SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 15 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Maandag 14 oktober 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De Adelaar van De Wever: over Romeinse referenties en flirten met het fascisme

Waarom Bart De Wever en extreemrechts zo graag symbolen uit Rome gebruiken.

Lees verder

Alle burgers zijn ongelijk door de wet

Er is een nieuwe Federale Regering in de maak. Op de onderhandelingstafel ligt ook een hervorming van het arbeidsmarktbeleid. Er wordt een nieuwe flexibiliseringsgolf verwacht, tegelijkertijd is de huidige rechtssituatie van werknemers al precair. Economische macht zorgt namelijk voor ongelijkheid in de toepassing van ons arbeidsrecht.

Lees verder

Nobelprijs voor de Vrede naar slachtoffers van atoomaanvallen

De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar Nihon Hidankyo, een Japanse organisatie van overlevers van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Zij zetten zich in voor nucleaire ontwapening in een wereld die de gruwel van de atoombom is vergeten.

Lees verder

Tegendraads Leesvoer uit andere media: Iran-deskundige ziet weg naar vrede als Europa in spiegel kijkt

In deze Tegendraads aandacht voor de oorlog die nu ook in Libanon is begonnen, aI is er volgens de Iraans-Nederlandse historicus Peyman Jafari nog steeds een weg naar vrede, maar dan moet het Westen wel in de spiegel durven kijken. Verder legt professor Jeffrey Sachs nog eens uit waarom de VS niks geeft om de massale slachtoffers in Oekraïne. En in België pleit een Amerikaanse fietsprofessor aan UGent waarom de fiets zo belangrijk voor ons is.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wat is het probleem met discours van Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez?

Ik begrijp eigenlijk wel dat mensen voor iemand erudiet als Bart De Wever of eloquent als Georges-Louis Bouchez stemmen. De betogen dat beide heren afsteken lijken vol te zitten met waarheden, lijken scherp voor extremisme en tonen een integriteit alsook ethiek dat we zelden te zien krijgen. Het probleem ligt niet in wat ze zeggen maar in wat ze niet vertellen. 

Lees verder

Activisten leggen jeansgigant LEVI’s vuur aan de schenen

Brussel, Nieuwstraat | Activisten leggen jeansgigant LEVI’s vuur aan de schenen aan een LEVI’s winkel in de Nieuwstraat in Brussel. Dit om de jeansgigant op te roepen de mensen- en arbeidsrechten doorheen haar hele toeleveringsketen te respecteren. Zo werd eind vorig jaar in Turkije een staking onrechtmatig gebroken door een massaal ontslag van 400 werknemers.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten