltje van westerse hypocrisie, zegt Saïd Bouamama.

Lees verder

Opnieuw meer agressie tegen Venezuela

Al sinds Chavéz er in 1998 aan de macht kwam, is Venezuela het mikpunt van allerlei aanvallen van de VS en het hele Westen. Nu blijkt dat het land zich herpakt, ondanks de economische sancties, en Maduro de verkiezingen van juni jongstleden won, nemen de aanvallen weer toe, zo stelt Saïd Boumama vast.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

LGBTQI-gemeenschap voert in Leuven actie naar aanleiding van pausbezoek

Naar aanleiding van het bezoek van paus Franciscus op 27 september aan de KU Leuven heeft de lokale LGBTQI-gemeenschap op een aantal plaatsen in het stadshart affiches opgehangen met de regenboogkleuren.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten